1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone sekaisin

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Taavi5 27.07.2018.

  1. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    on siellä joku windows ass kansio
     
  2.  
  3. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    wwallu steam on nyt asennettu ssd, menenkö nyt jonnekkin steam asetuksiin vai koneen
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Steamin asetuksista valitset asennuskansioksi vanhan steamin asennuskansion.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  5. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    löysin sen mutta laitanko siihen assennuskansioksi steam
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Napsautat vaan vanhaa asennuskansiota ja paina lisää asennuskansio-namiskaa.
     
  7. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Joo mutta mikä se näistä on
     

    Liitetyt tiedostot:

  8. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    onko se tuo steamapss
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Joo, siellähän ne pelit taitaa olla.
     
  10. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    ei toimi uuden kokoelma kansion pitää olla tyhjä, kai tässä vaan poistaa nuo edelliset ja asentaa uudestaan?
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Kumma, pitäisi toimia. Sulla näköjään niin vähän pelejä että nehän tulisi kyllä yön aikana asennetuksi. Tee kuitenkin asennuskansio kovalevylle ettei ssd:lle yritä tunkea.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Huom. Kirjoitin tämän jo aikaisemmin, kun noiden päivitysten estämisestä puhuttiin. Laitan tämän nyt, koska tässäkin tapauksessa näyttäisi homma kaatuneen käyttäjän tekemään virheeseen, eikä päivitykseen. Kahdella levyllä oli Windows asennus, joka sitten ilmeiseti sekoitti koko homman.
    Kyllä noissa ongelmissa yleensä on aiheuttajana joku käyttäjän itse tekemä virhe, joka tulee esille päivitysten sekoamisina.

    Sitten ihan toinen homma Taavi5 onko koneesi bios UEFI vai onko se Lecasy tilassa, tätä kyselin jo aikaisemmin. Onko asennustikku NTFS vai FAT32 muodossa.

    En nyt kovin paljon tekisi noita asennuksia vielä, koko homma mahdollisesti menee vielä uusiksi.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  13. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    en tiedä onko uefi vai lecasy enkä tiedä onko ntfs vai fat32, olisi kannattanu ostaa valmiskone. No nyt tämä ainakin toimii. kaverini on tänään tulossa yöksi ja asseblyt kohta. Eikai nyt tarvitse alkaa säätämään
     
  14. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Mitä mun pitää nyt tehdä?
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Lataa nyt aluksi pari tärkeintä peliä niin pääsette kaverin kanssa pelaamaan. Biosia ehtii varmaan katsella huomennakin.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  16. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Okei mutta jouduinko sitten asentaa käyttöjärjestelmän huomenna uudestaan vai onko kyse vain asetuksia vaihtamisesta?
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Jos veikata pitäisi niin ei tartte asentaa uudelleen. Vaan eihän näistä romuista koskaan tiedä.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Formula loppui juuri, niin vastataan tänne vielä.

    Yksi ongelma tai onko se varsinaisesti ongelma on, että sinulta puuttu tuo 100Mt:n EFI-järjestelmäosio, joka ilmeseti johtuu siitä, että asennusmedia on tehty niin, ettei sitä ole mahdollista sinne saada ilman, että tekee asennusmedian uudelleen ja asentaa myös uudelleen.

    Normaalisti UEFI biossiin tuo järjestelmäosio tulee, mutta johtuu varmaan siitä, että sinulla asennusmedia on tehty NTFS osioidulle tikulle, eikä FAT32 osioidulle tikulle, niin kuin pitäisi.

    Täytyy sanoa, että minulla ei ole kokemusta tuosta asennustavasta, enkä tiedä, toimiiko UEFI Windows Boot Manager koneessasi, koska siinä ei ole tuota EFI osiota.

    Asennusmedian voi tarkistaa hiiren oikealla napilla ominaisuudet ja katsoa onko se FAT32 tai NTFS muodossa.
    Myös se olisi hyvä selvittää, toimiiko koneesi bios UEFI tai Lecasy moodissa. Tuon näkee jossakin biossissa, mutta tuntematta sitä tarkemmin, en osaa sanoa.

    Kyllä tuota konetta varmaan noinkin voit käyttää, mutta jos se olisi minun koneeni, niin korjaisin tuon kyllä.

    Laitan kuvan oman koneeni levynhallinsta, niin huomaat eron, kyse on levy nollasta:
    Levynhallinta.PNG

    Sitten vielä jatkoa, mielestäni koneesi HDD:ltä tulisi poistaa kokonaan Windows kansio ja Järjestelmän varaama (D) osio, niin vältytään jatkossa tuolta nyt olleelta ongelmalta, että päivitys sekoilee, koska se on muuten taas edessä seuraavien suurempien päivitysten kanssa.

    Voit kyllä jatkaa muuten normaalisti koneesi käyttöä, mutta suosittelin jossain vaiheessa korjaaman asian.
    Tuli vähän paljon asiaa, mutta ei mitenkään vaikeaa tehdä.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Kovalevyn windows-kansio ja järjestelmäosio on varmaan edellisen asennuksen peruja. Joutavat pois vaikka ei kai noista enää haittaakaan ole.

    Vain ssd kiinni asennuksen ajaksi koska windowsilla on tapana tunkea tavaraa sinne missä on eniten tilaa.
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Päivitys sekoili löydettyään koneelta toisen windows asennuksen, joten ne tulee ilman muuta poistaa sieltä, etteivät aiheuta jatkossa päänvaivaa.
    Windows ei tunge asennuksessa tavaraa muualle kuin levylle, johon asennus suoritetaan. Poikkeus tähän on jos koneelta löytyy useampia windows asennuksia.

    Windows toimii ihan loogisesti jos käyttäjä ei tee virheitä ja anna sekoilulle mahdollisuuksia.
    Koneessa toki voi olla muita levyjä kiinni asennuksen aikana, mutta vaan yksi windows asennus, mikä on työn alla. Jos niitä on useampia, tulee aika haastavaa saada käynnistysosiot onnistumaan sinne, mihin on tarkoitus. Silloin voi tulla noita kahden levyn asennuksia, jossa käynnistysosio on D-levyllä ja muut C-levyllä, niin kuin Taavi5 lla ilmeisesti oli.

    wwallu, ei näitä vikoja arvaamalla tai olettamalla korjata, siinä voi suurempi tuho käydä.

    Bios asetukset ilmeiseti on ihan ok, joten sille tuskin tarvi tehdä mitään.
    Tuolla edellisessä kirjoituksessani oli pari kysymystä, johon olisi kiva saada vielä vastaus, niin tämä kuvio alkaisi selvitä.
     
    Viimeksi muokattu: 30.07.2018
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Tietokoneen viat korjataan arvaamalla ensin pari kertaa, potkaisemalla sitten rotiskoa ja asentamalla lopuksi windows uudelleen.

    Tuskin windows on omin päin asentanut itseään toistamiseen kovalevylle. Taavi5 ei varmaankaan ole edes käyttänyt tikkua koneessa ensiasennuksen jälkeen. Niiden täytyy olla ensimmäisen asennuksen jätteitä.
     

Jaa tämä sivu