1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kone sammuilee itsestään ja näyttö sekoaa

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi djjari 21.07.2021.

  1. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    945
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    mikähän oikeen on vialla,kun näyttö sammuilee välillä ja kone käynnistyy uudelleen itsestään

    kasattu kone nyt vähän yli 2vuotta vanha
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,582
    Kiitokset:
    1,104
    Pisteet:
    223
    Laitetaan nyt taas tämä vanha virsi, konetta on vaikeaa arvaamalla korjata.

    Koneen toimintaongelmissa tulee aina kertoa koneen tiedot.

    Kaikki mahdolliset vikailmoitukset tulee sanatarkasti kertoa tai laittaa mieluummin kuva niistä, koska siitä on helppo havaita mihin ongelma liittyy tai mikä sen aiheuttaa.

    Onko ongelma seurausta jostain tekemästäsi toimenpiteestä tai mahdollisti tulleesta päivityksestä?

    Oletko Tapahtumien valvonnasta katsonut, mikä ongelman aiheuttaa?
     
  4. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    945
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    en ole havainnut että johtuisi jostain päivityksestä,mitään erityisiä toimenpiteitä ei koneessa ole tehty
    mitä koneen tietoja tarvitaan,miten saan selville koneen kaikki tiedot mitä tietoja tarvitset?

    tehtävien hallinnassa ei näy mitään poikkeavaa

    ja mitään vika ilmoitusta ei ole tullut
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,582
    Kiitokset:
    1,104
    Pisteet:
    223
    Ne koneen tiedot!
     
  6. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    945
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    anteeksi nyt mutta olen vähän tyhmä näissä,mitä tietoja ja mistä löydän ne
     
  7. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,319
    Kiitokset:
    641
    Pisteet:
    123
    Komponentit mistä kone on kasattu.
    Emolevy.
    Prossu + cooleri
    Muistit.
    Näytönohjain.
    Virtalähde.
    Kiintolevy.
    Käyttöjärjestelmä.

    @ Tulisi ensin mieleen emolevy,virtalähde,muistit.
    Onko aijemmin ongelmaa esiintynyt,vai alkoiko vasta äsken.
    Oletko tarkistanut kaikkien kaapeleiden & muistien kiinnitykset.
    Prossu & Prossucooleri.
    Koneen lämmöt.
     
    Viimeksi muokattu: 21.07.2021
  8. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    945
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    aivan niin tietysyi,hetken piti vain kelata

    G.Skill 16GB (2 x 8GB) Trident Z RGB, DDR4 3200MHz, CL16,
    F4-3200C16D-16GTZR

    Thermalright HR-02 Macho rev.b. -prosessorijäähdytin, LGA775/11
    100700726

    Seasonic 750W FOCUS+ 750 Gold, modulaarinen ATX-virtalähde,
    SSR-750FX

    Asus ROG STRIX Z390-E GAMING, ATX-emolevy
    90MB0YF0-M0EAY0

    ja WIN 10

    edeit: ja vielä näyttis
    Asus GeForce RTX 2060 DUAL Advanced Edition EVO -näytön
    DUAL-RTX2060-A6G-EVO


    kaapeleiden kiinnityksiä en ole tarkistellut
    aijemmin on muistaaksini tehnyt sitä,että näyttö on sammuillut
    mutta nyt tuota vikaa on ilmeenyt kyllä enemmän ja useammin
    ja joskus kun kone on sammunut niin näyttöön on ilmestynyt sellainen sininen ruutu
    ja sitte tullut joku teksti jossa lukee että windows käynnistyi uudelleen vakavan virheen takia tai jotain vastaavaa




     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,582
    Kiitokset:
    1,104
    Pisteet:
    223
    Tuo pitäisi ekana heti tehdä.

    Eli kone sammuu, ilman mitään näkyvää syytä?
    Tuleeko mitään ylimääräistä ääntä?
    Pimeneekö näyttö ensin?
    Kauanko kestää, että kone sammuu ja käynnistyy uudelleen?
    Alkaako kohta sammumisen jälkeen käynnistyä uudelleen?

    Onko virtajohto kunnolla kiinni virtalähteessä?

    Edit: Prosessori puuttuu osaluettelosta, mutta ei sillä suurta merkitystä enää ole.
     
    Viimeksi muokattu: 21.07.2021
  10. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,319
    Kiitokset:
    641
    Pisteet:
    123
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,582
    Kiitokset:
    1,104
    Pisteet:
    223
    Pitää nyt vielä kysyä, kun virheen kuvaaminen on niin vaikeaa.
    Koneen sammuessa, tuleeko sininen ruutu vai mustalta ruudultako se käynnistyy uudelleen.

    Mahdollisimman tarkka kuvaus paikallaan, mitä tapahtuu.
     
    djjari kiitti tästä.
  12. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    945
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    joo elikkä se sininen ruutu ei ole nyt hetkeen tullut,ajattelin että se liittyisi jotenki tähän samaan ongelmaan,eli näyttö sammuu siis välillä muutamaksi sekunniksi ja sitten palautuu,muutama kerta on käynyt niin että kun näyttö on sammunut niin kone on käynnistynyt uudelleen itsestään,mutta ihan normaalisti kuitenkin
    sitten on käynyt muutaman kerran myös niin,että näyttö on sammunut ja kun kuva on tullut näkyviin,niin se on ollut aivan sekava,ja hiiren osoitin ei reagoi muuhun kun että koneen pystyi sammuttamaan tuosta windows logon kautta
    ja hiiren osoitinkin muutti väriään mustaksi

    kone siis sammuu ilman mitään ylimääräistä syytä,eikä liity siis siihen että uusia päivityksiä olisi juuri asennettu
    mitään ylimääräisiä ääniä en ole havainnut
    näyttö pimenee ensin ja sitten käynnistyy kone uudelleen
    koneen sammuminen ja käynnistyminen mielestäni kestää ihan normaalin ajan

    koneen sammuessa musta ruutu siis tulee näkyviin
    kaikki liittimet ovat kunnolla kiinni
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,582
    Kiitokset:
    1,104
    Pisteet:
    223
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,582
    Kiitokset:
    1,104
    Pisteet:
    223
    Varmistetaan nyt vielä. Sammuuko kone kokonaan ja käynnistyy uudelleen, vai meneekö ruutu ainoastaan pimeäksi ja palautuu siitä.
    Kuvauksesi mukaan mielestäni ongelma viittaa vahvasti näytönohjaimen tai sen ajurin ongelmaan.
     
    djjari kiitti tästä.
  15. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    945
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    joo eli sammuu siis kokonaan ja käynnistyy uudelleen,ihan samalla tavalla kun käynnistäisi itse
    tuolta asetuksista uudelleen,tuo GEforce experience ilmoittikin juuri uudesta päivityksestä ja asensin sen

    edit:välillä siis tekee sitäkin että ruutu vain pimenee muutamaksi sekunniksi ja palautuu sitten
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,582
    Kiitokset:
    1,104
    Pisteet:
    223
    Laitoitko asennusvelhoon ruksin, "Suorita puhdas asennus"?

    3 ikkuna.PNG

    Vähän vanha kuva, mutta tuskin paljon on muuttunut.
     
  17. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    945
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    sitä en kyllä laittanut
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,582
    Kiitokset:
    1,104
    Pisteet:
    223
    Näytönohjaimen ajuri tulisi aina asentaa ns. puhtaana asennuksena, niin mikään vanha juttu ei sotkisi asiaa.
    Asennuksen voi aina tehdä uudelleen.
     
  19. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,319
    Kiitokset:
    641
    Pisteet:
    123
    Karvahatusta vedettyä.Oliskos tällä jotakin tekemistä ongelmankanssa.
    Windowsin virranhallinan asetukset.

    wintoosa10.PNG
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,582
    Kiitokset:
    1,104
    Pisteet:
    223
    Ehdottaisin kuitenkin, että tehtyäsi korjaavia toimia. Kannattaa aina seurata, oliko tehdyllä toimenpiteellä vaikutusta ongelmaan. Eli korjaantuiko ongelma, jos ei sitten jatkaa muilla toimilla.
     
    djjari kiitti tästä.
  21. djjari

    djjari Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2010
    Viestejä:
    945
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    aivan,koitan kuitenkin ensin jos tuo ajurin puhdas asennus auttaisi asiaan

    en mennyt nyt säätelemään noita virran hallinta asetuksia,miksi pitäisi ottaa tuo ota käyttöön nopea käynnistys niin pois päältä?

    jos ongelma vielä jatkuu niin sitten koita tuota toista vaihtoehtoa
     

Jaa tämä sivu