1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kone sammahtelee ja työpöydälle ilmestyi mustat laidat

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi AlexisW 11.04.2020.

  1. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    621
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Kaikenlaista vaivaa on ollut. En tiedä mistä tuli. Nyt on kone aika usein sammunut itsestään. Ainakin kun olen poissa vähän aikaa se on sammunut. Näyttö on mustana. Nyt tuli vielä sellaista , että työpöydän molemmilla preunoilla on peukalonlevyiset tavallista tummemmat suorat laidat. Windows 10 ja Firefox tää on.
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,049
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Taas auttaisi, jos kertoisit tarkemmin oireista. Siis sammuuko kone, vai pimeneekö pelkästään näyttö mustaksi?
    Onko kuva reunoilla tosiaan vain tummempi, vai onko kuva liian kapea niin, että reunoille jää mustat palkit?
     
  4. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,028
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    123
    Vielä kun kerrot koneen kokoonpanon.
    Onko itsekasattu,vai markettikone.
    Onko koneella ikää kuinka monta vuotta,vai uudehko.
    Alkoiko oireilu nytten vai onko aijemminkin esiintynyt samaa.
     
  5. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    621
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Käsittääkseni kone sammuu,kun kerran ei pala valo siellä "konehuoneessa". Vaikeeta on selvittää on näyttö vaan sammunut. Kuva on reunoilta tummempi ka kuva hiukkasen kaventunut. Mutta mustan päällä vasemmalala on edelleen pikakuvakkeita kuten muutenkin.
     
  6. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    621
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Mistäpä mää tään koneen kokoonpanot tietäisin. Ihan tavallinen Windows 10 1909 64 bit hp. Ei marketista eikä itse kasattu. Olisko 5 v vanha. Sammuminen ym. alkoi eilen. Ajattelin voisko johtua esim. näistä nykyajan pysy kotona verkon kuormituksesta? En tiedä. Lopulta en edes tiedä sammuuko kone vai näyttö. Päättelin koneen sammuneenkun ei pala valo siellä mistä kone kytketään päälle.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,128
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Kyllä meidät vaikean eteen panet. Sinun kyllä pitäisi tietää onko kone valmiina ostettu vai itse osista kasattu. Ei tuollaista vaihtoehtoa ole, ettei kumpikaan. Tiedätko koneen merkin ja mallin?

    Sinun pitäisi pystyä antamaan riittävät tiedot, jotta voisimme päätellä ongelman aiheuttajan.
    Voisitko tutkia vähän tarkemmin, että saisimme pohjaa asialle.
     
  8. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    621
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Kone on valmiina ostettu. Muuta tietoo koneesta en pahemmin löydä. HP kone. Oli tuolla jotain tietoo mutta ei anna kopioida. Suorittaisin jonkinlaisen putsauksen jos se auttas vaan en tiedä millä. Laitoin nyt kuitenkin, että kone ei mene koskaan lepotilaan eikä sammu. Paitsi kun ite laitan sen siihen tilaan.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,095
    Kiitokset:
    1,268
    Pisteet:
    223
    Surureunat siellä näytössä. Kertoo että resuluutio ketuillaan. Tästä voinemme siirtyä pähkäilemään näytönohjaimen suuntaan. (Mikäli koneessa on edes sellaista...)

    Kysymyksillä haetaan kavennusta ongelmaan. Tällöin tarkka kuvaus komponenteista tai pakettikoneen tarkka malli on hyvin tärkeä juttu. Kuvat edesauttavat myöskin asiassa, saattaa olla että 5 vuotta vanhaan koneeseen se kuuluisa Joku on joskus tehnyt jotain. Lisännyt komponentteja yms.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,128
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Laita vaikka kuva näytöstä, jotta nähdään minkälaiset mustat reunat. Nähdään, onko resoluutio ongelma.
     
  11. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    621
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Hyvä on vaatia tietoja vaan kun en edes tiedä missä ne tiedot ovat. Yhden paikan löysin. Eivät anna maalata ja kopsia. Tutkin näytönohjainta.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,128
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Huomasitko edellisen viestini?
    Laita kuvia noista myös jota et voi kopioida.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,128
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Odotatko sitten, että osaamme arvaamalla löytää vian.;)
    Ilman apua, melko vaikeaa.
    Edit: Kuvat saattasivat kertoa.
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2020
  14. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    555
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    53
    Lataa & asenna Speccy v.1.32 seuraavasta linkistä:

    https://www.ccleaner.com/speccy/download

    ----------

    Huom, kun käynnistät asennuksen emme halua CCleaner -ohjelmaa, joten laita ruksi " No thanks, I don't need CCleaner " . > Jatka asennusta normaalisti.
    [​IMG]

    Kun asennus on valmis, käynnistä Speccy.
    Odota hetki , jotta ohjelma ehtii kokoa tietokoneen tiedot ja valitse " Tiedosto " > " Tallenna Tekstitiedostona... "
    Lähetä sisältö seuraavassa viestissä.
    [​IMG]

    -------------------------------
    Kuten aiemmin jo viestitetty, onko mahdollista saada kuva näytöstä esimerkiksi. Kännykän avulla? :cool:
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2020
    Whatta Heck kiitti tästä.
  15. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    621
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Millä mä sen kuvan otan??
    Auttaako tää. Sivumennen tää alkoi ajettuani CCleanerin. Ei heti mutta seuraavana päivänä.
     

    Liitetyt tiedostot:

  16. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    621
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
     

    Liitetyt tiedostot:

  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,095
    Kiitokset:
    1,268
    Pisteet:
    223
  18. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    621
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,128
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Koneestasi löytyy kuvankaappausohjelma, laita hakuun "kuvakaappaustyökalu", sillä saat kuvia joko osanäytöstä tai koko ruudusta, se valitaan "Tila" otsikon alta.

    Laita vielä tuosta näytöstä kokoruutukuva.
     
  20. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    621
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
     

    Liitetyt tiedostot:

  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,128
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223

Jaa tämä sivu