1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone projektit & Koneen modaukset

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi pkaksp 19.09.2012.

 1. Kossi__86

  Kossi__86 Member

  Liittynyt:
  03.12.2010
  Viestejä:
  82
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  tuossa vähän kans ideoita kopan tekemiseen. Valovirta migin kuori, tai sit pöydän alle hyvä rahi, johon jalat laittaa. sit yks mielenkiintone vois olla kassakaappi, ois muute pätevä lukko koneessa.
   
 2.  
 3. Pc_P

  Pc_P Regular member

  Liittynyt:
  28.07.2010
  Viestejä:
  2,517
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  48
  On. Jerrykannun olen hommannut ja pessyt. Suunnitellut, mittonut mistä leikkaan jne...
  Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa etenee. Teen tätä vain viikonloppuisin, mutta eteenpäin koko ajan mennään.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2012
 4. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,257
  Kiitokset:
  1,290
  Pisteet:
  243
  Ainoako projekti Suomenmaassa?

  Eipä millään pahennuksilla mutta missä ovat innovaatiot ja pikku kehittelyt? Hmm. Aika toki on muuttunut mutta on kai muutakin pc-rintamalla.

  Tälle osastolle mahtuu nimittäin aikas paljon. (Moderaattorit karsivat epäoleellisen ja - asiallisen) Jymähtäminen kaupallisiin ratkaisuihin vakiinnuttaa ajattelun ettei muuten voi olla, no esim. pc. Kopat ym. ratkaisut ovat tervetulleita. Toki järkevässä mittakaavassa ja myöskin vuosien (?) sijoitus kapitaalissa ja ehkä myös sisustuksessa. Siltä kantilta katsoen ehkä mig-hitsauslaitteen kotelo tms. eivät kanna ajatusta pitemmälle. Ainakin vaimoväki saattaisi ilmaista projektista mielipiteensä, kuin lanka palaisi... ja jotain käryä vielä päälle... Nooh, you know. :)


  Ulkomaiset threadit ovat täynnä mitä kummallisempia rakennelmia mutta jos joku muukin saisi projektin aihion himax ja vielä täällä antaa näytille mitenkä etenee niin olisipa hieno homma.

  Tässä vaiheessa Pc_P:lle jo tsemppiä. Ollaan hengessä mukana. :)

  Itse kun värkkäsin tuon "sähköpostilaatikon" niin ongelman kohdatessa kiitin sitä, haasteesta ja eikun niskalenkki asiasta.

  Talvi ainakin täällä Pohjolassa on pitkä ja jotain suunnitelmia itselläkin kehitteiillä, esim. telakka systeemiä kovoihin. Leivänpaahdin saattaisi tulla kysymykseen. Vieraat kyllä saattaisivat katsoa viistoon että teillä sitten näin. Heillä ko. kapistus keittiössä. Noh, kukin tyylillään. :)

  Kyseessä oli OBH Nordica, metallin värinen pyöreäselkäinen masiina nitä näköjään ei piru vieköön löydy enää mistään. Säätönuppi keskellä ja pari muutakin nappia siinä vierellä.

  Mutta kuten sanottua ideaa kehiin, folks!


  e2. Onkos Basi1skillä nesttet pysyneet suurinpiirtein masiinan sisällä; Kun on "muutama" liitos kuitenkin masiinassa? Ettei ole sielläpäin Pohjanmaan tulvia ollut?
  Kahluusaappaat jalkaan ja tsekkaamaan konetta...

  Kerroppas miten masiina jakselee ja oletkos tehnyt muutoksia.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2012
 5. Pc_P

  Pc_P Regular member

  Liittynyt:
  28.07.2010
  Viestejä:
  2,517
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  48
  Jännittää vain vähän miten tuo hitsaaminen onnistuu näin vuoden tauon jälkeen....
  Pitää sitäkin treenata ennen työhön ryhtymistä.
   
 6. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,257
  Kiitokset:
  1,290
  Pisteet:
  243
  Mig-laitteellako hitsailet? Hyvin se menee kunhan ensin koepalaseen säätää virrat ja langansyötön kohdilleen. :)
   
 7. Pc_P

  Pc_P Regular member

  Liittynyt:
  28.07.2010
  Viestejä:
  2,517
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  48
  Juu. Noo eiköhän, rauhassa kun tekee.
   
 8. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,257
  Kiitokset:
  1,290
  Pisteet:
  243
  Edelleenkin, rohkeasti vain ideoita. Monesti tuumailut tökkäävät tarvikkeisiin tai älyttömiin hintoihin. Näinollen ajatelmat jäävät ruutupaperille tai omaan koppaan muhimaan mutta aika ajaa suunnitelmien ohi ja yli.

  En ole ko. firman ihminen mutta mukava nähdä että erikoisliikkeitä on, toki tämä vain yksi. Netti pullollaan näitä kun hoksaa hakea.

  Koneen kasaus on ensimmäisellä kerralla jännittävää puuhaa. Jossain vaiheessa jos kipinää riittää niin tulee mieleen omat oivallukset: Miksei voisi olla näin?

  Näitäkin olisi mukava katsella ja tuumaillaan porukalla miten olisi järkevästi toteutettavissa. Mielenkiinnolla odotellen...

  En voi mitään sille että itse olen autopuolen ihminen, "räplään Ihmisten vehkeitä" päivät ja muutama juttu tullut sitäkautta mieleen.

  Saabissani aikanaan tein yksinkertaisen kytkennän jolla sisäpuhallin (you know) pyöri ns. väärään suuntaan. Tupakkia polttelin ikkunat kiinni, ja eipä haissut rööki auton sisällä. Ajatusta sorvattuna: Kopan tuulettimet pyörimään joksikin aikaa toisinpäin ja täysillä jolloin pölyt vähemmäksi pölysuojista. (Kaikillahan warmaankin on kyseiset ehkäisyvälineet, köh...)

  Nooh vain ideana. Enpä edes ole varma toimivatko normituularit toisinpäin? Hmm.

  Nakkaan tuon yo. kaupan tähän mutta kuten ed. niin etsivä kyllä löytää.
  http://www.bebek.fi/kauppa/index2.php

  e. Jos joku kehtaisi kokeilla tuon tuuletinjutun. Tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta itsellä kokeilla. + ja miinus toisinpäin ilman rpm piuhaa kytkettynä. Väistän vastuun kehoittamalla kokeilemaan muulla kuin tämän hetkisillä kokoonpanoillanne... :D
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2012
 9. Peku

  Peku Active member

  Liittynyt:
  10.08.2010
  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  KariEs, kaikki suunnittelu ja toteutus jää vähemmälle kun ei ole aikaa ja rahaa. (ja yksi syy myöskin se että ad on aika kuollu ja muutenkin viestien taso on aika paskaa luokkaa... "hei, saatana miks mun kone ei toimi" ja otsikkona "AUTTAKAA."

  Mutta kitinästä asiaan, vesileikit kiinnostas:
  http://www.jimms.fi/tuote/BFC-GHO-300-KKN1-RP
  http://www.jimms.fi/tuote/ALC14173
  http://www.jimms.fi/tuote/EK-SUPREMACY
  http://www.jimms.fi/tuote/X2O750BAY
  http://www.jimms.fi/tuote/LIITIN-103
  http://www.jimms.fi/tuote/LETKU-62
  http://www.jimms.fi/tuote/D1225C12B1AP-11

  Hiljasuus ja teho tietenki päämääränä ja siks vois olla viksua laittaa näyttiski vesille jos vesileluihin siirtyy. Ajattelin että repisin tuosta kopasta kovokelkat pois ja tälläisin radin eteen, jos koppaan sopii(selvittely kesken) Tekeekö http://www.jimms.fi/tuote/EK-VGASUPREMACY-ACETAL näillä ainoastaan gputa jäähdyttävillä mitään? Kellotella tuskin aion, ei sillä niin montaa fpssää saa.


  PcP laitahan jo kuvia, olis parempi olla hyvä sauma jos kerran migillä hitsailet :D Mulla löytyy kotoa vain tig ja paska maski.. Välineurheilua :p
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2012
 10. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,257
  Kiitokset:
  1,290
  Pisteet:
  243
  Niin, aika sääli jos tällainen mahdollisuus kuihtuisi muutamaan käyttäjään. Kuten aikaisemmin oli puhetta niin normiketjussa ei mene kuin viikko niin sinneppä unohtuu ja hukkuu.

  Noh kattellaan josko talvi toisi elämää tähänkin juttuun.

  Jaa että vesimieheksi suunnitteilla? Onhan nuo jo valmiiksi mietittyjä, en vaihtaisi mitään koska en ole aiheeseen paremmin tutustunut. Luotan tässä teikäläisen. (Aina kiinnostaa revittelyt) Tässä esim. vain turbosaab. Märkä tie, ohitus rekasta. Mitään ei tapahdu, laukesiko kytkin? Hmm... ahtopaineet tapissa, renkaat lyö tyhjää, täytyy höllätä kaasua että pääsee täyspitkän ohi...

  Sellaista. En sitten tiedä onko yhtä dramaattista peltilaatikoiden kanssa, tällä kertaa ovien sisäpuolella olevien.

  Vesijäähdytys toki antaa mahdollisuuden mutta ainakin itselläni olisi alkuinnostuksen jälkeen jatkuva huoli nesteiden suhteen. Tai ei nyt jatkuva mutta kuitenkin. Pitäisi varmaan laittaa vahti masiinan alle kuten astianpesukoneissa... :D

  Pc_P puuhailee minkä puuhailee vkl niin varmaan saamme sitten ensi viikolla nähdä fotoja.

  Pääasia että projektia pukkaa ja tarjolla näkyville.

  Hieman huono vertaus mutta...

  http://aijaa.com/CSkw2U

  Tsemppiä.


  Ja tosiaan otsikot... Onkos sukupolvi vaihtunut jälleen kerran, ko. apuva-otsikot eivät kovinkaan paljoa innosta, sillä taustalla ei kysyjällä ole minkäänlaista pohjaa tai asiosta itse selvää ottamisen mielenkiintoa. Persus edellä puuhun ja sieltä voi pudota naamalleen.

  Eipä ole tehtäväni joka toisessa viestissä mainita ketjun tarpeellisuudesta mutta juttua varten tämä täällä on. Konegalleriat yms. ovat toisia ketjuja varten. Kuten pkaksp mainitsi niin vesiprojektit ym. ovat täällä oikeassa osoitteessa, Peku, jos pörssi kestää niin olisi mukava nähdä projektia! Palataan. :)

  edit. Imgurilla laittelin kuvia ennen mutta nykyään tökkinyt perkuleesti. Kauankos Aijaalla nkyvät nykyään kuvat? Joitain vanhoja ketjuja kattellut niin ruksia vaan pukkaa kun pitäisi kuva näkyä. Olisiko muita ja vielä ok kuvapalveluita, ts. mitä itse käytätte? Hieman offtopic mutten kehtaa uutta polkua jonnekin tästä väsätä. Masiinoista kuvia kuitenkin laitellaan eli kauttarantain liittyy aiheeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2012
 11. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,356
  Kiitokset:
  426
  Pisteet:
  163

  Kait se joitain kuukausia on,jos kukaan ei niitä katso,itse siirryin mäkeen aijaa.comin käytöstä,kun kävi niin hitaaksi,ja pätki niin P***uleesti
   
 12. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,257
  Kiitokset:
  1,290
  Pisteet:
  243
  Gereti

  Milläs systeemillä kuvia nykyään laittelet?

  e. Kokeilussa kuvatON.com ja mennään nyt tällä toistaiseksi.

  Edit by IlmoPJ: asiaan kuulumaton kuva

  Tämä vain siksi koska jotain kehittelyä luvassa talven aikana...

  Hmm, ehkä jotain tällaista. Ajattelin kuitenkin nuo leivät vaihtaa 2,5" kovoihin. jotain 500gb per kipale. Saapa nähdä kuinka rapea tämä ajatus olisi.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2012
 13. Peku

  Peku Active member

  Liittynyt:
  10.08.2010
  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Aijaa.comissa kuvat poistuu 3kk edellisestä katsomiskerrasta (vaiko lisäämisestä, en muista). Sanokaahan hyviä/ helppoja imageuploadi sivuja, imageshackia käytin ennen mutta nyt pitää rekisteröityä ja taidankin jatkossa kokeilla sitä.

  Hieno ajatus. Mutta miten saat kovot istumaan helposti ilman kamalaa tähtäämistä ja räpellystä? Jätä radio tuohon jos mahollista ja kello tietenkin.

  Audio puolen hommia olis mukava nähä, radioitten virittelyä, subbarit, vahvarit yms. Kovasti olen haaveillu vahvarista ja subista, kotiteatterin subilla ei ikkunat helise. (hyvä ostos tosin, jamon kotiteatteri sarja 50€, uutena useampi satku)
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2012
 14. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,257
  Kiitokset:
  1,290
  Pisteet:
  243
  No, kokeilussa mulla tuo http://kuvaton.com/k/

  Luvassa on kamalaa tähtäämistä ja räpellystä. Popniittien poraaminen ei hirvitä yhtään, olen sen verran karaistunut :D ja niinkuin sanotaan niin työ tekijäänsä opettaa. Näitä projekteja kun ei kiireessä puuhailla.

  Audiopuolesta heittäydyn mykäksi. Autopuolella oli aikanaan projektina 30 000 mummonrahan laitteisto henkilöautossa. Mutta sepä on eri tarina.
   
 15. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,356
  Kiitokset:
  426
  Pisteet:
  163
  Niin Kari,Imguria olen itse käyttänyt,ja ollut tyytyväinen,kuvat voi laittaa sivulle vetämällä ne työpöydältä,tai sitten selaamalla niitä,
  Kokoelmien luonti on helppoa,muutamalla napinpainalluksella saa joukosta kuvia kokoelman,jota on helppo katsoa,kuten tätä minun

  http://gereti.imgur.com/all/

  kirjautuminen ei ole pakollinen,mutta kirjautumalla taisi saada isompia kuvia tuonne upattua,mutta on sinne kyllä mennyt jokainen kuva ilmankin kirjautumista :)
  Taitaa olla tuo ei kirjautuneen max. kuvakoko 5mb,eli kyllä sinne melkolailla kuva kuin kuva menee :)
   
 16. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,257
  Kiitokset:
  1,290
  Pisteet:
  243
  Jeps. Mulla on vain tuo Imgur tökkinyt ja pahasti. Alkaa lataamaan kuvaa mutta tyssää johonkin kohtaa eikä millään lataudu valmiiksi. Noh eipä haittaa kun löysin toisen kuvapalvelun.
   
 17. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,356
  Kiitokset:
  426
  Pisteet:
  163
  Joo,kukin tavallaan,itsellä tökki tuo aijaa niin luovuin siitä,hyvä oli upata kuvia kun ei edes sivua avannut...
  Ja pysyitpähän taas postaamaan tuon pelottavan koirakuvan,hrrr :D
   
 18. Prolehma

  Prolehma Regular member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  215
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Todella hienoja tekeleitä täällä! Itselleni tuli yhtäkkiä sellainen idea mieleen, että tyhjän komposiittikaasupullon sisään rakennettu kone olis aika hieno. Omat tiedot/ taidot ei tähän kyllä riittäisi, enkä tiedä olisiko edes mahdollista mutta jos joku nyt kuitenkin päättäisi tällaisen projektin väsätä niin seuraisin kyllä innolla miten tuo tapahtuisi.

  siinä olis kuva komposiitti pullossta. Olishan se normaalikaasupullokin kyllä aika makee.
   
 19. Peku

  Peku Active member

  Liittynyt:
  10.08.2010
  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Upota tämä siihen paahtimeen ja tuon kaveriksi tietenki tämä. Jos haluaa lisää tekemistä niin toinen hotswappi taikka usb hubi jonka voisit upottaa vaikka paahtoleipään (se oli vitsi, ole nauravinasi)
   
 20. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,257
  Kiitokset:
  1,290
  Pisteet:
  243
  Eipä ollenkaan pöllömpiä ideoita nuo ehdottamasi. Usb-hubin tarviin kuitenkin tuohon @mail-boxiin niin voisi hommata noita tai tuon tapaisia pari kipaletta.

  Saattaa paahtoaukko rajoittaa että mahtuu kovon teline heittämällä. Mutta dremel ja kopiot leikkaavat metallia...

  Mitenkähän tämmöinen juttu kun mulla on aikas pirusti tallennettuja ohjelmia videosiepparilla ja sitä kautta video-ts muodossa niin usb:n kautta ei ole pelittänyt. Jos emon persiistä kiskaisisi e-sata2 liitännästä suoraan telakkaan?? Vaatisiko muuntajan? (ei haittaisi, saataisi löytyä jemmasta)

  Suunnitteliia tosiaan ko. aparaatti.

  Tässä emon ahteri:

  [​IMG]
   
 21. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,356
  Kiitokset:
  426
  Pisteet:
  163
  Taitaa minulta tulla mielenkiintoinen tietokoneprojekti kohta,kunhan hieman mutustelen asiaa,löysin nääs vanhan muovisen akkutyökalusalkun,...joka on varmaan 30cm korkea,ainakin,ja vähintään puoli metriä leveä,pitää vain leikata ne työkalujen syvennykset,yms turhat muovit vain pois, sinne heitän sitten 19" näytön,ja pöytäkoneen :D,laitanpa siitä laukusta joku päivä kuvan
   

Jaa tämä sivu