1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone projektit & Koneen modaukset

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi pkaksp 19.09.2012.

  1. aba120

    aba120 Regular member

    Liittynyt:
    11.06.2013
    Viestejä:
    3,564
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Pleksin leikkaaminen hoituu pöytäsirkkelillä,kuviosahalla,käsisirkelillä.
    Muovilasi --> Pleksi --> Akryylilasi,samaa tavaraa eri nimillä.

    Jos lähimaisemissa on jokin lasitusliike,niin käy kysymässä,
    varmaankin löytyy roskiksesta jotakin pientä jätepalaa,
    niin ei tervitse koko levyä ostaa.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2012
  2.  
  3. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Active member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    1,020
    Kiitokset:
    37
    Pisteet:
    58
    Kylkeen en mielellään reikiä tekisi, mutta vaihtoehtohan sekin on. Virtalähdettä toki voisi koittaa sulloa kotelon eteenkin, taikka tosiaan unohtaa pohjaan tulevat tuulettimet. Mutta tällä hetkellä prossulla on Intelin stock cooleri ja sillä tuntuu jäähtyvän jyvinkin tehokkaasti kunhan ei kellottele.

    EDIT: Siis virtalähde on Corsair GS 700W ja tarkoituksena tosiaan laittaa tuulettimet "taistelemaan" ilmasta, eli powerin tuuletin tulisi prossucooleria vastaan.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2012
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Jos kerran powerin alla on tilaa coolerille niin sitten kannattaa jättää ne tuulettimet tosiaan pohjaan. Pysyy koppa siistimpänä. Ompa jytky virtalähde... Ei sitä kannata etuosaan laittaa kun puhkuisi vain lämpimät ilmat koppaan, nythän ne poistuvat takaa. Anna vain olla noin. :)

    Mitenkäs kovo asustelisi tuolla? Ei nääs ollut tuossa paint-kuvassasi.

    e. Pistän velä yhden kuvatuksen omasta ehdotuksestani. Nyt jäädään sitten odottelemaan aikaansaannoksia. Kiireellä tuota ei kannata pilata, päivittele kuitenkin joskus tännepäin. :)
    [​IMG]

    e2. Kohta kysellään kohtuuhintaista modulaarista virtalähdettä.... heh.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2012
  5. PalleTheBoy

    PalleTheBoy Active member

    Liittynyt:
    22.03.2012
    Viestejä:
    1,020
    Kiitokset:
    37
    Pisteet:
    58
    Kovona on Kingstonin 120GB SSD joka käytännössä voidaan asettaa minne vain koteloon pienen kokonsa vuoksi. Vaihtoehtona olisi toki myös pienempi virtalähde, Antec Earthwatts 500W jossa tuuletin on takana.

    Tosiaan pahoittelen sitä että projekti etenee hitaasti. Varsinkin kun itsellä melko paha nuha niin ei juuri tee mieli nakerrella mitään... No, onpahan ollut aikaa miettiä. Ja muutenkin joulunaika... No, tiedättehän te... Kiireitä pukkaa. Mutta pian alkaa itselläkin lyhyehkö loma, ehkä sitten on aikaa paneutua koteloon oikein kunnolla :)

    Heitetään itsekin edit :D Tosiaan modulaarisiakin olen katsellut, mutta toisaalta tossa Antecin 500W:ssa on melko vähän johtoja. Ylimääräiset voisi ihan kylmästi katkoa (Ihan ideapohjella, voi olla etten raaski sekä oikosulun pelko tietenkin on)

    Corsairissa todella on niin paljon johtoa, että hyvä kuin mahtuu normaaliin mATX koteloon :/
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2012
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Jees, palataan astialle.
     
  7. Tumpelo666

    Tumpelo666 Regular member

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    1,265
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    48
    Juuh. Pitänee käydä hakemassa pala, ottaa mitat ja joulun aikoihin mennä porukoiden luokse ja siellä vetästä kondikseen.

    En lähe muotoon leikkaamaan vaan suorakulmion muotoiseksi jätän.
     
  8. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Kaapeleita voi kylmästi katkoa, päättää kutistesukalla ja jättää odottamaan josko ne joskus juottaa uudelleen. Toinen vaihtoehto on tehdä powerista itse modulaarinen lisäämällä sopivat liittimet powerin ja johdon päähän. :)

    Virtalähteitä avatessa pitää vaan oikeasti tietää mitä tekee. Lähtöpuolella ei ole ongelmaa, koska siellä on vain 12 voltin jännite, mutta poweriin tulee verkkojännite, jonka kanssa ei ole leikkimistä.
     
  9. gtx660

    gtx660 Member

    Liittynyt:
    11.12.2012
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    moro , semmosta haluisin tietoo kun oon konetta kasaillu ja ois toi emo valmis nii kokeilis käynnistää kopan ulkopuolella. Eli emoonhan laitetaan se speakeri kiinni ja sit jollai meisselillä siitä vierestä, mutta sitten jos boottaakin niin miten sammutan koneen ? Kylmän viileesti powerista nappi nollaan ?
     
  10. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Niin, joko samalla meisselillä suljet koneen tai painat powerista virrat pois. Jos käyttiksen asentamiseen saakka pitää pöydällä tms., niin sulkeminen tietty käyttiksen kautta. Speakeri ei ole mitenkään pakollinen koneen toiminnan kannalta.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Axu_lla taitaa olla piippari joka ilmoittaa kun uusi viesti lähetetty foorumille. Vain nopeat jne... :D
    Mikäs emo on kyseessä.? Tosiaan samoista pinneistä mistä käynnistää hipaisemalla niin pitää vaikka sitä ruuvaria n. 4-5 sekuntia jolloin sammutus. Monella emolla näin oletuksena. Ja laita vain piippari paikalleen. Voit asentaa käyttiksen ja lähes kaikki valmiiksi testimielessä. Kun piippaa kerran niin boottaus winukkaan ok. Toki näyttökin kertoisi tämän... :D

    eedittiä kuvan kera:
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2012
  12. gtx660

    gtx660 Member

    Liittynyt:
    11.12.2012
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vissii sen speakerin tehtävä on ilmotta että kaikki on ok , sillä piippauksellaan ? Ja eli mitään ei vaurioidu jos nappi nollaan ?
     
  13. gtx660

    gtx660 Member

    Liittynyt:
    11.12.2012
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eli emona olis asuksen m5a99x evo AM3+ kantaselle. En varmaan tee sitä käyttiksen kaa, laitan näytön ja jos siihen tiedot ilmestyy jaa piippi kuuluu nii riittää meikäläiselle :D
     
  14. Tumpelo666

    Tumpelo666 Regular member

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    1,265
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    48
    Kunhan muistat ottaa sit speakerin irti. On meinaan eräs ärsyttävimmistä äänistä (Athlonin vakiocoolerin jälkeen) mitä tietokoneesta lähtee.

    Juu, ei pitäis vaurioitua mitään.
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Voihan sitä piipparia vaimentaa vaikka millä konsteilla... Itsellä jo tullut tavaksi että "beep" kuuluu kohta kun koneen käynnistää. Kunhan muuten pysyy hiljaisena tuo speaker eikä metelöi... (ed. sivulla parit kuvat, meni aikaa editoinnissa...) :)

    ---------------------------------------------------------------------------------------

    Huonomuistinen kyselee jälkeenpäin että onkos jonkinlainen projekti kyseessä vaiko normi setti? Kun tämä sattuu olemaan oivaa maaperää mitä kummallisimmille viritelmille liittyen pc:hen.
     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2012
  16. nipazzer

    nipazzer Regular member

    Liittynyt:
    27.06.2011
    Viestejä:
    120
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Itse olen miettinyt vähän simppelimpää modausta eli vähän shinobin grillejä vetää uusiksi kuvan mukaisesti. Itse olen ajatellut sellaista "nvidian vihreää" väriksi.

    En myöskään ole varma kuinka hienolta se nyt näyttää jos tuon ison päällysverkon maalaa, ajattelin vaan sivut vetää, logokin jäisi alkuperäiseksi. Ajttelin myös että jos sitä maalaisi takapropellin laipat samalla vihreällä niin voisi tulla nätti ;)

    [​IMG]

    Nyt olisi nimittäin vielä aikaa helposti modailla laatikkoa miten halajaa kun osia ei vielä sisällä virtalähdettä lukuunottamatta ole vaan ne lähtevät tilaukseen varmaan tuossa joulun alla :) Harmittaa kun vanhalla koneella oli omat hienot photoshoppini jossa olin nuo modannut vihreäksi mutta kovo antoi periksi pari päivää sitten..

    E: Jaahas, pikkubroidin huoneesta löyty valkosta sprayta melkeenpä täys purkki :p iha vaa siks alko kuullostaa ihan hyvältä idealta vetää ne valkoiseksi, musta ja valkoinen toimii aina :D
     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2012
  17. gtx660

    gtx660 Member

    Liittynyt:
    11.12.2012
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    tuli vielä yks asia mieleen, sit kun mulla on kone kokonaan valmis ja alan miettii win 7 asentamista niin mitenkä ja millo laitan levyn sisään, ku tää buuttaus juttu tulee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.Meneekö näin : 1)laitan koneen päälle . 2 )odotan että ruutuun ei tule enään mitään vaan siinä on ne tekstit valkosella mustan päällä vaan . 3)laitan levyn sisään ja seuraan ohjeita
     
  18. nipazzer

    nipazzer Regular member

    Liittynyt:
    27.06.2011
    Viestejä:
    120
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eiköhän se noin onnistu :D
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,195
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Kun olet todennut että masiina toimii pöydällä ja kopassa myöskin... :)D) niin sitten windowsin kimppuun. Biosista cd/dvdrw boottaavaksi ensimmäisenä ja levy tarjottimelle.

    Tässä vaiheessa jo heristellään sormea että vain ja ainoastaan yksi kiintolevy kiinni emolevyssä, prkl. Se mille käyttöjärjestelmä asennetaan.


    Seuraat sitten winukan ohjeita. Win 7, oletan?

    Tuosta mallia:
    http://keskustelu.hardware.fi/t.cfm...telman_asennus_suomenkielinen_windows-878453/

    Sitten taas biosiin ja kiintolevy jolla winukka makoilee niin boottaavaksi. (Boottijärjestys/Priority)
     
  20. gtx660

    gtx660 Member

    Liittynyt:
    11.12.2012
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mikä ton boot sanan niikun tarkka suomennos ois niin saisin paremman kuvan :D
     
  21. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Bootilla on kaksoismerkitys. Boot=käynnistää tai yleisimmin uudelleenkäynnistää... Puhekielessä löytys varmaan vielä miljuuna lisätarkotusta
     

Jaa tämä sivu