1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone pelaamiseen ja streamaamiseen

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi M4dred 17.06.2020.

  1. M4dred

    M4dred Member

    Liittynyt:
    12.02.2012
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Budjetti?: 1500€
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: ATX
    Onko kotelon värillä väliä?: Musta tai Valkoinen
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: jos ATX
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: perus hiljainen, mökän ei tarttis olla kuin teollisuushallissa.
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä/Ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä, ehdottomasti
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (CS GO, WOW jne), Streamaus
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: On, mutta ajatuksena oli päivittää koko mylly kerralla.
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
    Radeon RX 7500 ainakin pudonnee pois näytönohjainten listalta, aiheuttanut ainakin todella paljon päänvaivaa läheisen ostamassa kone kokoonpanossa erityisesti CS GO osalta, jossa FPS:n tasaisuus on erityisen tärkeää pelisuorittamisen osalta. Mikäli osaisitte sanoa mistä tämmönen voisi johtua (Benchmarkit ja muut pelit toimii normaalisti). FPS siis tipahtaa yhtäkkiä 400->60 ja tekee pelistä mahdottoman pelata.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,068
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Viimeksi muokattu: 19.06.2020
    M4dred kiitti tästä.
  4. M4dred

    M4dred Member

    Liittynyt:
    12.02.2012
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei,

    Asiaa hiukan tutkittuani oli muutkin kyseisen näytönohjaimen ostajat kärsineet samasta ongelmasta, ilmeisesti näytönohjaimen ajuriein päivittelyt resettaa konffeja ja siitä alkaa ongelmat. Tämmöselle säätämiselle olen aivan helvetin allerginen eli jääköön Radeon näyttiksen osalta tosiaan pois.

    Kysymys liittyen tilaamiseen Saksasta, tulisiko tässä ottaa jotain erityisesti huomioon jos tämän kokoonpanon tilaisi, jonka tässä esitit? Muutakuin tietysti maanantaikappaleiden palautusajat jne varmaankin pitenee kun kauppias on vähän kauempana. Jos ei kauheasti ota takkiin niin tokihan sitä suomalaista suosisi mielellään, mitä nyt kurkistin noita uudempia threadeja niin ilmeisesti Poweria joutus sit kattelemaan muualta.

    TLDR; onko jotain syytä miksi ei kannattaisi tilata Saksasta kokoonpanoa?
    Jos tilaa Jimmsiltä niin joutuuko pulittamaan pitkänkin pennin kotimaisen kannattamisesta?
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,068
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Ei yhtään mitään syytä olla ostamatta Saksasta. Jimmsin fanittaminen maksaa pitkästi päälle 300 euroa, ja silti muutamissa osissa pitäisi tyytyä huonompiin vaihtoehtoihin.
     
    M4dred kiitti tästä.
  6. sanettaja99

    sanettaja99 Newbie

    Liittynyt:
    24.07.2014
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jos ei jumalaton kiire ole konetta päivitellä, voi olla järkevää venata kuukausi-puolitoista, nvidialla julkkari kuun lopus jossa luultavasti Rtx 3080 ja TI kortit, siitä kuukausi eteenpäin niin 3070 taitaapi tippua
     
  7. M4dred

    M4dred Member

    Liittynyt:
    12.02.2012
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hmm, joo täytyy vähän käydä kattelemassa miten paljon nuo edelliset julkkarit on vaikuttanu hintatasoihin, jos on merkittävä lasku trendinä niin kannattanee odotella. Onko mielipidettä tuosta jos vielä vaihtais tuon Ryzeninkin -> i9 sarjalaiseen? 9900K ainakin saisi jo ihan kelpo hinnalla. Toki taitais emokin lähteä vaihtoon.
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,068
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    9900k vaatii 300 euron emolevyn ja puolta isomman jäähyn. Eikä edes ole parempi.

    Nvidian uutuudet eivät vaikuta vanhojen mallien hintoihin. Maksavat vaan muutaman satasen enemmän. Itse mielenkiinnolla odotan 3080ti:tä, josko tuo lopultakin olisi pelikelpoinen kortti. Hintaa varmaan se pari tonnia ainakin.
     
    M4dred kiitti tästä.
  9. M4dred

    M4dred Member

    Liittynyt:
    12.02.2012
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,068
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Ihan hyvä. Mindfactoryllä hinnat ja saatavuudet vaihtelee paljon.
     
    M4dred kiitti tästä.
  11. M4dred

    M4dred Member

    Liittynyt:
    12.02.2012
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Oukei, vielä viimeisiä viilauksia..Kannattaisiko tuo SSD vaihtaa M2 liitännälle niin alkais olla tilausta vaille. Pitäisi olla emossakin valmius (?)
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,068
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Kannattaa ostaa hyvä levy kohtuuhinnalla. Nvme-systeemit on nopeita isoja tiedostoja käsiteltäessä, mutta sinä maksaisit sellaisesta turhaan. Ei auta peleissä ja striimaamisessa.
     
    M4dred kiitti tästä.
  13. M4dred

    M4dred Member

    Liittynyt:
    12.02.2012
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nonnii, eipähän tuota laitosta tuolta saa vielä tilattua ennen kuin koronahommat antaa löysiä. Tämmöstä kokoonpanoa sitte Jimmsiltä katselin vastaavasti kun alkaa pikkuhiljaa kärsivällisyys loppua.


    [​IMG]
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,068
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Nyt kyllä meinaa rytistä metsähallituksen puolelle. Viilataas vähän:

    upload_2020-8-18_7-33-40.

    Windows 10 on jännä systeemi. Vaati pari tuntia satunnaista yrittämistä ennen kuin onnistuin kopsaamaan kuvan työpöydältä tänne.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Ongelma löytyy kyllä muualta kuin Windows 10:stä.
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,068
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Windowsin kuvienkatseluohjelmaa niin harvoin tarttee että sinänsä sama missä ongelma on. Mutta windows 10 haluaa silti näyttää pelkkää valkoista ruutua pitkän jahkailun jälkeen.
     

Jaa tämä sivu