1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kone otti yhteyttä nettiin, käyttäjäkin taisi hölmöillä...

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi trooper78 04.03.2018.

 1. trooper78

  trooper78 Regular member

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  521
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eli eräänä iltana nettiin kytkettynä oleva vanha pelikäytössä oleva XP-kone päätti ottaa käynnistyksen alussa yhteyttä nettiin. Kuulopuheen perusteella olisi jotain DVD-aseman päivityksestä maininnut. Itse kun tulin paikalle ei moista tekstiä näkynyt.

  Eli ruutu oli käynnistystilassa, alussa Inter(R) Boot Agent tekstit, sitten alla oli maininta CLIENT MAC ADDR: 00 24 81... GUID 62e73A43..... BBDA 811DA90000024.... DHCP.... ja sitten siinä pyöri poikkiviiva tovin.
  Tuon jälkeen ilmaantui tekstit
  FXE-E53 no boot filename received
  FXE-M0F Exiting inter boot agent

  Sitten kone buuttasi ja ruudulle tuli teksti:
  Non-system disc or disc error
  replace and strike any key when ready.

  "anykey" ei auttanut joten buuttasin koneen ctrl+alt+deletellä. Sama toistui uudestaan... ja uudestaan... biosin kanssa en ole tarvinnut koskaan touhuta ja siellä sitten ajattelin, että palautanpa tehdasasetukset... ei auttanut, yllä oleva toistui edelleen. Nappasin koneen kiinni.

  Ajattelin vielä myöhemmin vilkaista biosin menuja uudestaan ja kas kummaa, kone käynnistyikin normaalisti. Ainoa mikä reistaa on äänikortti (Realtek ei käytössä) joka ei suostu asentumaan vaikka minkä tekisi. Jätin homman sikseen koska tuolla koneella ei niin tarvetta nyt.

  Myöhemmän varalle piti kysymän:
  1. onko tuollaiset käynnistyksen alussa tapahtuvat päivitys(?)yhteydenotot normaaleja vaiko olisiko kyseessä voinut olla jopa virus/troijalainen? Koneen käynnissä ollessa ei ainakaan huomaa mitään erikoista (käyttäjä taikka virusohjelma/tulimuuri (Avast).
  2. kumpi sotki äänikortin, päivitys vaiko se biosin tehdasasetusten palauttaminen... ja miten pirussa tuon korjaisi? Biosin päivitys??

  ...olen koneitten edessä istuskellut (tyhjää toimittamassa) monet vuodet mutta koskaan en ole moiseen törmännyt. Apu-vaH!
   
 2.  
 3. neferius

  neferius Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2007
  Viestejä:
  136
  Kiitokset:
  28
  Pisteet:
  38
 4. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  778
  Kiitokset:
  125
  Pisteet:
  53
  XP koneita ei kannattaisi enää kytkeä nettiin ellei ole pakko. Minulla tuo vanha XP kone on myös pelikäytössä mutta siinä ei ole nettiyhteyttä.
   
 5. trooper78

  trooper78 Regular member

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  521
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Muutamia scannauksia olen kovoille tehnyt mutta niissä ei ainakaan ole löytynyt mitään hajoamiseen viittaavaa.
  Boottaus järjestys näyttäisi olevan kuten ennenkin... USB, CD/DVD, KOVO... mikä tuon sitten aiheuttikin niin se katosi itsestään. Mutta oli tuo käynnistyksen yhteydenotto mitä hyvänsä, niin taisi se isoin vahinko tulla allekirjoittaneen hätäilyn/hölmöilyn myötä. Äänikorttia ei tunnu vaan löytyvän/ajurit ei asennu, eli tehdasperäinen bios ei varmaankaan tue tuota Realtek-systeemiä(?). BIOSin päivittämiseen ruvettava näköjään tutustumaan.


  Itsellä ollut tuo netissä jos tarvitsee pelisessioiden välissä jotain netistä hakemaan. Myös vierasvarana ollut tuo kone. Ennenmin sotkevat tuon (sitten vaan palautus image-tiedostosta) kuin oman "pääkoneeni". Ei sen puoleen, toistaiseksi ollut kaikki ok vaikka netti päällä ollutkin (*koputtaa puu(pää)ta*).
   
 6. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Joku sotkenu boottijärjestyksen ja tai kovalevy sanomassa sopimuksen irti. Ekana (tai hd:n jälkeen seuraavana vaihtoehtona) biossissa ollu Boot from Lan, jolloin kone on yrittäny ettiä lähiverkosta imagea.

  "Non-system disc or disc error
  replace and strike any key when ready."

  Kone ei oo löytäny käyttöjärjestelmää mistään jolloin käynnistys keskeytyy.

  Ei oo välttämättä minkään viruksen aiheuttamaa, vaan voi olla ihan rautavika.
   

Jaa tämä sivu