1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone levis käsiin....

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi kumidaiju 23.10.2018.

  1. kumidaiju

    kumidaiju Member

    Liittynyt:
    22.04.2010
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Laitetaan tää viesti nyt tänne raudankin puolelle kun en tiedä missä vika, eli:
    Nyt tarvis teidän viisaiden apua kun oon ihan jurpo koneiden kanssa. Mulla on ammattimiehen kasaama Windows 10 tietokone joka on toiminut viimeiset pari vuotta hyvin. Pari päivää sitten kone veti jumiin ja palautin sen. Palautuksen jälkeen käynnistettäessä näyttöön tulee tekstit: port 0-5 no device detected, achi bios installed, detecting drives: no drives detected. Näppis ja hiiri ei toimi. Kone menee lopuksi kirjautumis näyttöön ja jäätyy siihen taustakuvaan. Onko vika Windowsissa, softassa vai raudassa? Kiitos jo etukäteen.
     
  2.  
  3. Fredor

    Fredor Member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    92
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    18
    Mikäs vika tuossa toisessa tekemässäsi ketjussa oli?

    Listaa kuitenkin nyt aluksi koneen osat.

    Samalla voisit kokeilla, että toimiiko näppis/hiiri biosin puolella ja esiintyykö siellä jäätyilyä.
    Kokeilisin myös toisia USB-portteja ja mahdollisesti irroitella USB-laitteita.

    Vai jäätyykö tuo kone totaalisesti tuohon kirjautumisruutuun, eli muuttuuko kello mihinkään?
     
  4. kumidaiju

    kumidaiju Member

    Liittynyt:
    22.04.2010
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pääsen biosiin ja siellä hiiri ja näppis toimii. Mitenkä saan biosista koneen osat tietooni kun ei ole tullut listattua? Tää on Intelin i5 3.33ghz. Näyttistä en muista. Kaikki usb-portit on kokeiltu ja laitteet irroiteltu mutta ei pelitä. Kone jäätyy totaalisesti kirjautumisruutuun.
     
  5. Fredor

    Fredor Member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    92
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    18
    Ainakin tuon voisi jollain Linuxin Live distrolla testata, että jäätyykö se. Esim. Ubuntun boottaat tikulta ja katsot, että toimiiko. Jos edelleen jäätyy, niin laita muistit testiin Memtest86+:lla.
     
    kumidaiju kiitti tästä.
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,381
    Kiitokset:
    3,444
    Pisteet:
    223
    Ahci -ajuri seonnut?
     
    kumidaiju kiitti tästä.
  7. kumidaiju

    kumidaiju Member

    Liittynyt:
    22.04.2010
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pitää hakee toisella koneella tikulle toi ubuntu ja koittaa. Ostin koneen joltain mikrotukihenkilöltä muutama vuosi sitten. Koneessa oli alun perin ubuntu . Hankin aikanaan win seiskan lisenssikoodin joltain hepulta josta sitten päivitetty kympiks. Koitin jo asentaa tikulta win kympin uusiks mutta kone ei tunnista usb-paikkoja, ei hiirtä, näppistä eikä tikkua. Näppis toimii biosissa, mutta ei esimerkiksi automaattisen korjauksen osiossa, ei anna siirtyä lisäasetusvalikkoon.
    Kiitos kuitenkin tähän asti. Koitan sitä ubuntua kun kerkiän ja toivon että saan edes sen tikulta jotenkin koneelle.
     
  8. kumidaiju

    kumidaiju Member

    Liittynyt:
    22.04.2010
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Googleilin niistä ahci-ajureista kun oon niin tyhmä etten oikeen mitään niistä ymmärrä, mutta joo vois olla niinkin.
    Pitää kattoo pääsenkö biosissa niiden asetuksiin ja kuinka sekasin saan ne:)
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,117
    Kiitokset:
    1,078
    Pisteet:
    223
    Eli kone on siis itse kasattu, ok. Jos lähdettäisiin siitä liikkeelle että mikähän emolevy koneessa on. Jos biosiin pääsee (Del tai F2 näppäintä rämpyttämällä käynnistyksen aikana) niin useissa bioseissa on tietoa emosta mallinumeron osalta. Jos löytyy kohta System information niin voi olla että on mainintaa tuosta. Samassa yhteydessä mainittu yleensä bios-versio.

    Mutta tämä on nyt vain tällaista haarukointia kun mitään tietoa ei ole käytettävänä. Toinen keino olisi käyttää koneen sivupaneelia auki ja tarkastaa emolta mallinumero. Näin voisi hakea manuaalin verkosta. Ellei ole sitten taas jokin aivan ihme pakettikoneen emo. Mutta kaippas ammattimies on kasannut ok magghinan joka on huollettavissa ja päivitettävissä. :rolleyes:
     
    kumidaiju kiitti tästä.
  10. kumidaiju

    kumidaiju Member

    Liittynyt:
    22.04.2010
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    aikani mylläsin koneen sisällä niin nää on nyt selvillä koneesta: Intel i5 3.20ghz, MSI gtx 760(N760TF2GD5/OC).
    Poweri seasonic ssr360GP 80plus.
    Emosta en vielä saanu mallia koneen sisältä enkä biosista. Bios version:F6
     
  11. kumidaiju

    kumidaiju Member

    Liittynyt:
    22.04.2010
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Niin niistä koneen osista jota kysyit aiemmin: Intel i5 3.20ghz, MSI gtx 760(N760TF2GD5/OC).
    Poweri seasonic ssr360GP 80plus. Emolevystä en saa tietoja koneen sisältä enkä biosista. Jatkan mylläämistä:)
     
  12. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,113
    Kiitokset:
    415
    Pisteet:
    93
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,117
    Kiitokset:
    1,078
    Pisteet:
    223
    Emon mallinumero saattaa piileskellä näytönohjaimen alla jos missään muualla sitä näy.

    Tämä homma pohjautuu tosiaan vain siihen että löytyisi manuaalia emolle.
    Vähän vaikeampi homma latailla softia kuten Speccyä.
     
  14. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,113
    Kiitokset:
    415
    Pisteet:
    93
    Jep,komento takaisin,onhan se veemäistä latailla,kun ei masiina toimi.
    Perskutarallaa.:(:cool:
     
  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,027
    Kiitokset:
    640
    Pisteet:
    123
    Biosin nimestä päätellen joku Gigabyte, mut kyllähän se pitäs siinä emossa jossain kohtaa lukea. Usein siinä prossun ja näyttiksen välimaastossa, voi olla muussakin kohtaa...
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,149
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Pystyisitkö riisumaan koneesta kaiken ylimääräisen pois paikoiltaan?
    Käynnistyksen mahdollisesti estää joku viallinen laite, joka saattaisi löytyä irroittamalla kaikki mitä mahdollista.

    Oletko ihan oikeasti yrittänyt käynnistää koneen niin, että olet käynnistyksessä suoraan aloittanut käynnistysvalikosta asennuksen käyttöjärjestelmätikulta?
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,381
    Kiitokset:
    3,444
    Pisteet:
    223
    Itellä oli usbien kanssa ihan vastaavaa ongelmaa hiljattain. Syynä viallinen 3.1 ajuri. Jos löytyisi jostakin ps/2 näppis niin pääsisit varmaan kurkkaamaan laitehallintaan.
     

Jaa tämä sivu