1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone lagailee omituisesti

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Solidii 14.06.2015.

 1. Solidii

  Solidii Newbie

  Liittynyt:
  14.06.2015
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kyseessä uudehko kone johon on hiljattain tullut ongelma, joka tekee koneesta satunnaisesti aivan käyttökelvottoman. Kone menee välillä täysin jumiin, että mikään muu kuin boottaus ei auta asiaa. Välillä käy niin, että hiiri liikkuu, mutta mitään kuvakkeita ei pysty painamaan ja näyttö "jäätyy" vain sille sivulle tai ruudulle mikä on silloin kyseessä, hiiri liikkuu kyllä ruudulla, mutta mikään komento ei tee mitään. Eilen esimerkiksi käytössä olivat samanaikaisesti Steam ja Chrome, ja kone yhtäkkiä meni aivan jumiin. Tehnyt myös muutaman kerran sitä, että kun kone ei ole verkossa toimii normaalisti, mutta samantien kun lyö nettijohdon kiinni niin lagi alkaa.

  Kone formatoitu nyt viikon aikana 2 kertaa, pari päivää toimi normaalisti, mutta vika palasi uudestaan. Koneelle ei ole asennettu mitään normaalisti poikkeavia sovelluksia, vain perus ajurit, muutama peli steamistä, virusturva ja selain.

  Liikkeessä epäiltiin softavikaa, mutta missä softassa vika voi olla jos tämä jatkuu formatoinninkin jälkeen. Any ideas?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,502
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Kokeile pääsetkö Tehtävienhallintaan painamalla Ctrl+Alt+Del koneen jumitettua. Kannattaa odottaa hyvä tovi, sillä joskus tuo toimii jumiutuneessa koneessa, kun malttaa odotella. Jos pääset tehtävienhallintaan, selvitä, mikä sovellus kuormittaa prosessoria. Itse veikkaan, että kyseessä on jotakin Steamiin liittyvää, mutta saattaa syy olla verkkokortin ajurissakin. Kannattaa siis tarkistaa, löytyisikö uudempaa ajuria.
   

Jaa tämä sivu