1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone kotelostaan...!!!??

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Migu 25.11.2002.

  1. snapsix

    snapsix Regular member

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    786
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Em. toimenpiteet vaativat myös tukun rahaa jonka voisi sijoittaa ehkä järkevämminkin :p

    P.S. Kuka moittii gprs:ää, jo kymmenen tuntia peräkanaa päällä eikä pienintäkään häiriötä =)
     
  2.  
  3. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Pöytälaatikkomallista vielä: olen edelleen sitä mieltä, että puulevyn (esim. vaneri) käyttö olisi HELPOIN vaihtoehto. Sen sijaan mitään (muovi)maalilla pinnoitettua/maalattua levyä ei pidä käyttää.
    Johtavia levyjä ovat käytännössä kaikki pinnoittamattomat metallilevyt.

    EMC-mielessä (eli häiriöiden takia) joku yhtenäinen metallivuoraus (kuten alumiinifolio) olisi hyvä laatikossa olla.

    Mutta miten olet ajatellut hoitaa liittimien ja asemien käytettävyyden? CD-asema pitäisi kai saada siististi laatikon etuseinään ja näppikset, hiiret ja USB:kin jonnekin?

    Maadoituksen veto kuuluu sähkömiehelle, maksaa varmaan 40 - 200 EUR, riippuen ihan missä päin Suomea asut ja millainen kämppä on kyseessä. Vikavirtasuoja on ehkä kuitenkin halvempi ja parempi tapa estää henkilövahingot powerin eristysten mahdollisesti pettäessä.

    Tuulettimia voi katsella esim. Partco:sta, erityisen hiljaisia joutuu ehkä hakemaan muualta. Papst on hyvä merkki, kuten "kujaki" mainostikin.

    Kujaki: kohta 3, "...ja se kytketään sarjaan virtalähteen 80cm..." (nuo mitat pitäisi muuten varmaan olla millejä) kuulostaa pahalta: tuolla tavallahan powerin läpi kulkevan ilman määrä romahtaa suunnitellusta. Vai luotatko siihen, että kun Enermaxissa on kaksi flektiä, niin toinen toimii edelleen normaalisti, ja se toinen säädetään nopeussäädön avulla kovemmalle?

    Korvaamalla monissa powereissa ja koteloissa olevat metallista prässätyt tuulettimen suojaritilät erillisellä "lankamallilla", voi muuten saada yllättävän paljon parannusta ilman liikkumiseen.

    Edit: Tuulettimien pyörimisnopeuksia voi hidastaa periatteessa jopa ihan sarjavastuksella, mutta vähän fiksumpi elektroniikka olisi toki parempi. Rakenteluohjeita löytyy kyllä elektroniikkalehdistä.
    Tai sitten kytkemällä kaksi tuuletinta sarjaan.
    Powerin tuulettimen kohdalla paras tapa on kyllä koko powerin vaihto.
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2002
  4. kujaki

    kujaki Regular member

    Liittynyt:
    14.05.2002
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Wipe2000 - Kiitos huomautuksesta, nyt ne on korjattu. Tosin saishan sitä 80 CM tuulettimella pienellä pyörimisnopeudella hyvät ilmamäärät .. heh heh -- kotelo vaan pitäis olla aikas iso.

    Huomiosi ilmamäärän pienenemisestä on totta. Kun poweri on (350-450W)vähän ylimitoitettu ja hyvälaatuinen niin lämpöhäviöt ovat hallinnassa. Ja se mikä on oleellista on se, että kokonaiskierto toimii eli alhaalta saadaan raikasta ilmaa tasaisen varmasti silloin pienemmälläkin virtauksella saadaan hyvä jäähdytysteho. MM. Enermaxin poweri on hyvä käyttää koska siinä on toinen 92mm tuuletin "varmistamassa" (mihin wipe2000:kin viittasi) riittävän virtauksen ja se imee vielä ilman jouheasti alhaalta ylös joka on lämpeävän ilman luonnollinen liikesuunta.
    Useimmitenhan ongelma on se, ettei kokonaiskierto toimi kunnolla ja jäähdytystehoa yritetään parantaa lisäämällä tuulettimiin kierroksia. Virtalähteiden valmistajat ovat erilaisten käyttöolosuhteiden vuoksi joutuneetkin laittamaan aikapaljon ylitehoa jäähdytykseen, jotta se toimisi sellaisissakin ratkaisuissa joissa korvausilmaa tulee oikein vähän.

    Olenkin PTC anturin avulla todennut lämpöjen powerin sisällä pysyvän selkeästi turvallisella alueella.
    Mitä tulee kahden sarjaan kytketyn tuulettimen pyörimään lähtemiseen, niin nimenomaan tässä suhteessa PAPST on hyvä valinta. Siinä on se ominaisuus, että se potkii sykäyksillä tuulettimen varmasti käyntiin. Enermaxin powerissa, jota käytän on valmiina lankamalliset sormisuojat, mutta nekin olen ottanut pois koska olen hakenut käytännössä äänetöntä ratkaisua.

    Olen täysin samaa mieltä wipe2000 kanssa siitä, että metallista prässätyt sormisuojat ovat kirous ja este jos halutaan hiljaisutta ja ilmankiertoa yhtä aikaa. Lankamalliset ovat paaaljon paremmat, mutta jos haluaa lähes täydellistä niin ei sitten niitäkään. EI KYLLÄ SOVI LAPSIPERHEILLE koska sormille tulee ensin potkurin siipi ja sitten viellä sähköiskukin jos tarpeeksi syvälle työntää.

    snapsix:lle vaan, että jonkin verran siinä rahaa palaa, mutta kun on jonkin aikaa käyttänyt PC:tä jossa vaan valot vilkkuu ja humina puuttuu niin siitä vaikka vähän maksaakin.
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2002

Jaa tämä sivu