1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone kasattu - näytössä ei näy kuvaa

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi SamppaSamppis 25.03.2020.

  1. SamppaSamppis

    SamppaSamppis Member

    Liittynyt:
    13.09.2017
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Eli eli, eilen kasattu kone näistä komponenteista:
    upload_2020-3-25_11-35-34.

    Tää oli eka koneen kasaus, joten vika voi löytyä periaattessa ihan melkein mistä vaan. Näytössä ei tapahdu mitään kun koneen käynnistää, ilmoittaa välillä no signal. Näyttö on HDMI- johdolla kiinni näytönohjaimen persuuksissa. Näytönohjaimessa palaa valot, samoin emolevyssä, kotelon etu- ja takatuuletin pyörii, samoin prossucooleri. Kotelon takaliittimet testasin, ja usb- paikkoihin ainakin tulee virtaa kun lähti puhelinta lataamaan - koitin siis näyttöä myös näissä emolevyn liittimessä, kun sielläkin sattui HDMI- liitin olemaan, mutta ei kummennut mihinkään (en tiedä olisiko edes pitänyt). Näytönohjaimen lisävirtapiuhat oli oikeastaan ainoa mitä osasin ominpäin tarkistaa, ja ne pitäisi olla kunnolla ja oikein kiinni. Mitä nyt itse koitin järkeillä, niin loogisesti ajateltuna saattaisin purkaa kaikki johdot irti tuulettimia lukuunottamatta, ja sen jälkeen uudet kytkennät virtalähteeseen ja toiset päät sitten komponentteihin joihin ne kuuluu. Onko tuossa mitään ideaa? Ylipäätänsä nyt kaivataan neuvoja, mistä vikaa lähdetään rajaamaan ja minkä piuhan tai kaapelin toimivuuksia on aihetta kyseenalaistaa, (oikea kytkentä, itse johdon toimivuus). Virtakaapeleita tuli virtalähteen mukana useita ylimääräisiä, eli näitä voisi ehkä käyttää tarvittaessa jos jotain pitää testata.

    Näyttönä Acer SA270abi 27". HDMI- kaapeli toimii, testattu läppärillä saman näytön kanssa.

    Emolevystä parit kuvat:
    upload_2020-3-25_11-46-58.

    upload_2020-3-25_11-47-35.

    Jos noista kuvista ei ole apua, niin voin ottaa kyllä uusia.
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Ota ekaks ssd ja WiFi-kortti irti, ja vaikka toinen muistikin. Sitte kokeilet uudestaan käynnistää. Toki tarkista että kaapelit on kunnolla pohjassa ja paikallaan.

    Edit. Emon liittimistä ei tule kuvaa tolla prosessorilla.
     
  4. SamppaSamppis

    SamppaSamppis Member

    Liittynyt:
    13.09.2017
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    SSD ja WiFi- kortti irrotettu, sekä pyöritelty molemmat muistikammat jokaisessa paikassa läpi yksittäin, ei vaikutusta - no signal edelleen. Varmistelen vielä kaikki kaapelit, vaikka olen ne kyllä useampaan kertaan painellut jo läpi.
     
  5. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,902
    Kiitokset:
    577
    Pisteet:
    123
    Tarkista myös nämä powerin puolen piuhat.
    Onhan tossa piuhoja tullut mukaan.
    Onko tossa powerissa mitään mainintaa piuhojen paikoista,
    että määrätyt poweriin kiinnitulevat piuhat pitää olla määrätyissä paikoissa.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 25.03.2020
  6. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Seuraavaks varmaan ottaisin koko setin ulos kotelosta ja vaikka emon laatikon päällä minimikokoonpanolla testaus.

    Edit. Et pääsis testaamaan näyttistä toisessa koneessa, esim kaverilla?
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2020
  7. SamppaSamppis

    SamppaSamppis Member

    Liittynyt:
    13.09.2017
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Tuossa kuva virtalähteestä. Emolevyn kaapeli on varmaan suht selkeä molemmista päistä johtoa.

    Emolevyn virtakaapelin vierestä lähtee kaapeli joka menee emolevylle tuon toisen kuvan paikkaan. Ja viimeinen kaapeli virtalähteen oikeasta alakulmasta menee näytönohjaimen lisävirran paikkoihin. Muita kaapeleita ei tällä hetkellä ole paikallaan.
     

    Liitetyt tiedostot:

  8. SamppaSamppis

    SamppaSamppis Member

    Liittynyt:
    13.09.2017
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Mikä on minimikokoonpano, joka riittää testaamiseen jos puran emolevyn kotelosta?

    Näytönohjainta en tähän hätään pääse kokeilemaan toisessa koneessa.
     
  9. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,902
    Kiitokset:
    577
    Pisteet:
    123
    vga hdmi.PNG Löytyykö pienjännitemittaria,että voisit mitata piuhoista tulevat jännitteet.
    Onko toista piuhaa näytön ja näytönohjaimen väliin.
    Näytössä näyttäis olevan HDMI ja VGA.Onko näyttiksessä,mitä liitäntöjä.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2020
  10. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Prossu coolereineen, yksi muisti ja valitettavasti tässä tapauksessa se näyttis. Näyttis on vähän inhottava vaan laittaa siihen slottiin keinumaan kotelon ulkopuolella. Sitte edellä mainituille kaapelit virtaa tuomaan. Käynnistyksen voi tehdä yhdistämällä emolevyltä virtanapin pinnit hetkeksi vaikka ruuvimeisselillä, tai sitten kasata komeus sen verran lähelle koppaa että napin johto riittää kiinni. Harmi kun näyttistä ei pääse testaamaan muualla, se sulkisi ainakin sen toiminnan/toimimattomuuden helposti pois kuviosta.
     
  11. SamppaSamppis

    SamppaSamppis Member

    Liittynyt:
    13.09.2017
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Näyttiksessä on 3x display ja tuo yks hdmi, mutta tietenkään mulla ei oo hmdi - display kaapelia tai adapteria. Pienjännitemittaria en omista, mutta äkkiä sellaisen varmaan jostain sais haettua.
     
  12. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Et tullu kokeilleeksi kytkeä sitä konetta suoraan hdmi:llä telkkariin. Olettaen että näyttö on uusi? Vai oliko se jo ennestään ja toimii?

    Olikin testattu läppärillä. Ok.
     
  13. SamppaSamppis

    SamppaSamppis Member

    Liittynyt:
    13.09.2017
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Juu, testattu on. Mä alan värkkäämään seuraavaksi ton komeuden ulos kotelosta ja kokeilen noilla antamillasi ohjeilla ilman koteloa. Kasaan sen verran lähelle koteloa, ettei tarvitse alkaa meisselilä sörkkimään - ei voi seurata mitään hyvää jos toimistoduunari vaihtaa virtanapin meisseliin.
     
  14. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Älä nyt aliarvioi taitojasi, olethan saanu ne sinne koteloonkin.
     
  15. SamppaSamppis

    SamppaSamppis Member

    Liittynyt:
    13.09.2017
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Ei herännyt kotelon ulkopuolellakaan, sama, jo ärsyttävä, no signal- teksti möllötti edelleen.
     
  16. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Kokeile biosin nollausta. Paristo vaikka pois emolevystä, virtalähde irti seinästä ja painelee vaikka virtanappia useita kertoja, että kaikki virrat katoaa. Ja sitte paristo takasin ja uusi käynnistystesti.
     
  17. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,902
    Kiitokset:
    577
    Pisteet:
    123
    Onko näytössä jokin valikko,mistä valitaan näytön ja näytönohjaimen välinen liitäntä.
    Esim: HDMI 1 HDMI 2 Display 1.2.3
    Itselläni BenQ näytössä tehdään tämä valinta,että saadaan kuvaa näytölle.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2020
  18. SamppaSamppis

    SamppaSamppis Member

    Liittynyt:
    13.09.2017
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Näytössä ainoastaan hdmi ja vga valittavana, sekä auto source. Auto source pois päältä, ja varmistin vielä että kyllä sen pitäisi hdmi kuvaa näyttää.
     
  19. SamppaSamppis

    SamppaSamppis Member

    Liittynyt:
    13.09.2017
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Tämä tehty, ei edistystä. Mä voisin hakea vaikka vierestä Gigsusta jonkun toisen näytönohjaimen ja testata sitä, mutta kun niistäkään nyt ei tiedä 100% varmuudella että onko just se minkä otan, ehjä. Sen saisin tehtyä nopeammin kuin testattua omaa näyttistä toisessa koneessa.
     
  20. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Sekin on yks vaihtoehto, jos palautus onnistuu.
     
  21. SamppaSamppis

    SamppaSamppis Member

    Liittynyt:
    13.09.2017
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Netin mukaan hyvittävät ostokortteina palautuksen, joten ei nyt natsaa oikein sekään näköjään.

    Kannattaako nähdä vaivaa ja hakea hdmi-display kaapeli, tai hdmi-display adapteri, jolla saisin kokeiltua kaapelia näytönohjaimeen muissa porteissa?
     

Jaa tämä sivu