1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kone kaatuu käynnistyessä; ylikuumentuu?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi wowitsme 18.11.2014.

 1. wowitsme

  wowitsme Member

  Liittynyt:
  19.11.2008
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  13
  Tervehdys. Konetta tuli imuroitua pitkästä aikaa. Prossun siileen oli parin millin pölykerros kasaantunu ja pitihän se koko häkkyrä irrottaa että saa puhtaaksi. Takaisin asentelu olikin vähän hauskempi juttu ja nyt on kaksi neljästä kiinnitysmekaniikasta hajalla (semmoset tapit joka nurkassa(neljä nurkkaa)). Ei voi ko ihmetellä miten voi niinkin yksinkertainen asia mennä kaputt. No tulipa kuitenki kokeiltua miten lähtee käyntiin. Minuutin pysy päällä ja sammu, seuraavilla kerroilla puoli. Emon takapuoli oli prosessorin kohdalla sen verran lämpönen ettei kauaa kehannu hiplata.
  Eli itse päättelisin että kyseessä on prosessorin ylikuumentuminen ja asia korjaantuu ostamalla uusi tuuletinjuttu. Jos joku viisaampi vain kertoisi olenko kuinka lähellä ongelman ydintä ja korjaa tarvittaessa. Ei viitsisi rahoja tuhlailla ennen kuin varmistun asiasta.
  Voihan se olla että tuli koko roska hajotettua perusteellisesti. Näytönohjain tuli kans irrotettua mutta ei siitä mitään ääniä kuulunu tai mitään ongelmia ollu. Kotelotuulettimet irrotettelin ja puhdistin, mutta tuntuivat pyörivän normaalisti.

  EDIT: Prosessorina siis Intelin Core i5-2500K parin vuoden takaa kuten muutkin osat.
   
 2.  
 3. mcmopo

  mcmopo Active member

  Liittynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1,497
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  68
  Lämmöt yleensä näkee biossista jos sinnesaakka kerkeät. Käykö muuten prosessirin tuuletin kovilla kierroksilla ennen kaatuumista? Joku muu saa linkittää hyvän aftermarket coolerin mutta minkäs kokoinen kotelo tuossa on?
   
 4. wowitsme

  wowitsme Member

  Liittynyt:
  19.11.2008
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  13
  D: 489 x W: 219 x H: 495mm ATX-kotelo. Tilasta ei olis ongelma vaikka vähän isompaaki vehettä laittas. Lisään biossi-tulokset hetken päästä.

  EDIT: Lämpö pääsi Biossin mukaan 95c pahimmillaan, pyöri 92 paikkeilla. Käsittääkseni ei ihan turvallisimpia lukuja. Taidan jättää rauhaan joksikin aikaa.
  Joku ystävällinen sielu kun vielä varmistaisi ongelmanlähteen (prosessorin ylikuumentuminen y/n) ja osaisi suositella perushyvän tuuletinpaketin. Mitään hienouksia ei tartte, en kellottele.
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2014
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Jäähytintä kun käyttää irti, niin sinne kannattaa aina laittaa uudet tahnat. Ihan mikä tahansa jäähy käy sille kunhan vaan kantaan sopii.
   
 6. S11l1

  S11l1 Active member

  Liittynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  705
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  53
  Konetta ei kannata imuroida, paineilmalla putsaaminen on fiksumpaa: http://www.jimms.fi/tuote/FP1017400

  Sitten itse ongelmaan niin tuon voi aiheuttaa se että jos et putsannut vanhoja tahnoja irti ja laittanut uusia tilalle tai sitten se että jäähystä on 2 kiinnitys kohtaa rikki, joten et saa sitä "kunnolla" prossun päälle kiinni tai ongelma johtuu molemmista edellä mainituista.

  Pitäisi melkein tietää että minkä kopan mitat nuo ovat niin olisi helpompi tarkistaa että minkäkokoinen jäähy mahtuu.
   

Jaa tämä sivu