1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kone kaatuu/jumittuu

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi filtzu 04.05.2016.

  1. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Vaikuttaisi näyönohjaimelta.
    Jos sulla on Win 10/8.1 niin klikkaa hiiren oikealla windows kvaketta ja valitse Kometokehote (järjestelmänvalvoja)
    jos seiska niin kirjoita hakuun komentokehote (tai CMD) ja klkkaa ilmestyvää kuvakettaa hiiren oikealla ja valitse suorita järjestelmänvalvojana.

    Kopioi komentokehotteeseen seuraavat komennot.

    cd c:\
    dir *.dmp /p /s >> c:\crashfiles.txt
    Enter kummankin jälkeen.
    Kun komentokehotteeseen ilmestyy c:\> tarkistus on valmis
    tähän saattaa mennä minuutti tai parikin.
    Lokin löydät
    C:\crashfiles
    litä se tänne.
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2016
    filtzu kiitti tästä.
  2.  
  3. filtzu

    filtzu Member

    Liittynyt:
    08.11.2015
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    siis ekaksi laitan cd c:\ painan enter ja sitte dir *.dmp /p /s >> c:\crashfiles.txt ja enter mutta se sanoo käyttö estetty
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,174
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Pitäis varmaan avata komentokehote järjestelmänvalvojana.
     
    filtzu kiitti tästä.
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Joo kokeilitko siis järjetelmänvalvojana? Jos ei toimi nin katsotaan tapahtumienvalvontaa.

    Lataa minitoolbox seuraavasta linkistä työpöydälle.
    http://www.bleepingcomputer.com/download/minitoolbox/

    Aukaise minitoolbox ja pistä valinta ruutuihin

    List last 10 event viewer errors
    List Installed Programs
    List Devices - only problems
    List minidump files
    Klikkka Go
    Kun tarkistus on valmis loki aukeaaa, liitä se tänne.
     
    filtzu kiitti tästä.
  6. filtzu

    filtzu Member

    Liittynyt:
    08.11.2015
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    siinä
     

    Liitetyt tiedostot:

  7. filtzu

    filtzu Member

    Liittynyt:
    08.11.2015
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    näin btw miks mun työpöydän kuvakkeet vaihtaa paikkaa pelin aikana??
     
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Tarkista kiintolevyn/SSD:n kunto crystaldiskinfolla.
    http://crystalmark.info/download/index-e.html

    Kannattaa ladata portable versio koska sennettava tyrkyttä ylimääräisiä ohjelmia.
    Kerro jos levyn kunto on jotain muuta kuin hyvä.

    Jos levyissä ei ole vikaa, niin täytyy mietiä lisää.
     
    filtzu kiitti tästä.
  9. filtzu

    filtzu Member

    Liittynyt:
    08.11.2015
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    hyvää näytti
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Kokeilee vielä noita kometoja. Jos ei edelleenkään toimi nin lataa WhatIsHang seuraavalta sivulta.
    http://www.nirsoft.net/utils/what_is_hang.html

    Aukaise WhatIsHang klikkaamalla sitä hiiren oikealla ja valitsemalla "suorita järjestelmänvalvojana"
    Sen jälkeen klikkaa Edit - Select all - File - Save Selected Items ja tallenna tekstitiedosto vaikka työpöydälle ja liitä tänne.

    Sitten voisit menä seuraavaan polkuun jos se on olemassa.
    c:\Windows\LiveKernelReports\WATCHDOG
    Jos tuo Watchdog kansio löytyy ja siellä on dmp. tiedostoja, niin liitä niistä yksi tänne pakattuna.
     
  11. filtzu

    filtzu Member

    Liittynyt:
    08.11.2015
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    tuossa on komento jutun kautta
     

    Liitetyt tiedostot:

  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Hmm no ei se vieläkään selvinnyt, ei välttämättä olekaan näytönohjain jumittanut, vaikka niin luulinkin.
    Voisit siitäkin huolimatta poistaa ajurit Display driver uninstallerilla.
    http://www.wagnardmobile.com/forums/viewtopic.php?f=5&t=245

    Ja uudet perään joko automaattisella.
    http://support.amd.com/en-us/download/auto-detect-tool
    Tai manuaalisesti.
    http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+10+-+64

    Sulla näkyy vielä olevan windows old kansio, jos ei ole aikomusta palata takaisin edeliseen windows versioon, niin kannattaa poistaa se. Ohje alla.
    http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-8/how-remove-windows-old-folder
    Toi ei nyt tohon ongelmaan liity mutta tulipahan mieleen.

    Tuohon aikaisemmin mainitsemaasi kuvakkeiden paikkojen muuttumiseen en osaa nyt äkkkiseltän sanoa mitään.
     
    filtzu kiitti tästä.
  13. filtzu

    filtzu Member

    Liittynyt:
    08.11.2015
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Poistitko ja asensit ajurit uudelleen?
    Toi kuva on catalyst control centerin valikosta ja näyttää ihan normaalilta.

    Nyt en osaa oikein sanoa etä mikä on vialla.
    Tuolla MTB lokissa on kerran tälläinen virheilmoitus.

    Koodi:
    Error: (05/03/2016 06:05:42 PM) (Source: Application Error) (User: )
    Description: Windows ei voi käyttää tiedostoa  jostakin seuraavista syistä:
    verkkoyhteydessä, tiedoston tallennuslevyssä tai tietokoneeseen asennetuissa
    tallennusohjaimissa on ilmennyt ongelma, tai levy puuttuu.
    Windows on sulkenut ohjelman Grand Theft Auto V tämän virheen vuoksi.
    Ohjelma: Grand Theft Auto V
    Tiedosto: 
    
    Virhearvo on nähtävissä Lisätiedot-osan luettelossa.
    Käyttäjän toimi
    1. Avaa tiedosto uudelleen. 
    Tämä tilanne saattaa olla tilapäinen ongelma, joka korjautuu itsestään, kun ohjelma suoritetaan uudelleen. 
    2. 
    Jos tiedostoa ei edelleenkään voi käyttää ja
        - se on verkossa, 
    järjestelmänvalvojasi tulee vahvistaa, että ongelma ei liity verkkoon ja että yhteyden muodostaminen palvelimeen onnistuu.
        - se on siirrettävässä tallennusvälineessä, esimerkiksi levykkeellä tai CD-levyllä, tarkista, että tallennusväline on asetettu tietokoneeseen oikein.
    3. Tarkista ja korjaa tiedostojärjestelmä suorittamalla CHKDSK. Suorita CHKDSK napsauttamalla aloituspainiketta ja valitsemalla Suorita, kirjoittamalla CMD ja valitsemalla sitten OK. Kirjoita komentokehotteeseen CHKDSK /F ja paina ENTER-näppäintä.
    4. Jos ongelma ei poistu, palauta tiedosto varmuuskopiosta.
    5. Tarkista, voiko saman levyn muita tiedostoja avata. Jos avaaminen ei onnistu, levy saattaa olla vioittunut. Jos kyseessä on kiintolevy, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan tai tietokoneen toimittajaan 
    lisätietojen saamiseksi.
    
    
    Sen takia ajatttelin että kiintolevyissä olisi vikaa.
    Näytöonhjainta epäilin taas siksi, että melkeinpä kaikki täällä vastaan tulleet tapaukset joissa kone jäätyy, on ollut "näytönohjain lakkasi vastaamasta ja palutui" virheestä jotuvia.
    Mutta crashfiles lokissa ei taas näy siitä aihetuneita kaatumisvedoksia.
    Elikkäs nyt täytyisi funtsia että mihin suntaan tästä edetään.
    Vaikka levyt olikin crystaldiskinfon mukaan kunoossa, nin aja seuraava komento.

    chkdsk C: /F
    Paina enter ja valitse K tai Y ja ajoita tarkistus seuraavan käynnistyksen yhteyteen.
    käynnistä kone uudelleen.
     
    filtzu kiitti tästä.
  15. filtzu

    filtzu Member

    Liittynyt:
    08.11.2015
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Latasin uudelleen ja tarkotin sitä kun yhdessä vaiheessa sanottiin et näytön ohjain saa liian vähän virtaa. testaan huomenna tuota komentoa
     
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Joo tuosta pistämäsi kuvan valikosta voit nostaa sitä virrankäyttöä ja kannattaa toki testata onko sillä vaikutusta.
    Mutta näytönohjaimen pitäisi toki toimia ns. oletuasetuksilla normaalisti.
     
  17. filtzu

    filtzu Member

    Liittynyt:
    08.11.2015
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    tein sen. ilmotan jos kaatuilee viel :)
    kone ei ole kaatunut hetkeen
     
  18. filtzu

    filtzu Member

    Liittynyt:
    08.11.2015
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Koneeni kaatui 1min sitten äänet jäi junnaamaan ja kuva pysähty ääni sammu muuta ei tapahdu
     
  19. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    filtzu kiitti tästä.
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Voisit ajaa vielä farbar recovery scan toolin, katsotaan josko jotain näkyisi.
    http://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/

    Aukaise Frst jos windows ilmoittaa että suojellee konetta, klikkaa siitä laatikosta "lisätietoja" kohtaa ja sen jälkeen "suorita jokatapauksessa."

    Pistä valinant kuin alla kuvassa ja klikkaa scan, kun tarkistus on ohi 3 lokia aukeaa liitä ne tänne.

    Nimetön.
     
    filtzu kiitti tästä.
  21. filtzu

    filtzu Member

    Liittynyt:
    08.11.2015
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    siinä
     

    Liitetyt tiedostot:

Jaa tämä sivu