1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone käynnistyy sekuntin pari ja sammuu

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Atlas LTD 18.05.2018.

  1. Atlas LTD

    Atlas LTD Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2018
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Noin puoltoistavuotinen itse kasattu pöytäkone kokee nyt vähän ongelmia. Nyt aamulla kone kylmänä ei suostunut käynnistymään kuin sekuntiksi, jonka jälkeen naksahtaa pois päältä, ja jää tähän käynnistys-sammutus kiertoon loopille. Aloitin toki elimiminoimalla eri osia pois poistamalla niitä, näitä on kokeiltu:

    -ilman rameja tai yhdellä kammalla eri sloteissa ei suostu käynnistymään
    - ilman gpu ta ei suostu
    - kaikki turhat usbit ja verkkokortti irrotettu, ei vaikutusta
    - psu:n selftest näyttää vihreää
    - CMOS putsattu ja patteri käytetty irti

    UPDATE: Sain kovalevyltä kaiken tarpeellisen SATA adapterilla pelastettua läppärille, ja alustin tuon uudestaan. Plugasin uudelleen kiinni ja sama ongelma jatkui. Kokeilin myös windows-asennustikkua, ja ei suostunut avaamaan windows asennusta, vaan jatkoi tuota samaa sammumista. Ainoastaan siis boottaa biosiin ilman mitään kovalevyä tai ulkoista muistivälinettä. Itse olen nyt ainakin täysin ilman ideoita, SSD kuitenkin toimi normaalisti läppäriin liitettynä, mikä mahtaisi siis olla vian todellinen syy?

    Speksit:
    Asus Maximus Ranger VIII
    Intel i7-6700k
    16gb Kingston HyperX Fury 2666
    Asus Strix GTX 1080
    Corsair AX860i
    Samsung 1TB SSD
    Corsair H115i prosessorijäähy
    Phanteks Enthoo Evolv ATX kotelo
     
    Viimeksi muokattu: 27.05.2018
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,734
    Kiitokset:
    1,004
    Pisteet:
    223
    Osat vaikuttavat laadukkaille. Ongelma alkanut välittömästi... lasketaan yhtälöstä pois mahdolliset ylikellotukset (?)

    Ilman gpu:ta toki koneen tulisi käynnistyä ja emolla näkyy olevan mm. hdmi-liitäntä. Prossussahan on gpu itsessään ja signaalia tuolla combolla tulisi antaa. Tällöin näyttöpiuha emon liintäntään toki, gpu irti kytkettynä.

    Irroita myös oheislaitteista virta- ja datapiuhat (mahdollinen hdd & ssd). Näytölle tulisi antaa herjaa no bootable device! tms.

    Kerro sitten missä mennään noiden kokeilujen jälkeen. Toki prossunkin voi tarkastaa käyttämällä sen pois slotistaan mutta mikäli puolitoista vuotta on menty ilman ongelmia niin ensimmäisenä tulisi mieleen että se ei olisi ongelmien kohde. Kaikki on mahdollista tosin. AIO:n pumppu toimii ok? Prossu nimittäin nostaa lämmöt todella nopeasti ilman jäähdytystä.

    Edit. Typo
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2018
    Atlas LTD kiitti tästä.
  4. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,011
    Kiitokset:
    639
    Pisteet:
    123
    Vois kokeilla irrottaa kotelon virta- ja resetnappuloiden johdot ja käynnistää suoraan pinneistä tai tossa emossa on ilmeisesti ihan power-nappikin.
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,734
    Kiitokset:
    1,004
    Pisteet:
    223
    Ok pointti. Voihan olla että kopan pwr-nappi ei toimi kuten pitäisi vaan jää kytkentä asentoon jatkuvasti. Tällöin warmasti aiheutuu looppia käynnistyksessä. Kaikki asiat huomioon. :)
     
  6. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,969
    Kiitokset:
    399
    Pisteet:
    93
    Mikä kotelo.
    Oliskos mahdollista,että kotelon reset nappula pohjassa.
    Emon virransyöttö pätkii.
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2018
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,734
    Kiitokset:
    1,004
    Pisteet:
    223
    Edelleen... front panel connectors irti ja painaa emon punaista start-nappulaa. Vianhaku käsittää kaikki aihealueet.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,471
    Kiitokset:
    578
    Pisteet:
    123
    Onko tuo kuvainnollinen vai todellinen naksahdus?

    Mikäli kotelon virtanappi olisi jäänyt kytkettyyn asentoon jumiin, niin kone ei kai käynnistyisi uudelleen, kahdella omalla koneella testailin tuota.
    edit: jumiutunut Reset nappi saattaa aiheuttaa tuota.
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2018
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,734
    Kiitokset:
    1,004
    Pisteet:
    223
    Nämä koppa-asiat tosiaan alta pois. Kuten jo aiemmissa viesteissä mainittiin niin koneen voi tuolla emolla käynnistää ilman kotelon etupaneelin piuhoja. Jos nyt lähdettäisiin liikkeelle tuosta.
     
  10. Atlas LTD

    Atlas LTD Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2018
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos vastauksista! Kotelona tosiaan Phantek Enthoo Evolv ATX, ja testasinkin irrotamalla front io:n kokonaan, mutta ongelma ei kylläkään johtunut tästä, sillä sama looppi jatkuu mobon start nappulasta käynnistettäessä :(
    Jäähdytin on tosiaan kertaalleen jo hajonnutkin, ja takuuseen sain uuden. Pumppu tässä kuitenkin pyörii, ei pitäisi viilennyksen puutteesta tämän johtua, varsinkin kun ilmeni konetta kylmiltään käynnistettäessä.
     
  11. Atlas LTD

    Atlas LTD Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2018
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Oho, nyt tapahtuu jotain. Irrotin SSD:n niin suostuu boottaamaan biosiin
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,632
    Kiitokset:
    686
    Pisteet:
    173
  13. Tomppa26

    Tomppa26 Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2014
    Viestejä:
    173
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Oma eri vanha kone teki samaa joskus. kunnes vuosien jälkeen päätin kokeilla kokoonpanoa uudella virtalähteellä ja sehän hörähti käyntiin. edelleen isän tallikoneena. Tosin voi olla virtanappienkien puolella. mm. oma fractal design r5 suli johdot yhteen pienessä kotelossa virtanapin sisällä ja tästä oikosulku. uusi kotelo ja samat vehkeet.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,734
    Kiitokset:
    1,004
    Pisteet:
    223
    Luettekos näitä viestejä ja millä tavalla?

    Ongelmat ovat yleensä rauta tai softapohjaisia.

    Mikäli kone ei käynnisty niin rajoittaa jo rautaan aikas paljon.

    Viestissä #2 mainitsin että yrittää käynnistellä ilman kovoja (myös ssd). Minimun attack. Nyt ei hyökkäillä kuin Aleenin Markku aikoinaan.

    Mikäli kone käynnistyy minimiasioilla niin voidaan sulkea pois asioita kuten oheishärpäkkeet. Siinä kohtaa kun oireet alkavat on aika helppoa todeta että mahdollinen vikapaikka on löytynyt.

    Kuten autoissa, jos kipinää ei tule tulppaan se ei ole välttämättä sen tulpan vika. Ymmärrätte kyllä vertauksen.
     
  15. Maanantai13

    Maanantai13 Member

    Liittynyt:
    13.05.2013
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Täällä vähän samantyypinen vika työasemassa: kone käynnistyi - sammui - käynnistyi uudelleen ja jäi "tyhjäkäynnille" (=ei kuvaa).
    Korjaus: Kaikkien tuulettimien (4 kpl) ja tuuletuskanavien puhallus puhtaaksi paineilmalla sekä pölyjen imurointi. Virtalähteen testaus (OK). Muistikammat irti ja kiinni ja testaus: OK. Sen jälkeen kone käynnistyi normaalisti ja tuulettimien ääni putosi tuskin kuultavaksi.
    Tässä tapauksessa oli kyllä kyseessä varmaan kymmenen vuoden pölyt: prosessorikortin tuuletinkin oli jumissa sormenkynnen kokoisten pölykoirien takia :).
    /M
     
  16. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,514
    Kiitokset:
    715
    Pisteet:
    193
    No, joo luin vähän huolimattomasti, poistin huomautuksen, sorry.
     
  17. Atlas LTD

    Atlas LTD Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2018
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    UPDATE: Sain kovalevyltä kaiken tarpeellisen SATA adapterilla pelastettua läppärille, ja alustin tuon uudestaan. Plugasin uudelleen kiinni ja sama ongelma jatkui. Kokeilin myös windows-asennustikkua, ja ei suostunut avaamaan windows asennusta, vaan jatkoi tuota samaa sammumista. Ainoastaan siis boottaa biosiin ilman mitään kovalevyä tai ulkoista muistivälinettä. Itse olen nyt ainakin täysin ilman ideoita, SSD kuitenkin toimi normaalisti läppäriin liitettynä, mikä mahtaisi siis olla vian todellinen syy?
     
  18. Atlas LTD

    Atlas LTD Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2018
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Toinen update: Hetken säätämisen ja reboottien kautta suostuikin avaamaan Windows Installerin, ja nyt olis Windows asentumassa, katsotaan miten käy :)
     
  19. Atlas LTD

    Atlas LTD Newbie

    Liittynyt:
    18.05.2018
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei toiminut, sain Windowsin asennettua ja tärkeitä ohjelmia asentaessa kone tilttasi uudelleen ja palasi tähän boot looppiin... Taidan hakea ammattiosaajan apua seuraavaksi
     
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,498
    Kiitokset:
    711
    Pisteet:
    123
    Saatko jostain toista virtalähdettä testiin.?
     

Jaa tämä sivu