1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Kone käynnistyy, mutta käyttöjärjestelmää ei voi asentaa.

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Bream 05.03.2019.

  1. Bream

    Bream Regular member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    399
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Hankin eilen uuden emolevyn Gigabyte GA-970A-DS3P ja siihen AMD:n prosessorin. Kone käynnistyy normaalisti, mutta en saa järjestelmää auki, kun en pääse BIOSiin tekemään tarvittavia järjestelmä muutoksia, jotta pääsisin asentamaan Windowsia. Missä vika?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Voit valita käynnistysvalikosta (Boot menu) käyttöjärjestelmämedian, jolta käynnistät asennuksen.
    Boot Menun saa esille yleensä jollakin F-näppäimellä käynnistyksen yhteydessä.
    Tutki emolevyn mukana tullutta manuaalia. Jos sitä ei ole niin netistä sen kyllä löytää emon tyypillä.
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,221
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243
    Tuossa ylempänä boottausmenetelmää windowsin asennuksen suhteen. Kyllä biosiinkin toki pitäisi päästä rämpyttämällä del-näppäintä käynnistyksen yhteydessä. Siis jos jotain roplattavaa on siellä asetuksien suhteen. Hyväksyä muutokset F10-näppäimellä ja enter. Kysy mikäli asiassa on epäselvyyttä niin katsellaan ettei tule vääriä valintoja.
     
  5. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,325
    Kiitokset:
    197
    Pisteet:
    93
    Yleesä noissa on ongelmana se että näppäimistö tai usb-kontrolleri ei toimi ennen käyttöjärjestelmän lataamista. Jos on langallinen malli, kokeile eri usb-liitännöissä, jos langaton, hanki jostain langallinen malli.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,221
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243
    Hyvä pointti. Toisaalta kumma kun kyllä ainakin mulla on jokainen näppäimistö ja hiiri (langaton) toiminut jossain emon persiin usb-liitännöissä. Langalliset toki toimisivat ns. pakasta vedettynä. Ainakin tuossa kyseisessä emolevyssä.

    lisäys
    Tarkoitin tuolla langallisella ↑ wanhaa PS/2 liitäntää. Mutta niillä näppäimistöllä/hiirellä toki mennään mitä taloudesta löytyy.
     
    Viimeksi muokattu: 06.03.2019
  7. Bream

    Bream Regular member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    399
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Tässä systeemissä pitäisi BIOS Setupiin päästä DEL-näppäintä naputtelemalla. Vaan kun ei pääse. Systeemi tuntuu kuolleelta kuin lahna kauppatorin myyntitiskillä. Yleensä, kun näppäimistö saavuttaa toimintavalmiuden, siimä olevat valot vilahtavat (po. viuhahtavat) sen merkiksi, että järjestelmä on tunnistanut (po. löytänyt) näppäimistön. Hyvä teema uudelle elokuvalle: Kadonneen viuhahtamattoman näppäimistön metsästys sankan bittiviidakon keskeltä.
     
    Viimeksi muokattu: 06.03.2019
  8. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,325
    Kiitokset:
    197
    Pisteet:
    93
    Tuleeko näyttöön siis lainkaan kuvaa?
     
  9. Bream

    Bream Regular member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    399
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Ei tule.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Homman saa haltuun Bios Lecasy asetuksella, mutta ensin pitäisi päästä biossiin. Jos löytyy tai saat lainaksi PS/2 näppäimistön, niin se avaa tien biossiin, kone vaan pitää käynnistää, kun näppäimistö on kiinni laitettu.

    Edit. siis mitään kuvaa ei tule? Ei edes biossin käynnistysruutiiineja.
    Edit:
    Kerro tarkemmin tästä.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,221
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243
    Bios-pariston ulkoilutus nollaisi asetukset. Kannattaisi kokeilla. Jos esim. fastboot tai millä nimellä siinä emossa onkaan niin saattaa vain vilauttaa käynnistyksessä olevat vaihtoehdot. Kyllä nuo yleensä pari sekuntia näkyvät. Juurikin se että F2 tai del jolla päästäisiin bios asetuksiin.
     
  12. Bream

    Bream Regular member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    399
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Kone käynnistyy, mutta siihen se sitten jää, kun en pääse BIOSiin tekemään asetuksia. Näppäimistö ja näyttö eivät anna mitään elonmerkkejå.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Ennen asennusta, pitää tuo näyttöongelma ratkaista. Kertoisitko ensin kaikki näyttöön liittyvät koneen osat.
    Onko mahdollisesti näytönohjaimen virtajohdot paikoillaan? Miten liitetty näyttöön?

    Edit: eli ongelma ei ole biossiin pääsy, vaan näyttökuvan puuttuminen.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,221
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243
    Joko käytit sitä patteria pari minuuttia pois paikoiltaan?
     
  15. Bream

    Bream Regular member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    399
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Minulle sanottiin liikkeessä, josta ostin tuon emolevyn, että kannattaa asentaa Windows uudelleen emolevyn asentamisen jälkeen. Muistan joskus tehneeni niin, siitä huolimatta vaikka pääsin suoraan vanhalla systeemillä Windowsiin. Ei se tällaista vääntöä ollut, kuten nyt.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Hyvän ohjeen antoivat liikkeessä, mutta ensin pitää saada kuva koneelle, jotta voi tehdä tuon.
    Vastaatko ensin näyttöön liittyviin kysymyksiin?
     
  17. Bream

    Bream Regular member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    399
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Näytön ohjain on Radeon RX560 ja
    näyttö on Benq E2200 HD (ei virallinen näyttö),
    jotka ovat yhteydessä toisiinsa tällä hetkellå
    HDMI-kaapelilla.
    Kaikki piuhat ovat kiinni tukevasti.
    Näyttö reagoi passiivisesti (oranssi valo), jos ei ole näyttää mitään kuvallista informaatiota. Näyttö muuttuu aktiiviseksi (vihreä valo), kun kuvallista informaatiota on tulossa.
     
    Viimeksi muokattu: 06.03.2019
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Pitäisi tarkistaa ihan perusasioita ensin.
    Onko emolevyn alla korokeruuvit?
    Onko kaikki virtalähteen johdot kiinni?
    Laita kuvia kokoonpanosta, niin on helpompi nähdä, missä ongelma.
    edit: Onko näytönohjaimen 6-pin liitin kiinni?, kuvan mukaan 6-pin liitin.

    Edit: mitä tarkoittaa "ei virallinen näyttö"?
     
    Viimeksi muokattu: 06.03.2019
  19. Bream

    Bream Regular member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    399
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Mikä 6-pin liitin? Kerro tarkemmin. Missä?

    Palataan myöhemmin asiaan puolen päivän aikoijin. Minun täytyy lähteä liikenteeseen. Kiitos kaikille hyvistä ja avartavista tiedoista. Keskityn niiden toteuttamiseen kun palaan himaan. :)
     
  20. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,325
    Kiitokset:
    197
    Pisteet:
    93
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,595
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Viimeksi muokattu: 06.03.2019

Jaa tämä sivu