1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone käynnistyy itsestään

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi jaska46 06.04.2020.

  1. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    696
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tietokoneena Fujitsu pöytäkone jossa on windows 10 pro ja ku laittaa virtajohdon kiinni nii kone käynnistyy itsestään. Mikä tämän mahtaa aiheuttaa?
     
  2.  
  3. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,949
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Tuliko ongelma vasta nytten vai onko aijemmin esiintynyt.
    Virranhallinta asetukset.
    Onko mahdollisesti jäänyt kotelon etupaneelin reset nappula pohjaan.
     
  4. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    696
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Virranhallinnasta koitin kattoo asetuksia mut en löytäny mitää sellasta. Ennen sähkökatko mikä oli ilmoitettu että tulee otettuu virrat pois ettei tuu mitää virtapiikkii ja ku laitettii takas sähköt konesee lähti itestää päälle. Tosta reset nappulasta en tiiä onko siinä sellaista
     
  5. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,949
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Siinä kotelon etupaneelissa tai päällä edessä sellainen pieni nappula,
    jota voi kynänkärjellä painaa.Pitäis kyllä näkyä jos sellainen kotelossa on.
    Jos kyseessä on jokin vanhempi pakettikone,
    niin niissä ei varmaankaan ole tota reset nappulaa.?
    Ihan mallista riippuen on tai ei ole.
     
    Viimeksi muokattu: 06.04.2020
  6. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    696
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  7. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,949
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
  8. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    696
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ylempi taitaa olla kovalevyn valo mut tosta alemmasta en tiiä
     
  9. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    696
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Alempi taitaa olla korppuasema. Miten vanha kotelo ?

    Edit: Tässä koneen tietoja, esperimo c720 Julkaisupäivä 10.07.2013
    https://www.fujitsu.com/fts/products/computing/pc/desktops/esprimo-c720/
    Ihmetyttää kyllä, että koneessa on vielä korppuaseman aukko, sitä kai tuo mainittu 3.5" Drive bay on.
     
    Viimeksi muokattu: 06.04.2020
  11. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    696
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Varmaan se muuten onki juu korppuasema
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,987
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Eikös se tarkoita 3.5" HDD-paikkaa?
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Niin varmaan, mutta miksi etupaneelissa on aukko joka näyttää "Korpun" aukolta.
    Eihän tuohon aikaan korput enää ollut käytössäkään.
     
  14. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    555
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    53
    > Tietokone käynnistyy uudelleen kun se on sammutettu?
    Entä sammutetaanko tietokone käyttöjärjestelmän kautta vai virtanapista?
     
  15. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    696
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tietokone sammutetaan ihan normaalisti ja ku kone on sammuksissa ja ottaa virtajohdon irti koneesta ja laittaa takas nii kone käynnistyy itsestään ilman mitää painalluksia
     
  16. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,949
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
  17. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,949
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    virtaskaa.2.PNG
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  18. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,987
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Olisikohan siinä BIOSissa joku sellainen asetus, että virtakatkon jälkeen käynnistä uudelleen?

    Edit. Jaha^, sellainen tai vastaava asetus on siis Windowsissakin.
     
  19. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    555
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    53
    Wake on Lan /Restore on AC Power Loss :rolleyes: ... kenties.

    Eli mikäli asetus " Restore on AC Power Loss " on käytössä, käynnistyy tietokone uudelleen kun se saa taas virtaa.


    - BIOS -

    > Käynnistä tietokone
    > Paina F2 nappulaa ja pääset BIOS asetuksiin
    > Mene " Power " - välilehteen
    > Tarkista kohta " Power Failure Recovery "

    Vaihtoehdot:

    ( Previous State ) Tietokone käynnistyy hetkeksi, ja tarkistaa aiemman tilan jossa se oli. Tämä johtaa joko päälle tai pois.
    ( Always Off ) Tietokone käynnistyy, tekee järjestelmä tarkistuksen ja sammuu.
    ( Always On )
    ( Disabled ) Tietokone pysyy kiinni.
     
    Viimeksi muokattu: 06.04.2020
  20. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,987
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Nuo on sitten BIOS- asetuksissa.

    @Nanna_86 Long time no see.
     
    Nanna_86 kiitti tästä.
  21. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    696
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tämä auttoi
     

Jaa tämä sivu