1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone jäätyi taas.

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Xsailia 07.07.2017.

  1. Xsailia

    Xsailia Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tätähän yritinkin tässä vähän aikaa sitten ja valitsin poista kaikki (HUOM! Ensimmäisessä vaiheessa kun painat aloita)eikä se toiminut. Mutta voisin yrittää uudestaan mutta valita tällä kertaa säilytä tiedostoni ja katsoa toimiiko se.
    Tämänkin tein mutta ei löytynyt mitään.
     
  2.  
  3. Xsailia

    Xsailia Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jäätyminen tapahtui taas mutta välissä oli pitkä tauko. Tällä kertaa kone jäätyi YouTubessa mutta tällä kertaa ei vain hetkeksi vaan tuli sininen ruutu jossa luki jotakin että Windows löysi ongelman ja se pitää käynnistää uudelleen. Samalla Windows keräsi jotain tietoja.
     
  4. Xsailia

    Xsailia Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ja tähän unohdinkin mainita että jäätyminen tapahtu myös chromessa ja netflixsissä.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,374
    Kiitokset:
    542
    Pisteet:
    123
    Tarkempaa tietoa pitäisi saada ongelmasta ja mitä niissä tiedoissa oli?
     
    Xsailia kiitti tästä.
  6. Xsailia

    Xsailia Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    En ehtinyt ottaa kuvaa ja kun kone käynnistyi uudestaan ei auennut mitään mistä näkisi mitä tietoa se keräsi.
     
  7. Xsailia

    Xsailia Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo anteeksi myöhäinen vastaus mutta käytin koneen jossain tietokone liikkeessä ja se kaatuminen oli johtunut Malwarebytesistä ja nykyään kone ei enää jäädy. Mutta nykyään ilmenee outoja ääni ongelmia esim silloin kun säädän äänen voimakkuutta. Äänen voimakkuuden säädön jälkeen esim Discord ei enää toimi ja pitää katkaista puhelu ja soittaa uudestaan. Näiden "ääni jäätymisien" aikana kuuluu eräänlaista sarjatuli ääntä. Huomasin myös että obs:ssän ollessa päällä ongelma ilmenee jopa silloin kun en säädä äänen voimakkuutta.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,591
    Kiitokset:
    676
    Pisteet:
    173
    Tuolla aikaisemmin tässä samassa ketjussa jo ilmeni, etten tunne Windows 10:ä ollenkaan, joten sikäli olen huono neuvomaan. Tuo nyt kuvailemasi ongelma vaikuttaa selvästi ajuriongelmalta, eli taas ehdottaisin ääniajurin asentamista uudelleen. Asus on näköjään jotenkin muuttanut tukisivujaan eikä tuo ketjun alussa antamani linkki ajureiden lataussivulle enää toimi. Ääniajuri Asus X550VX-malleihin löytyy tuolta kohdasta Audio:
    https://www.asus.com/us/Laptops/X550VX/HelpDesk_Download/

    Viime kerralla ajureiden päivityksistä tulikin melkoinen rumba, joten siitä viisastuneena, luo ennen muutoksia palautuspiste: https://support.microsoft.com/fi-fi/help/4027538/windows-create-a-system-restore-point
     
    Xsailia kiitti tästä.
  9. Xsailia

    Xsailia Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tein palautuspisteen ja latasin linkkaamasi ajurin ja se on nyt asennettu.
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2017
  10. Xsailia

    Xsailia Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Nyt kun olen jonkin verran testaillut niin samaa "ääni jäätymistä" tapahtuu edelleen ainakin silloin kun obs on päällä ja kun pelaan OverWatchia ja liityn team voice chattiin tapahtuu yleensä sama "ääni jäätyminen" Mutta parin sekunnin päästä toimii taas. Myös YouTubessa esiintyy samaa ongelmaa (Kuva).
     

    Liitetyt tiedostot:

  11. Xsailia

    Xsailia Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kun asensin tuosta 1Pertin linkistä lan ajurin ja tein sitä ennen palautuspisteen niin huomasin että ssd:stä oli jostain syystä järjestelmän suojaus pois päältä ja kaikki edelliset palautuspisteet olivat kadonneet. Osaako joku sanoa miksi ja onko niitä mahdollista saada jotenkin takaisin?
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,591
    Kiitokset:
    676
    Pisteet:
    173
    Aika mahdotonta tietää, miksi palautuspisteet oli poistettu. Voihan vaikka olla, että siellä tietokonehuollossa on vikaa haettaessa tehty valkoiva käynnistys ja jätetty järjestelmäpalvelut samalla lataamatta. Sen kuitenkin tiedän, että poistuneita palautuspisteitä ei saa takaisin, ellet ole aikanaan tehnyt järjestelmän varmuuskopioita ulkoiselle levylle.

    Onhan järjestelmän suojaus nyt käytössä?
     
    Xsailia kiitti tästä.
  13. Xsailia

    Xsailia Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllä, järjestelmän suojaus on nyt käytössä. Oisko tähän ongelmaan mitään ideaa kun ei ääni ajurin asennus auttanut?
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,591
    Kiitokset:
    676
    Pisteet:
    173
    Varmistan vain, että asensit uudelleen myös ääniajurin, vaikka sitä ennen puhuit LAN-ajurista. Jos ääniajurin uudelleen asennus ei auttanut, en enää keksi muuta ehdottaa.
     
  15. Xsailia

    Xsailia Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllä asensin myös ääni ajurin. Pitäsköhän tämä pistää takuuseen ja kattaisiko takuu tämän?
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,591
    Kiitokset:
    676
    Pisteet:
    173
    Minun täytyy tunnustaa tietämättömyyteni, mutta enemmän kuin laitevikaa epäilisin silti softaongelmaa. Kun kyse ei ilmeisesti ole korruptoituneesta ajurista, tulee seuraavana mieleen mahdollinen ristiriita ajurin ja esimerkiksi tuon OBS-sovelluksen toiminnassa.

    Jäädään odottelemaan muita mielipiteitä. Takuu koskee vain laitevikoja eikä käyttöjärjestelmän tai ohjelmiston aiheuttamia ongelmia. Tosin se, että ongelma ilmenee myös Youtubea katsoessa ihmetyttää, ellei tuo OBS sitten pyöri silloinkin taustalla.

    Voisithan sinä ottaa yhteyttä Asus-tukeen, kuvailla ongelmaa ja tiedustella, mitä he ehdottavat.
     
    Xsailia kiitti tästä.
  17. Xsailia

    Xsailia Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Voisinhan minä ottaa yhteyttä asuksen tukeen mutta en vain tiedä miten se tehdään nimittäin koneellani on joku rekisteröi asus tuotteesi ja siellä on joku tuki juttu niin pitääkö sieltä hakea tukea vai asuksen sivulta?
     
  18. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,591
    Kiitokset:
    676
    Pisteet:
    173
    Xsailia kiitti tästä.
  19. Xsailia

    Xsailia Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Lähetin sinne viestin ja kerroin onglemastani. Nyt vaan odotteleen vastausta.
     
  20. Xsailia

    Xsailia Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Olen nyt asentanut windowsin uudestaan koska sain viestin jossa he sanoivat että kun ei ääniajurien asentaminen uudelleen auttanut niin pitäisi asentaa Windows uudelleen.
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,286
    Kiitokset:
    3,151
    Pisteet:
    223
    Joko toimii?
     

Jaa tämä sivu