1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone ei tunnista ulkoista kovalevyä

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Teme84 24.10.2016.

 1. Teme84

  Teme84 Member

  Liittynyt:
  22.01.2007
  Viestejä:
  88
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ostin joku kuukausi sitten Seagaten ulkoisen Backup Slim -usb-kovalevyn (2 Tt). Kone ei enää tunnista sitä muutoin kuin siten, että normaalit äänimerkit kuuluvat kun levyn liittää koneeseen tai irrottaa. Se ei kuitenkaan ilmesty resurssienhallinnassa Laitteet ja asemat -listaan. Joka kerta kun levyn liittää koneeseen uudelleen, kone asentaa sen ajurit. Yleensähän tämä tapahtuu vain sillä käyttöönottohetkellä. Mikähän neuvoksi, ennen kuin kiikutan levyn ostoliikkeeseen? Ja, koska tuolla on aika tärkeää settiä, niin kai usb-levyiltäkin saadaan pelastettua sisältö palautusta varten?
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2016
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,223
  Kiitokset:
  1,047
  Pisteet:
  243
  Näkyykö USB-asema Levyhallinnassa? (Ohjauspaneeli - Järjestelmä ja suojaus - Valvontatyökalut - Tietokoneen hallinta - Levyhallinta)
  Et kai ole irrottanut laitetta käyttämättä Windowsin "Poista laite turvallisesti" -toimintoa silloin, kun levyasema vielä toimi normaalista?
   
 4. Teme84

  Teme84 Member

  Liittynyt:
  22.01.2007
  Viestejä:
  88
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ei näy. Olen aina pyrkinyt käyttämään tuota Poista laite turvallisesti -toimintoa, mutta joskus on kone väittänyt levyn olevan käytössä eikä sitä voida poistaa, vaikka en ole mitään tehnyt sillä esim katsonut levyllä ollutta videota. Tällöin olen ottanut sen kylmästi irti, mutta niin olen tehnyt muillekin usb-irtolevyille eikä niissä ole tällaista vikaa, pelittävät aivan normaalisti.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,223
  Kiitokset:
  1,047
  Pisteet:
  243
  Onko mahdollisuutta kokeilla kovalevyä jossakin toisessa tietokoneessa? On nimittäin mahdollista, että siirrettävän levyn elektroniikka on vikaantunut eikä laite siksi toimi. Siinä tapauksessa on mahdollista irrottaa levy kotelostaan liittää suoraan tietokoneeseen tai USB-telineeseen. Olethan muuten kokeillut levyä toisessakin USB-portissa?

  Mitkä ajurit tietokone asentaa? Näkyykö laitehallinnassa joku tuntematon laite tai laite, jonka kohdalla näkyy huutomerkki? En tosin taida tietää, miten menetellä, jos näin on, eli jos kone ei tunnista laitetta levyasemaksi. Tuolla kuitenkin näyttäisi olevan erilaisia ohjeita vastaavaan ongelmaan. Mahtaisiko noista joku toimia tässä tapauksessa:
  http://ccm.net/forum/affich-522124-external-usb-hard-drive-don-t-show-up
   
 6. Teme84

  Teme84 Member

  Liittynyt:
  22.01.2007
  Viestejä:
  88
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  En niin it-guru ole että tarkalleen tietäisin mitkä ajurit kone asentaa, ne mitä nyt yleensä kun uuden laitteen tökkää koneeseen. Levyä on kokeiltu toisessa tietokoneessa ja kaikissa usb-porteissa, ei auta. On myös kokeiltu toisten omistamieni irtokovojen välijohdoilla, ei auta sekään. En uskaltanut lähteä sörkkimään levyä niin, että olisin irrottanut sitä kotelostaan, vaan vein sen ostopaikkaan tutkittavaksi. Saa nähdä mitä sieltä sanotaan..
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,223
  Kiitokset:
  1,047
  Pisteet:
  243
  Kirjoitin vähän epäselvästi. Tarkoitin kysyä, ilmestyykö laitehallintaan joku maininta tuntemattomasta tai toimimattomasta USB-laitteesta.
  Tuo lisätieto kertoo, että vika on ulkoisessa levyasemassa eikä tietokoneessa tai sen ajureissa. Mahdollisesti juuri tuo ulkoisen aseman elektroniikka on vikaantunut, mutta itse kiintolevy on toivottavasti kunnossa ja sisältö palautettavissa. Huomasin vasta nyt, että kyseessä on melko uusi kiintolevy, jonka takuu ilmeisesti on voimassa. Muistithan mainita, että haluat tiedostot itsellesi talteen, vaikka levy menisi vaihtoon?
   
 8. Teme84

  Teme84 Member

  Liittynyt:
  22.01.2007
  Viestejä:
  88
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Välillä tulee herja tällaisella tekstillä:

  USB-laitetta ei tunnistettu

  Viimeisin tähän tietokoneeseen yhdistetty USB-laite toimi virheellisesti, eikä Windows tunnista sitä.

  Laitehallinnassa asemasta ei ollut mainintaa. Takuu tosiaan on kovinkin vielä voimassa, ja toki mainitsin että haluan sieltä sisällön talteen. Toivottavasti selviän säikähdyksellä.. Tässä levyssä on ollut heti alusta alkaen jotain vikaa. Esimerkiksi sitä välipiuhaa ei tarvinnut kuin hipaista, ja levy oli heti "irti". Pari muuta irtokovoa on tuosta poiketen pudonnutkin lattialle useita kertoja, mutta niin vaan porskuttavat.
   
 9. Teme84

  Teme84 Member

  Liittynyt:
  22.01.2007
  Viestejä:
  88
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Dodii. Levyn sisältöä ei oltu saatu pelastettua, toki uuden sain tilalle. Pitänee tehdä koulutöiden kanssa niin, että laittaa ne vaikka pilveen, jossa niiden ainakin luulisi pysyvän tallessa.
   
 10. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,223
  Kiitokset:
  1,047
  Pisteet:
  243
  Ikävä kuulla. Toisaalta ei voi tietää, kuinka tosissaan he tiedostojen palautusta yrittivätkään. Usein vedotaan vain siihen, että takuuehtojen mukaan varmuuskopiointi on asiakkaan vastuulla. Olisi kuitenkin ollut mielenkiintoista tietää, mikä vika kovalevyssä oli. On varsin harvinaista, että kovalevy rikkoontuu niin, ettei mitään pystytä palauttamaan, ellei kyseinen levy ole esimerkiksi pudonnut käynnissä ollessaan. Toisaalta, jos vika on itse kovalevyssä, on tiedostojen palauttaminen varsin kallista. Paljon tavallisempaa on, että siirrettävän levyn elektroniikkaosa rikkoontuu, mutta itse levy on silti kunnossa.
   

Jaa tämä sivu