1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Kone ei käynnisty

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Triplanäyttiz 10.04.2021.

  1. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    156
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Moro, olen tässä kasaillut vanhempaa konetta. Kone ei käynnisty. Tuuletin vain pyörähtää kun painaa virtanappia. Mikä tälläiseen vois auttaa? Asus P8z77-v emo, i7 3770
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,470
    Kiitokset:
    1,084
    Pisteet:
    223
    Emolla varmaan ei ole piipperiä, joka piippien määrällä kertoisi ongelmasta.
    Eipä tuossa oikeastaan muuta näin aluksi voi ehdottaa, kun tarkistaa kaikki johdot, etenkin virtaliittimet, ovatko kunnolla paikoillaan? Emolla 8-pin ja 24-pin liittimet kiinni.
    Ovatko muistit kunnoilla slottien pohjalla.
    Eihän emolevy ota kontaktia kotelon runkoon ja onko Korokeruuvit paikoillaan?
     
    Triplanäyttiz kiitti tästä.
  4. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    156
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Piiepriä ei ole. Ja kaikki mainitsemat asiat ovat kunnossa.. pinnit myös ovat suorassa.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,470
    Kiitokset:
    1,084
    Pisteet:
    223
    Sitten voisi koota minimi kokoonpanon kotelon ulkopuolelle. Ainoastaan prosessori, yksi muistikampa emolla, virtakaapeleiden lisäksi ja katsoa alkaako käynnistyä ja pysyykö virrat päällä.
    Näytön voi kytkeä emon integroituun näytönohjaimeen kiinni.

    Jäähyn voi tietysti kiinnittää prossun päälle, mutta alkuun kokeilla ilman tuulettimen kytkentää.

    Jos toimii, niin alkaa yksitellen lisätä muita komponentteja.
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2021
  6. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    156
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Pieni led palaa emon alareunassa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,470
    Kiitokset:
    1,084
    Pisteet:
    223
    Emon manuaali on hyvä ladata ja tarkistaa sitä nuo ledit ja muistien suosituspaikat ym.
    Osat ovat noin kymmenen vuotta vanhoja, ovatko varmasti kaikki kunnossa.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,470
    Kiitokset:
    1,084
    Pisteet:
    223
    Muistien suositus on A2 ja B2 sloteissa.

    Onboard led.PNG
     
    Triplanäyttiz kiitti tästä.
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,470
    Kiitokset:
    1,084
    Pisteet:
    223
    Muuten kiinnitti huomioni nyt jälkeen päin, että emolevyä ei ollut kiinnitetty. Ruuvipaikat olivat tyhjillään, mitä kuvasta saattoi nähdä. Tarkista vielä, että korokeruuveja ei ole kotelossa väärissä paikoissa?
     
    Triplanäyttiz kiitti tästä.
  10. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    156
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Voiko korokeruuvien siainnilla olla merkitystä , mikäli on kuitenkin hyvin kiinni? 4 ruuvilla taitaa nyt olla kiinni
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,470
    Kiitokset:
    1,084
    Pisteet:
    223
    Korokeruuveja ei saa olla kuin kiinnitysruuvien alla, koska oikosulku on muualla mahdollinen.
     
    Triplanäyttiz kiitti tästä.
  12. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    156
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Menen kohta kotiin ja varmistan asian. Kuulostaako tämä kaikki mahdolliselta oikosululta? Käynnistyksen ääniä ei synny. Sr valo tosiaan palaa ja prossucooleri pyörähtää
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,470
    Kiitokset:
    1,084
    Pisteet:
    223
    En lähde edes arvailemaan, asiaan voi vaikuttaa niin moni asia. Jos laitteen oikosulku suojaus toimii, niin miksei tuo yritys käynnistyä sopisi siihen, mutta arvaamatta paras.
     
    Triplanäyttiz kiitti tästä.
  14. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    156
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Pakko myöntää, että olet hieno mies. Otin koko helahoidon irti ja vain pakolliset kiinni. Nyt palaa kopassa valo, ja cpu pyörii jatkuvasti. Täytyy nyt selvitellä, että mistä kohtaa ottaa katkosta.
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2021
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,470
    Kiitokset:
    1,084
    Pisteet:
    223
    Kiitokset. Koneen kokoaminen ei ole ollenkaan vaikeaa, mutta kurinalainen huolellisuus ja tarkkuus tuo yleensä toivotun tuloksen.

    Sitten vaan alat lisätä osia yksitellen ja kokeilet aina toimivuutta.
     
  16. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    156
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Löyty vika nopeasti. Kone ei suostu käynnistämään kun SSD on kiinnitetty. Piuhat on hyvin kiinni mutta ei käynnisty SSD kanssa? Mistä tälläinen voisi johtua
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,470
    Kiitokset:
    1,084
    Pisteet:
    223
    Vaihda virta ja datajohto aluksi toisiin.
    Testaa levyn toiminta toisessa koneessa.
     
  18. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    156
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    No nyt ei kone tunnista SSD levyä. Mitä tässä kohtaa voi tehdä? Tulee hieman tyhmä olo jo kun jokasessa asiassa tulee kysyttävää.
     

    Liitetyt tiedostot:

  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,470
    Kiitokset:
    1,084
    Pisteet:
    223
    Testaa levy toisessa koneessa, kuten edellisessä viestissäni mainitsin.
    Mikä SSD on kyseessä?
    Näkyykö levy biossissa?

    Edit: Miten pääset aloittamaan asennuksen jos levyä ei näy?
     
  20. Triplanäyttiz

    Triplanäyttiz Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2018
    Viestejä:
    156
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Pahoittelut, unohdin mainita että ssd on otettu juuri toimivasta kokoonpanosta. Ssd on ehjä. Kyseessä on PNY 1tb levy.

    Siinä on hyvä kysymys. Ensin tuli konetta käynnistäessä "Settings do not fully support the boot device" mutta käynnistin koneen uudeleen win tikku sisällä ja nyt päästiin tänne asennusvaiheeseen asti.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,470
    Kiitokset:
    1,084
    Pisteet:
    223
    Kerrotko tarkan tyypin tuosta SSD:tä?
     

Jaa tämä sivu