1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma kone ei käynnisty jos USB kovalevy on kytketty

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi JDe75 18.09.2014.

 1. JDe75

  JDe75 Member

  Liittynyt:
  18.09.2014
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi,
  Mulla on kummallinen ongelma:
  Ostin juuri Buffalon 3TB USB-kovalevyn (HD-GDU3) ja kun se on kytkettynä tietokoneen USB-porttiin niin kone ei käynnisty. Jää vain siihen aloitusruutuun junnaamaan. Mutta jos nappaan tuon uuden USB-kovalevyn irti, alkaa kone hetken päästä raksuttaa ja käynnistyy.

  Kone on HP Presario muutaman vuoden vanha. Käyttöjärjestelmänä on Windows 8.1

  Mulla on koneessa kiinni kolme muutakin Buffalon USB-kovalevyä. Ei haittaa koneen käynnistymistä vaikka ne on kiinni.

  Osaako kukaan auttaa?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,489
  Kiitokset:
  1,091
  Pisteet:
  243
  Saman ongelman on Googlen mukaan kohdannut moni muukin, mutta selvää vastausta ei pikaisesti löytynyt. Ehkä olet googlannut itsekin, mutta mm. tuollaisia ehdotuksia löytyi:
  http://helpdeskgeek.com/help-desk/unable-to-boot-windows-with-external-hard-drive-attached/
  Muistutan vielä tuosta ohjeessakin mainitusta, että jos BIOSissa Legasy USB Support asetetaan Disabled-tilaan, USB-näppäimistö tai -hiiri ei toimi, ellei Windows ensin lataudu.

  Joku yksittäinen suuren USN-kiintolevyn ostanut puolestaan kertoi, että hänen tapauksessaan auttoi levyn partiointi pienempiin osioihin. Itsellä ei ole tästä ongelmasta mitään kokemuksia, joten kaikki edellinen vain tiedoksi. Sellainenkin tuli mieleeni kokeilla, että onko tilanne sama, jos kytket uuden kiintolevyn toiseen USB-porttiin ongelmitta toimineen toisen kiintolevyn tilalle?
   
 4. Dwnldz_5

  Dwnldz_5 Active member

  Liittynyt:
  01.06.2005
  Viestejä:
  1,866
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  68
  Haiskahtaa siltä, että BIOSissa boottijärjestys on asetettu jotenkin niin, että se koittaa käynnistää ensin muualta kuin sisäiseltä kovalevyltä (esim. USB-porteissa olevat jutut) ja unohtaa itsensä siihen. Itelle käy vastaavaa jos on unohtunu vaikkapa muistitikku etupaneeliin ni valittaa, että ei pysty boottaamaan.

  Eli ellet ole jo testannut, niin voisit koittaa laittaa sen uuden kovon eri porttiin kiinni (jos niitä on vapaana) tai jos näppis/hiiri/muu ohjeislaite on mallia USB ni vaihdat ne keskenään.

  Jos homma ei korjaannu boottijärjestyksen muuttamisella, niin kyseessä on ominaisuus. Eli kovo irti siksi aikaa, kun kone isketään tulille. Myös BIOS-in päivitys saattaisi auttaa jos uudempi versio on tullut.

  Edit: ton boottijärjestys-teorian vois melkein vahvistaa sillä, että laitat jonkun muun kovon siihen missä oot meinannu uutta kovoo pitää. Tai sit isket vaikka muistitikun siihen. Ei siinä kyllä mitään voita, mutta onpahan lisää tekemistä...
   
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Ei ole boottijärjestyksestä kiinni. BIOS yrittää tunnistaa kaikki kytketyt USB-laitteet postauksen yhteydessä ja jos jokin massamuistivälineeksi itseään väittävä USB-laite ei vastaa BIOS olettamalla tavalla, niin se jää sitten siihen tunnistusvaiheeseen jumiin ikuisesti. Jos ei löydy päivitettyä BIOS versiota jolla tuo korjaantuu, niin kiintolevy on vaan otettava irti aina käynnistyksen ajaksi.
   

Jaa tämä sivu