1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kone ei käynnisty ilman CMOS nollausta

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi fortnite69 12.01.2019.

  1. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,713
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    Eli bios ei herää henkiin. Uudelleen käynnistyksessä herää? Oletko biossissa palauttanut "Default" asetuksiin?
    Jossain vaiheessa taisin ehdottaa ottamaan kuvia eri kanteista, koska joku tarkkasilmäinen saattaa havannoida ongelman.
     
  2.  
  3. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    527
    Kiitokset:
    109
    Pisteet:
    53
    ...

    Component Selection
    CPU AMD - Ryzen 5 2600X 3.6 GHz
    Motherboard MSI - B450 TOMAHAWK ATX AM4
    Memory Corsair - Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3000
    GPU Asus - GeForce GTX 1070 Ti 8 GB TURBO
    Power Supply Fractal Design - Edison M 750 W 80+ Gold

    ---------------------------------------
    Kysymykset ja vastaukset ovat hieman sekaisin...
    ---------------------------------------

    Vastaa seuraaviin kysymyksiin;

    • Tietokone boottaa? Jos niin mihin asti.
    • EZ Debug Leds / Syttyy käynnistäessä? jos niin mikä.
    • Bios oli päivitetty versioon?
    • Bios päivitys tehtiin käyttämällä ( M-FLASH / Live Update 6 / FLASHBACK+ ) toimintoa.
    • Komponentit on tarkistettu? ( Ne ovat niille tarkoitetuissa paikoissa ja kunnolla kiinni ) / irroitettu & laitettu uudelleen paikoilleen.
    • Myös virtaliittimet tarkistettu? ( Emolevy (24pin) & Prosessori (8pin) & Näytönohjain (8pin).
    • Etupaneelin liittimet ovat oikein?
      [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2019
  4. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Mitkä ovat kantit? Ja vasta CMOS nollauksessa käynnistyy.

    • Tietokone boottaa? Jos niin mihin asti.
    • Ei mihinkään ennen CMOS nollausta. Sitten toimii normaalisti, mutta pitää bios palauttaa defaulttiin.
    • EZ Debug Leds / Syttyy käynnistäessä? jos niin mikä.
    • Ei mitään ennen CMOS resettiä, sitten kaikki syttyy ja toimii, vaikka pitää resetoida defaulttiin BIOS asetukset.
    • Bios oli päivitetty versioon?
    • 7C02v14 https://us.msi.com/Motherboard/support/B450-TOMAHAWK#down-bios
    • Bios päivitys tehtiin käyttämällä ( M-FLASH / Live Update 6 / FLASHBACK+ ) toimintoa.
    • M-FLASH
    • Komponentit on tarkistettu? ( Ne ovat niille tarkoitetuissa paikoissa ja kunnolla kiinni ) / irroitettu & laitettu uudelleen paikoilleen.
    • Kyllä, tarkistin ennen tätä lankaa.
    • Myös virtaliittimet tarkistettu? ( Emolevy (24pin) & Prosessori (8pin) ).
    • Jep, molemmat kiinni. Taas, kun sen nollaa ja valitsee defaultit (eli painaa F2, F1 avaa BIOSin) CMOS nollauksen jälkeen, toimii täydellisesti. Vain ärsyttää vähän käynnistäminen.
    • Etupaneelin liittimet ovat oikein?
    • Kyllä, paitsi kun tämä ongelma on, joku redditissä ehdotti että jos ei ratkaisua löydy, RESET napin liittimen voi liittää CMOS nollaukseen. Tein sen, ja enään ei tarvitse avata koteloa. Silti haluaisin saada tämän korjattua.
     
    Nanna_86 kiitti tästä.
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,713
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    Eri kanteista - eri puolilta, joista saa näkymän emon eri puolille ja myös niin, että liittimet on näkyvissä.
    Älä rajaa liian tiukaksi, jotta saa käsityksen paremmin.
     
  6. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    En ymmärrä miten sinne saisi kameran. Sinne väliin vai?
     
  7. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    527
    Kiitokset:
    109
    Pisteet:
    53
    Kokeile myös seuraavaa..

    Laita Windows 10 asennusmedia tietokoneeseen ( DVD / USB )
    Kun näet tekstin " Press any key ... " paina jotain nappulaa käynnistääksesi tietokone asennusmedian avulla.
    Valitse Kieliasetukset > Seuraava >
    Valitse " Korjaa tietokone " >
    Valitse " Vianmääritys" >
    Valitse " Käynnistyksen Korjaus " >


    -------------------------------

    Myös ; Kokeile laittaa POWERSW / POWER SWITCH kaapeli(t) uudelleen kiinni.. Huomaa + / -
    Vaikka tällä ei pitäisi olla mitään merkitystä :oops:


    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2019
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,614
    Kiitokset:
    735
    Pisteet:
    193
    Emon Power switch on kytkin, jolla ei ole polariteettia.:)
     
  9. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Ei löytänyt mitään :(
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,713
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    Kuka käski kameran mihinkään väliin laittaa. Pyyntö oli ottaa koneesta kuvia vähän eri puolilta, mistä komponentit ja johtoliitokset näkyy, mutta anna olla, jos tuntuu liian vaikealta.

    Ehkä vikaa tulisi etsiä emosta tai bios piiristä, vaikeaksi menee.
    Tämä on todella vaikeaa, koska pitäisi päästä näkemään ja kokeilemaan noita asioita. Omat aistihavainnot todella tärkeitä tällaissa tapauksessa.
     
  11. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Kannattaisiko tässä vaiheessa vaan yrittää vaihtaa uuteen/korjauttaa levy?
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,713
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    Jos emon johonkin korjattavaksi vie, niin siitä saattaisi tulla kalliimpi mahdollisesti, kuin uusi emo.

    Häviäisikö siinä paljon jos noita kuvia ottaisi, ei niistä varmaan mitään löydy, mutta yrittänyttä ei laiteta.
    Jatkoin vielä vähän edelliseen ennen lainaustasi.
     
  13. odzmo

    odzmo Member

    Liittynyt:
    05.11.2006
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Jos nyt viitsisit ottaa emolevyn ym. pois sieltä metallilaatikosta ja asettaa pöydälle pahvin päälle. Ravistele emolevyä, jos vaikka on sattunut tippumaan jotain sähköä johtavaa rojua sille.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,713
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    Eikös tämä pitänyt jo ajat sitten kokeilla? Ei kokeiltu vai?
     
  15. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    527
    Kiitokset:
    109
    Pisteet:
    53
    Mikäli tuotteella (emolevyllä) on vielä takuuta, en näe tätä huonona vaihtoehtona.

    Myöskään @tarantellan, pyytämät kuvat eivät ole huono idea.

    Näin, mutta vielä tarkempaa.
    [​IMG]
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,713
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    Unohdin, että kyseessä on uusi levy, joka menisi takuulla, ellei itse rikottu.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,713
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    Sorry tuplat.
    Voisitko vahvistaa nyt ensin tuliko viestin #52 ehdotus tehtyä, eli purettua kone ja laittaa emo pahvilaatikon päälle ja alkaa siinä kokoamaan sitä?

    Lainaan vielän aikaisempaa viestiäni:
    Koko ajan tulee esikatselussa tämä:

    Ei toimi.PNG
     
  18. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    https://imgur.com/a/T1WLSo6

    Tässä on kuva, jos ei toimi niin luultavasti nettiselaimessa jotain ongelmia, mulla toimii Imgur hyvin.

    Ja ei oo purettu, teen sen myöhemmin. Kiitos ideasta, en ymmärrä kuinka en ole vielä kokeillut sitä...
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,713
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    Kiitos kuvasta, se on vähän hämärä, ettei siitä saanut kunnolla selvää epätarkkuuden vielä vaivaessa.
    Tosin yksi asia pisti silmään vaikka sillä ei varsinaiseen vikaan tuskin ole osuutta. Prosessori siili on väärin paikoillaan. Nyt se puhaltaa ylhäältä lämmintä ilmaa alas näytönohjaimen suuntaa, mieluummin päinvastoin.

    Oikein olisi puhaltaa muistien puolelta siilin läpi takatuuletinta kohti, jota sinulla ei ole asennettu. Siirtäisin etupaneelin toisen tuulettimen koneen taakse puhaltamaan kotelosta ilmaa ulos. Ottaessasi emon kotelosta pois, asenna jäähdytyssiili samalla oikein, samassa yhteydessä voi tarkistaa, että prosessorin kaikki pinnit ovat tallessa ja ei ole vääntyneitä.

    Kuten kirjoitit, en minäkään ymmärrä, miksi et ole konetta vielä purkanut. Olet saanut joukon ilmaisia auttajia, mutta sinua ei kiinnosta tehdä heidän ehdotustensa mukaan. Tämä antaa jo aiheen epäillä noita antamiasi vastauksia kysyttyihin asioihin, onko ihan lonkalta heitettujä, eikä tarkistettuja.
    En tiedä kannattaako tätä jatkaa pidemmälle, kun et ole tehnyt tuota kokoamista koneen ulkopuolella vielä. Jolloin poistuisi mahdolliset oikosulut koteloon ja kuten sanottiin voi emolla olla jotain, esim.asennuksessa tippunut ruuvi tai jotain muuta joka siellä kummittelee. Takapaneelin joku liska voi myös muodostaa oikosulun emolle.

    Edelleen muistutan, sinä olet meidän aistiemme korvaaja, siksi on tärkeää, että teet kaikki ja annat selvää palautetta. Tällä on suuri merkitys ongelman paikallistamisen kanssa.
     
    Viimeksi muokattu: 17.01.2019
  20. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Jaahas, luulin että se tuuletin toimi päinvastoin :D Pitää vaihtaa.

    Ja kohta kasaan uudelleen, ihmettelen vain miten se toimii täydellisesti jos tuota ongelmaa ei lasketa.

    Mutta juu, kokeilen sitä. Ja olen kokeillut kaikkia juttuja joita kerrotte jne, jos sitä ihmettelit.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,713
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    Pura mieluummin ensin ja kokoa se vaikka emolevyn pahvikotelon päälle ja lisää siinä tarvittavat osat ja käynnistä.
    Samalla voit prosessorijäähyn asentaa uudelleen.
     

Jaa tämä sivu