1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kone ei käynnisty ilman CMOS nollausta

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi fortnite69 12.01.2019.

  1. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Olen asentanut Windowsin uudelleen, kokeillut uutta patteria, vain yhtä muistikampaa JNE, en ymmärrä mitä voisin tehdä. Onko kenelläkään ideoita?
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,584
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    223
    Kokeillut aivan uudella patterilla? Tyyppiä CR 2032. Noita on jokaisella kioskilla.

    Muuten, avaa hieman enemmän kokoonpanosta koneen osalta. Ilmeisesti toiminut tähän asti ok?

    - Mikä käyttöjärjestelmä? (ei niinkään oleellista mikäli on vaikka seiska koneella)
    - Tosiaankin koneen osat?
    - Missä vaiheessa huomasit ettei enää toimi, käyttötilanne?

    Paljon kysymyksiä mutta niin pitää ollakin että ollaan samalla kartalla.

    lisäys

    Kone siis käynnistyy kun cmos:n nollaa? Noh sitä uutta patteria ensin kokeilla. Biosiin ja tallentaa default-asetukset. Ajan ja päivämääränkin voi asettaa kohdilleen mutta kyllä windows hoitelee senkin kohdilleen kun sinne pääsee.
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2019
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Mikä koneen alkuperäinen ongelma oli, miksi asensit käyttöjärjestelmän uusiksi?
    Mitä muuta olet tehnyt asian korjaamiseksi?
    Kerro vähän taustoja asiaan, jotta ei mentäisi ihan tyhjän päällä arvaamalla.
    Montako kovalevyä koneessa on? Jos bios muisti ei pysy, käynnistyy väärältä levyltä.
    Miten vanha kone?
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2019
  5. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Olen yrittänyt uutta patteria, lisääkin löytyy, voisin yrittää toisellakin.

    Windows 10 Home 64bit

    https://pcpartpicker.com/list/3kJ7Ft (emt onko sama GPU)

    Rakensin tuon viikko sitten, ensimmäinen itse kasattu kone, heti huomasin.


    Yks sukulainen kerto et kannattais kokeilla asentaa windows uudestaan, joten kokeilin.

    Kokeillut vain yhtä muistikampaa, ja vain yhtä levya, siinä taitaa olla ainoat jutut mitä on kokeiltu.

    2 levya, SSD jolle olen asentanut windowsin ja HDD jota käytän kaikenlaisiin juttuihin. HDD oli kytketty irti windowsin asennuksen aikana.

    Viikon vanha kone.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Oletko Biossin Boot Order valintaan laittanut ekaksi levyn, jossa käyttöjärjestelmä?
    Käynnistä kone aina uudelleen muutoksen jälkeen.
    Kokeile ottaa HDD irti, miten silloin käynnistyy?

    edit: onko HDD:llä myös windows asennus vai onko uusi levy.
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2019
  7. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    BIOSissa tuo A400 SSD on ekana juu, eikä HDD irrottaminen vaikuta.

    Mun emolevyssä on tuommoset valot jotka MSI on nimennyt "EZ Debug LED", näyttää missä vaiheessa (CPU, RAM, VGA, BOOT) ja mikään ei syty jos ei sitä CMOSia resettaa, eli edes CPU ei lähde käyntiin, ehkä joku emolevyvika?

    HDDllä on vaan pari tiedostoa ja peliä, muutama kymmenen GB kaikenkaikkiaan.
     
  8. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,042
    Kiitokset:
    147
    Pisteet:
    73
    Tååltä sivusta huudeltuna, kais olet muistanut tallettaa tekemäsi muutokset biokseen ennen uudelleenkäynnistystä?
     
  9. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Olen.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Onko uusin bios päivitetty koneeseen?
     
  11. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Ei ollut aluksi, kokeilin päivittää eikä auttanut.
     
  12. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    527
    Kiitokset:
    109
    Pisteet:
    53
    Tietokone käynnistyy vain kun CMOS nollataan...
    > Pakottaa koneen toisenlaiseen käynnistysrutiiniin, mikä luultavasti poistaa tilapäisesti virheen. Luultavasti asetus, joka on muutettavissa... o_O

    Mieleen tulee että, " Auto " asetuksen alla olevat ohjaimet / laitteet kärsivät tästä. Kuten esim. muistit / prosessori jne.. >>> jotka sotkevat biosin ja siten > käynnistyksen.



    -----
    Saatko otettua kuvan bios asetuksista ? :rolleyes:

    --------- Aihe kesken -----------


    ----------------------------

    EZ Debug Leds

    Prosessorin valo ( CPU Led ) syttyy ensin > mikäli se toimii oikein, valo sammuu.
    Muussa tapauksessa valo jää päälle ja käynnistys keskeytyy.
    Sama prosessi käydään läpi Muistin ( RAM ) & Näytönohjaimen ( GPU ) ja Bootin kanssa. ( SSD, HDD, DVD, USB ).
    Tietokone käynnistyy kun mitään virheitä ei havaita.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2019
  13. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Voin ottaa kuvan, voitko kertoa mistä ottaisin kuvia siellä BIOSsissa?
     
  14. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    527
    Kiitokset:
    109
    Pisteet:
    53
    Kuvat

    SETTINGS > Advanced > Integrated Peripherals
    Boot
    OC
    välilehdestä +
    DRAM Frequency
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2019
  15. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Nämäkö halusit?

    https://imgur.com/a/aqaNWGQ
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Mitä nuo kaikki laitteet ovat tuolla Boot Priorityssä. Siellä näyttää olevan USB- levyjä ja -tikkuja. Ne kannattaisi aluksi poista kaikki. Kone käynnistyy levyltä, joka siellä on vasemmapuoleisena.
    Tuosta puuttu varsinaisesti se sivu, jossa nuo boot laitteiden käynnistysjärjestys määritellään.
     
  17. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Se boot järjestys määritetään tuosta, noita kuvia vaan järjestät.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,094
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    123
    Jos poistat nuo kaikki muut levyt ja tikut, paitsi käyttöjärjestelmälevyn, onko sillä mitään vaikutusta käynnistymiseen?
     
  19. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Ei ole.
     
  20. huuko

    huuko Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2017
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Joko olet vetänyt henkeä
    Tämä on sinun ensimmäinen itsekasaus , miten olis jos se kasattais uusiksi

    Joskus joku pikku fipa löytyy ihan vaan hitaalla kokeilulla
    Epäilen cooleria
     
  21. fortnite69

    fortnite69 Member

    Liittynyt:
    12.01.2019
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Saattaako joku osa (emolevyä epäilen) olla vain rikki?
     

Jaa tämä sivu