1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kommentteja Toshiban läppäreistä

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi tiltuu 05.05.2016.

 1. tiltuu

  tiltuu Newbie

  Liittynyt:
  05.05.2016
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hakusessa olisi uusi läppäri kotikäyttöön. Käyttö koostuu lähinnä netissä surffailusta, videoista ym.. Lisäksi pitäisi pyörittää sujuvasti Photoshoppia kuvien muokkauksessa. Ei tarvitse olla halvin mahdollinen markkinoilla oleva kone joka juuri juuri näihin pystyy, mutta en myöskään haluaisi maksaa turhasta. Toshibasta on ennestään kokemusta, ja olen ollut erittäin tyytyväinen, joten niitä ainakin olen katsellut.

  Kyselisinkin kommentteja kahdesta eri Toshibasta, eli halvempi versio:
  http://www.gigantti.fi/product/tiet...iba-satellite-l50d-c-18u-15-6-kannettava-valk

  ja kalliimpi:
  http://www.gigantti.fi/product/tiet...hiba-satellite-l50-c-29v-15-6-kannettava-valk

  Kannattaisiko siis tähän käyttötarkoitukseen maksaa hieman enemmän vai riittääkö halvemman tehot sujuvaan käyttöön? Millaisia kokemuksia yleisesti Toshiban läppäreistä?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,477
  Kiitokset:
  649
  Pisteet:
  173
  Noista käyttötarkoituksista vaativin on tuo sujuva Photosop-työskentely. Ollakseen sujuvaa, se vaatii prosessoritehoa ja riittävästi muistia. Noista vaihtoehdoista vain jälkimmäinen eli kalliimpi täyttää nuo vaatimukset, tosin muistin osalta vain niukinnaukin. Halvemmassa vaihtoehdossa on muistia vain 4 Gt ja siitäkin osan varaa integroitu näytönohjain. Halvemmassa mallissa on lisäksi suorituskyvyltään vaatimattomampi prosessori. Vaikka tuossa prosessorissa onkin neljä ydintä toisen kahta vastaan, ei lisäytimistä ole mitään hyötyä Photoshop-ohjelman kanssa.

  Kalliimmassa mallissa on keskusmuistia 6 Gt eli 50% enemmän. Sillä varmasti tulee toimeen, mutta 8 Gt olisi ollut suositeltavampi määrä, sillä tässäkin mallissa näytönohjain käyttää samaa keskusmuistia. Tässä yhteydessä kannattaa mainita, että läppärin molemmat muistipaikat ovat käytössä, eli jos muistia haluaisi myöhemmin lisätä, joutuu nykyiset muistit korvaamaan uusilla. Tuossa halvemmassa mallissa sen sijaan on toinen muistipaikka vapaana.

  Yksi merkittävä ero, minkä lisähinnalla saa tehokkaamman prosessorin ja suuremman keskusmuistin lisäksi, on toinen kiintolevyasema. Kummassakin läppärimallissa on 128 Gt SSD-levy, jolta Windows ja Photoshop latautuvat nopeasti. SSD on kuitenkin niin pienikapasiteettinen, että valokuvamateriaali vaatii erillistä levytilaa. Halvemmassa mallissa se tarkoittaa ulkoista USB-levyasemaa, mutta kalliimmassa on varusteena myös 1 Tt:n kokoinen sisäinen HDD-tyyppinen kiintolevy. Ulkoista levyasemaa tarvitaan siis vain varmuuskopiointiin.

  Sitten vähän mutua, sillä omia kokemuksia Toshibasta minulla ei ole. Läppäreiden brändivertailussa Toshiba ei jostakin syystä erityisemmin loista. Ehkä merkki yhdistetään muuhun tekniikkaan kuin nimenomaan läppäreihin eikä siksi tule ensimmäisenä mieleen parasta läppärimerkkiä kysyttäessä. Tietokonelehtien arvosteluissa Toshiban kuitenkin kerrotaan käyttävän läppäreissään hyvälaatuisia ja luotettaviksi tunnettuja komponentteja ja tekeehän se itsekin mm. kiintolevyjä ja optisia asemia muillekin merkeille.

  En siis ollenkaan ihmettele, että omien hyvien kokemustesi perusteella haluat uuden Toshiban. Suosittelen tuota kalliimpaa mallia, sillä kuten edellä yritin kertoa, saat kyllä lisähinnalle katetta.
   
 4. tiltuu

  tiltuu Newbie

  Liittynyt:
  05.05.2016
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos perusteellisesta vastauksesta! Juuri tuollaista selvennystä kaipasin, kun tuo tekninen puoli ei ole niin hallussa, ei osaa arvioida mihin kaikkeen nuo kyseisten koneiden erot vaikuttavat.

  Vaikka katselinkin Toshiban koneita, niin mielelläni kuulisin kommentin alla olevasta Asuksen koneesta, joka hinnaltaan osuisi kahden aiemmin mainitun välimaastoon.

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...6-kannettava-Win-10-musta#product-description
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,477
  Kiitokset:
  649
  Pisteet:
  173
  Tuossa Asus-mallissa on erottelukyvyltään vaatimaton 1366 x 768 näyttö. Vaikka se on Photoshop-ohjelman alin resoluutiovaihtoehto, 1920 x 1080 Full HD -näyttö olisi kuvankäsittelyyn (ja paljon muuhunkin)kuitenkin suositeltavampi. Asus X555-mallistossa sellainen näyttö löytyy esim. tuosta:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/27569/grcxk/Asus-X555LA-15-6-kannettava-Win-10-musta-hopea

  Näissä Asus-malleissa on 8 Gt keskusmuisti, joka tosiaan olisi kuvankäsittelyyn suositeltava. Jälkimmäisessä on suurempi 256 Gt SSD, mutta kummassakaan ei ole sisäistä HDD-asemaa SSD:n lisäksi. Toinen vaihtoehto tässä hintaluokassa olisi suurempi HDD ilman SSD-asemaa, sillä Asuksen kaksilevyiset mallit löytyvät vasta selvästi kalliimmasta mallistosta:
  http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...5-6200u-gtx-950m-128gb-ssd-1tb-hdd-windows-10

  Kaikki tässä ketjussa linkitetyt kannettavat täyttävät ja ylittävät Photoshopin (vaatimattomat) minimivaatimukset, mutta vain nuo Asus-mallit täyttävät suositellut tason (8 Gt) myös keskusmuistin osalta. Kaikissa vaihtoehdoissa on nopea SSD-asema. Kahdessa on lisäksi sisäinen HDD-asema, mutta muissa tarvitaan kuvamateriaalin tallennukseen ulkoinen USB-asema, nykyisin mielellään nopeampi USB 3.0 -malli. Satunnaiselle photoshoppaajalle riittää mikä vain em. läppäreistä, mutta säännöllisemmässä käytössä alkaa pian arvostaa suuremman muistin tuomaa lisänopeutta. Ahkerakin harrastaja on varmasti tyytyväinen kalleimman Asus-mallin (Jimm's) kokonaissuorituskykyyn ja vasta ammattilainen alkaa hakea vielä tehokkaampaa prosessoria ja suurempaa keskusmuistia.
   

Jaa tämä sivu