1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kokemuksia WineBottlerista?

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi yamaneko 04.04.2011.

 1. yamaneko

  yamaneko Senior member

  Liittynyt:
  22.09.2005
  Viestejä:
  5,093
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  118
  Hei

  Tilanne on sellainen, että tuttu vaihtoi Windowsin Maciin (kynnys oli pieni, kun on käyttänyt ylipäätään koneita vasta pari vuotta, vanhempi mies innostunut koneista). Joka tapauksessa, suru oli suuri, kun joitain Windows-ohjelmia ei saanutkaan (olin kertonut ennakolta) toimimaan uudessa koneessa.

  Ajattelin, että viimeisenä vaihtoehtona voisi vetää jonkun virtuaali-Windowsin, mutta sellaisen käyttäminen voi olla hankalaa tälle käyttäjälle. Niinpä aikani googlattua tuli vastaan tuollainen ohjelma kuin WineBottler, jolla ilmeisesti saisi yksittäisiä Windows-ohjelmia toimimaan suoraan Macissä?

  Onko kokemusta moisesta, kannattaisiko tätä "ongelmaa" lähteä purkamaan tämä WineBottlerin kautta, kun kyse on korkeintaan kahdesta Windows -ohjelmistosta? Jos ei, niin muita ehdotuksia?

  Edit: Minulla ei ole kokemusta Macistä muuta kuin mitä kävin joitain softia tälle tutulle asentelemassa, eli hieman Seuraava -painiketta painelemassa :)
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2011
 2.  
 3. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ensimmäisenä tulee mieleen eikö OS X:lle löydy vastaavaa ohjelmaa? Parallels ja VMware jyrää noissa virtualisoinneissa, mutta ehkä tuo WineBottler voisi olla kokeilemisen arvoinen, etenkin jos kyseiset ohjelmat ovat jotain pieniä ja vähän resursseja vieviä. Bootcampin kautta saa sitten tarvittaessa koko koneen Windowsiin.

  Ongelman purkaminen kannattaisi siis kuitenki aloittaa etsimällä OS X ohjelma ja unohtaa ne Windows versiot. Ainoat ongelmalliset ohjelmat mitä minulla on tullut vastaan on joidenkin laitteiden firmwaren päivitykset. Niiden ohjelmat on usein ainoastaan Windowsiin, jolloin joutuu päivittelemään Parallelsin kautta.
   
 4. yamaneko

  yamaneko Senior member

  Liittynyt:
  22.09.2005
  Viestejä:
  5,093
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  118
  Kyseessä todella on ohjelma, josta ei ole olemassa kuin Windows-versio.

  Kokeilin virtuaalikoneessa (Windows host, OS X guest) tuota Winebottleria, mutta ei toiminut ainakaan siinä (tai sitten en vaan osannut).
   

Jaa tämä sivu