1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kokemuksia robotti-imureista

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi dRD 02.09.2018.

 1. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,707
  Kiitokset:
  148
  Pisteet:
  143
  Tuossa juuri saatiin pakettiin robottimopin arvostelu. Nyt olisi tarkoitus testailla robotti-imureita tässä syksyn mittaan.

  EDIT: Ekat roboimureiden arvostelut saatiinkin kasaan:

  Roomba 980 -arvostelu
  Roomba e5 -arvostelu
  Neato D6 -arvostelu

  Tähän liittyen haluaisinkin kuulla kokemuksia roboimureista teiltä, varmaankin aika monen kotona sellainen on pyörimässä? Mitkäs ovat ongelmakohtia olleet, jos sellaisia on ollut? Mitä pitäisi parantaa ja mitä haluaisitte etenkin että testeissämme testaillaan?

  Ja tietysti, mikä malli on ollut teidän mielestänne hyvä/huono, mitä olette kokeilleet.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 06.02.2019
 2.  
 3. Paputin

  Paputin Member

  Liittynyt:
  19.12.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  13
  Ostettaessa tulisi tosiaan olla tieto, minkälaisen pinta-alan robotti-imuri voi imuroida yhdellä latauksella. Jouduimme vaihtamaan Neaton uudempaan malliin, kun ensin ostamamme malli sai imuroitua melkein koko alan, mutta jäi siis vähän kesken ja ärsytti todella se pitkä lataus ennen loppuimurointia.
   
  dRD kiitti tästä.
 4. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,707
  Kiitokset:
  148
  Pisteet:
  143
  Tämä on ihan totta. Tosin olen huomannut kun olen nyt noita imureita testannut, että sitä on melkein mahdoton tietää, riittääkö se akku oman kämpän imurointiin ilman kokeilua. Tämä siksi, että asunnon neliöt eivät kerro oikeastaan mitään siitä siivottavasta pinta-alasta.

  Testailen kahdessa asunnossa noita - toisen pinta-ala on 70m2 ja toisen 120m2. Mutta molemmissa on itse asiassa saman verran siivottavaa lattiapinta-alaa: pienemmässä kämpässä robo pääsee sänkyjen ja sohvien alle, jne. Isommassa taas lastenhuone on blokattu pois imurilta, sohvat ovat lattiaan asti, samoin sängyt.

  Mutta ärsyttävintä ovat Roomban halvemman pään imurit, jotka eivät osaa jatkaa siivousta jos akku loppuu kesken... :(
   
 5. Paputin

  Paputin Member

  Liittynyt:
  19.12.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  13
  Onkin tosiaan järkevää heti alkuun päättää, että mitkä osat asunnosta imuroidaan. Meillä olohuoneen iso villamatto tukkisi imurin, joten olemme rajanneet sen pois. Rajausnauhat olivat epäkäytännölliset: nopeammin pääsee, kun taittaa vain maton reunat, jolloin imuri ei pääse matolle. Ainakin Neato nopeutuu, kun siivousalue on aina sama. Välillä tosin suljemme sauna-osaston. Toisaalta robotti-imuri pakottaa pitämään myös lastenhuoneen kuosissa. :DKeskimäärin vie 10-15 minuuttia, kun laittaa kämpän valmiiksi imurointia varten. Nostamme myös ruokapöydän tuolit pöydälle imuroinnin ajaksi.
   
 6. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,707
  Kiitokset:
  148
  Pisteet:
  143
  Tuo on hemmetin ärsyttävää ja olen huomannut saman ongelman sekä Roomban malleissa että Neatoissa. Itse etsin edelleen sellaista roboimuria, joka *ei* vaadi lainkaan esijärjestelyjä, vaan sen voi heittää milloin tahansa päälle, vaikka lattialla olisi mattoja levällään, pyykkiteline paikoillaan, jne.

  Olen noissa arvosteluissa tipauttanut kaikenlaisesta "tästä ja tästä tämä malli ei selviä, ellet poista esteitä" raa'asti tähden tai jopa puolitoista pois. Käytännössä ei ole vielä yksikään imuri lähelläkään sitä helppoutta mihin pitäisi päästä :)
   

Jaa tämä sivu