1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Kohteella Ethernet ei ole kelvollista IP-määritystä

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi Bombamus 05.04.2018.

  1. Bombamus

    Bombamus Member

    Liittynyt:
    21.03.2013
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Toissa päivänä loppui netti toimimasta pöytäkoneessa. wifi toimii puhelimessa ja myös ps4 toimii joka on piuhalla kiinni modeemissa. Ainoastaan koneen netti ei toimi.

    Vianmääritys:
    Kohteella Ethernet ei ole kelvollista IP-määritystä

    Tässä mitä tullut kokeiltua
    -modeemin resettaus/reboot
    -johtojen tarkistus/vaihto (ehjä)

    -nopeakäynnistystoiminto (fast startup) poistettu käytöstä
    -Verkkosovittimien päivitys
    (parhaat mahdolliset asennettu)

    - ipconfig /flushdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew

    > josta virheteksti > An error occurred while renewing interface Ethernet : unable to contact your DHCP server. Request has timed out.

    -TCP/IP asetusten resettaus
    nbtstat -R
    nbtstat -RR
    netsh int ip reset C:\resetlog.txt
    netsh winsock reset

    - ipv4
    ip-osoite / dns-palvelimen osoite haetaan automaattisesti

    Määrittänyt staattisen osoitteen (kokeillut monia eri vaihtoehtoja)
    192.168.1.6
    255.255.255.0
    192.168.1.1
    8.8.8.8
    8.8.4.4

    -ipv6 käytöstä poisto

    -Verkon määritys uudelleen
    -palomuuri pois päältä

    Alkaa ideat loppumaan -.-
     
  2.  
  3. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,989
    Kiitokset:
    137
    Pisteet:
    73
    ^
    Verkkokortti jaskana.
    Kaupasta uusi, ei pitäisi maksaa edes satasia....

    T: Vesku
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,743
    Kiitokset:
    717
    Pisteet:
    193
  5. Bombamus

    Bombamus Member

    Liittynyt:
    21.03.2013
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Mites tollanen asennetaa ja minkäslaista mallia sen täytyisi olla? Ei oo mitään hajua noista. Win 10 löytyy tosiaan
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,805
    Kiitokset:
    667
    Pisteet:
    123
    Lisätieto ei olisi pahitteeksi.
    Ilmeisesti kyse on emolle integroidusta verkkokortista. Mikä emolevy tai kone se on?
    Mikä modeemi?
    Mistä ja minkä verkkoajurin olet siihen (päivittänyt) ladannut ja asentanut? (verkko-osoite)
    Käyttöoppaan ohjeen mukainen modeemi resetoiti?
    Missä yhteydessä ja minkä seurauksena yhteys katosi?
     
  7. Bombamus

    Bombamus Member

    Liittynyt:
    21.03.2013
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    *update*
    Latasin emolevyn asennuslevyltä LAN-ajurit uudestaan jonka seurauksena netti palautui ja vika korjaantui. Olisi nähtävästi pitänyt kokeilla paljon aikaisemmin tätä fixiä :)
     
    Viimeksi muokattu: 09.04.2018
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,805
    Kiitokset:
    667
    Pisteet:
    123
    Auttaisiko jos poistaisit verkkoajurin ensin kokonaan laitehallinnassa ja hakisit emon omalta tukisivulta uuden LAN ajurin ja asentaisit uudelleen.
    https://www.msi.com/Motherboard/support/Z370-A-PRO#down-driver&Win10 64

    edit: olitkin ehtinyt jo muokata edellistä vastaustasi. Ei kannattaisi poistaa kokonaan omaa viestiä, vaan tehdä yksinkertainen lisäys tietoihin, jos ongelma ratkeaa.
    Ei noita ajureita pysty laitehallinasta kunnolla korjaamaan jos ei ole ensin hakenut uutta ajuria.

    Tukisivulta saa aina uusimman mahdollisen ajurin.
     
    Viimeksi muokattu: 09.04.2018
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,550
    Kiitokset:
    724
    Pisteet:
    193
    Ongelma näyttää ratkenneen, muutin "Viestiketjun työkalut" -> "Muokkaa viestiketjua", asian ratkaistuksi.
    Käyttäjän pitäisi itse kirjata tuo.
     
  10. Aloittelija361

    Aloittelija361 Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2018
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Itsellä semmoinen ongelma, että kasasin pari päivää sitten oman koneen, enkä pääse nettiin. Kun teen vianmäärityksen, kone ilmoittaa ettei ole kelvollista ip-määritystä.

    Olen kokeillut jo kaikenlaisia ratkaisuja, mitä keskustelupalstoilla on muille neuvottu, mutta minulla eivät ole auttaneet.

    Onko siis verkkokortissa vika? Itsellä se on integroituna.
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,550
    Kiitokset:
    724
    Pisteet:
    193
    @Aloittelija361 ole hyvä ja tee kysymyksellesi oma avaus.
    Säännöt:
    2. Älä vastaa viestiketjuun uudella, asiaan liittymättömällä kysymyksellä, vaan aloita uusi viestiketju kysymyksellesi.
     

Jaa tämä sivu