1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kodakin professional DVD-levyt

Viestiketju DVD-R -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jesuiitta1989 22.06.2010.

 1. Jesuiitta1989

  Jesuiitta1989 Member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  ovatko nämä... http://www.vaivaton.com/en/product/1538-1-3555 kyseiset Kodakin professional levyt vastaavia ammattilaislevyjä mitä esim. kaupallisiin dvd:eihin käytetään? Jos joku tietävä vastaisi.... Olisi kiva poltella kuvia, videoita, yms. jälkipolville muistoksi vanhemmista, isovanhemmista jne. mutta nykyään rupeaa mietityttämään mille levylle sitä muistonsa tallentelee... Onko tuo professional merkintä pelkkää silmänlumetta ja onko todellisuudessa mitään eroa esim. erittäin laadukkaaseen Verbatimiin mikä loppujenlopuksi onkin pelkkä laadukas halpalevy?
   
 2.  
 3. miketso

  miketso Regular member

  Liittynyt:
  19.05.2003
  Viestejä:
  470
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Kaupallisia DVD:itä ei tietääkseni tehdä polttamalla, joten niitä ei taida kuluttajakäyttöön löytyäkään. Mutta poltettavat DVD:t voi olla aivan yhtä laadukkaita tai parempiakin kuin kaupalliset levyt.

  Tuossa Kodakin levyssä on kullattu pinta, jonka pitäisi heijastaa paremmin ja olla näin paremmin luettavissa eri dvd-soittimilla. Myös sen kestoikä pitäisi olla parempi kuin "tavallisissa" levyissä. Jos vertaa vaikka Taiyo Yudenin levyihin, niin niissä tulee vähemmän virheitä polttoprosessin aikana, mutta kullattujen levyjen taas pitäisi kestää pitempään.

  Periaatteessa on hyvä valinta jos haluaa pitkäikäistä säilyvyyttä, mutta halvemmallakin noita levyjä saa esim. nierlen kautta, kuin tuolta linkissä olevasta kaupasta.

  Kyllä Taiyo Yudeninkin voisi olettaa 20-100 vuotta säilyvän, kunhan sitä on hyvin säilytetty ja varmasti 100 vuoden sisällä arkistointitavatkin paranevat/muuttuvat.
   

Jaa tämä sivu