1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kirjanmerkkiongelmia, vanhalta kovalevyltä siirto sekä Chromen kanssa sekoilu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi alcala 25.03.2015.

 1. alcala

  alcala Member

  Liittynyt:
  07.06.2014
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ongelma 1.
  Eli entisen kannettavan (win 7) emolevy hajosi, liikkeessä ottivat siitä irti kovalevyn, ja se on nyt tuollaisissa "kuorissa", jonka saa usbilla kiinni ulkoisen kovalevyn tapaan uuteen koneeseen (win 8.1).

  Hajoaminen toki tapahtui yhtäkkiä, joten mitään varotoimenpiteitä en sen suhteen voinut tehdä. Kirjanmerkki-tiedosto kai tuolla on silti jossain, en vain löydä sitä ominpäin. Selaimena oli tuolloin Firefox (versiota en muista, enkä osaa sitä tuolta vanhalta kovolta tarkistaa, jos sellainen ylipäätään mahdollista). Etsin jo täältä ohjeita mutta ainakaan niillä en onnistunut, ovatko sit olleet vanhemman käyttiksen ohjeita joissa erilaiset tiedostonimet tms.

  Eli askel askeleelta ohjeita tarvitsisin. Nykyisellä koneella asennettuna Firefox, IE ja Chrome, joista viimeinen pääosin käytössä. Mutta sekin auttaisi jos saisin kirjanmerkkitiedoston vanhan koneen FF:sta uuden koneen FF:iin. Sittenhän ne on helppo tuo-toiminnolla siirtää Chromeen.

  Ongelma 2.
  Uuden koneen kanssa taas hävitin jo osan kirjamerkkejä kun Chromeen tuli tuo google-tilillä kirjautuminen. Irrotin hölmöyksissäni sen ja toki hävitin osan kirjamerkeistä, osan sain takaisin jotenkin google-tilin synkronoinnin kautta (en enää edes muista miten :confused: ) Liekö näitä hävinneitä sitten tallentunut jotenkin koneen uumeniin johonkin tiedostoon, johon pääsisin jollain ohjeella käsiksi?

  Suoraan sanoen tympii koko guuggeli-maailma itse hakukonetta lukuunottamatta. :mad: Tili ja sen kanssa säätäminen sekava käyttää mielestäni. Prkl kun puhelinkin tuli valittua androidiksi. Käyttäjässähän ei voi olla vikaa :D Ei auta valitus, pyrin pois Microsofteista tältä osin (selain, puhelin), eikä omppuihin oo varaa.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,503
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Firefoxin kirjainmerkit löytyvät tuollaisesta kansiosta:
  [Asematunnus]:\Users\[Käyttäjänimi]\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\[satunnaismerkkijono].default
  [Asematunnus] on siis nykyisen USB-aseman tunnuskirjain ja [Käyttäjänimi] "vanhan Windowsin" aikainen käyttäjänimi, joka siis voi olla sama kuin nykyinenkin.

  On mahdollista, ettei Windows anna avata kansiota ennen kuin otat sen omistukseesi uudella käyttäjätilillä:
  http://windows.microsoft.com/fi-fi/...t-access-denied-when-opening-files-or-folders

  Kirjanmerkkien varmuuskopiot ovat em. polun päässä kansiossa bookmarkbackups. Kaikki kirjanmarkit ja koko selaushistoria ovat lisäksi kansiossa places.sqlite.

  Voit valintasi mukaan joko kopioida vanhat kirjanmerkit tai ne ja selaushistorian tai koko vanhan profiilin.
  https://support.mozilla.org/fi/kb/kirjanmerkkien-varmuuskopiointi-ja-palauttaminen
  https://support.mozilla.org/fi/kb/tarkeiden-tietojen-palauttaminen-vanhasta-profiilista

  Chromesta en mitään tiedä.
   

Jaa tämä sivu