1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kiintolevyn tyhjentäminen.

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi _kooma_ 26.09.2014.

 1. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,049
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Morientes vaan :)

  Elikkäs, mulla olis tollane kyssäri; että miten saisin helpoiten tyhjättyä kiintolevyn jossa on tällä hetkellä käyttöjärjestelmä? Tarkoitus olisi pistää läppäri myyntiin ja haluaisin saada siitä ennen myyntiä kiintolevyn ajettua tyhjäksi, ja siten että siihen olisi mahdollista jälkeenpäin asentaa käyttöjärjestelmä uusiksi (siten ettei sinne jää mitää Linux/Windows loaderia tai muutakaan).

  Olisiko siis olemassa jotakin yksinkertaista (esimerkiksi USB tikulle asennettavaa ja sieltä ajettavaa) ohjelmaa jolla tyhjätä kiintolevy kokonaan.
  Myös mahdollinen päällekirjoittaminen ja sen jälkeen vielä formatointi kiinnostaisi. Eli mahdollisimman sileäksi kaikki data kiekolta, mutta siten että sitä voi suoriksi käyttää uusiksi asentamalla siihen joko Linuxin tahi Wintoosan.

  Kiitos ja kumarrus kaikille hyville ja toimiville ratkaisuille.

  p.s. itselleni tuli tätä kirjoittaessa mieleen sellainen ratkaisu, että kiintolevy pöytäkoneeseen kiinni ja sitten tyhjäys siellä formatoimalla ja vaikkapa Eraserilla viimeistelemällä, mutta voiko kiekolle tuon operaation jälkeen enään uutta käyttöjärjestelmää asentaa? Ja jos formatoin, niin mihin muotoon? NTFS olisi varmaan muutoin ihan ok ratkaisu, mutta osaako Linux distrot enään asentua siihen (esim Linux Mint)?
   
 2.  
 3. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  Kovo koneeseen, formatointi ja Eraser OK tapa. Kovon voi asennusvaiheessa formatoida uusiks.
   
 4. Boss93

  Boss93 Regular member

  Liittynyt:
  28.09.2011
  Viestejä:
  972
  Kiitokset:
  33
  Pisteet:
  38
  Linux live-käyttis CD:lle tai USB:lle ja sitä kautta formatoimaan ja päällekirjoittamaan kovoa. Tuo vaan vaatii sen, että läppäri antaa mahdollisuuden bootata DvD:ltä. Tai sit voit kytkee ton kovon pöytäkoneeseen ja tyhjäillä sitä kautta. Molemmat toimii oikeestaan ihan yhtä hyvin.
   
 5. MikroMake

  MikroMake Active member

  Liittynyt:
  03.02.2006
  Viestejä:
  3,862
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  68
  Whatta Heck kiitti tästä.
 6. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
 7. BforeDusk

  BforeDusk Senior member

  Liittynyt:
  15.09.2006
  Viestejä:
  6,570
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  118
  Käyttiksen asennus winukka ja linuxit osaavat formatoida kovon käyttäjän valitsemaan formaattiin. Kovosta voit vaikka poistaa kaikki osiot = osioimaton kovo, jolloin käyttiksen asennuksessa voi osioida kovon halutulla tavallaan.
  Ei siis kannata formatoida ntfs:ksi jos ostaja ei asennakkaan winukkaa. Linuxin voi kyllä asentaa ntfs osioon mutta se ei ole järkevää. Eteenkään jos ei asenna winukkaakin rinnalle dual-bootiksi.
   

Jaa tämä sivu