1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kiintolevy ongelma

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Escaladus 25.06.2018.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,652
    Kiitokset:
    934
    Pisteet:
    193
    Miten kone toimii, jos käynnistät sen vikasietotilaan (eli vikasietotila ja verkkoyhteydet)?

    Entä jos poistat AVG:n käytöstä?
     
  2.  
  3. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    932
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
    AVG on laitettu jälkeenpäin, eli ilman sitä on sama ongelma.
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,775
    Kiitokset:
    984
    Pisteet:
    123
    Luitko edellisen viestini, kun et noteeranut sitä mitenkään?
     
  5. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    932
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
    Johto on kiinni ja asetuset on tarkistettu, kaikki ok.
    Poistin paljon kaikkia lenovon kuraa. Ilman niitä ohjelmia on sama ongelma.
    • Intel® Core™ i5-7300HQ -prosessori
    • Nvidia GTX 1050, 2 GB
    • 8 GB DDR4 RAM, 1 TB HDD
    Lämmöt OK, tuo "kaista" on vain aina täynä ja on pienestä kiinni.
    Toki voin kokeilla SSD:llä mutta onko tuossa kotelossa jotain tarroja mistä voisi huomata että on avattu? (Kerran on avattu huollossa)

    Tosiaan sen jälkeen kun otin pois käytöstä WIN päivitykset ja suprfetch niin on tullut paremmaksi, sen verraan että nyt toimii jopa SIMS 4, kone on tyttöystävän käytössä.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,775
    Kiitokset:
    984
    Pisteet:
    123
    Olisit nyt kuitenkin kertonut nuo asetukset. Vaikea jatkaa jos sinun mielestäni on ok, kun ei kuitenkaan niin ole.

    Eikö kotelon pohjassa ole luukku, josta kovalevyn saa pois. Poista kovalevy (älä tuhoa sen tiedostoja) ja korvaa se SSD:llä. Ei takuu siihen mene jos sen luukun takaan voi tehdä ja jos huollossa avattu, niin kyllä siinä tarrat lähtee?
    Laita kuva pohjasta jos olet epavarma tuosta.

    Tuosta AVG:stä en tiedä, mutta Bitdefender on yksi keveimpiä virusohjelmia.

    Edit korjattu kirjoitusvirhe
     
    Viimeksi muokattu: 25.07.2018
  7. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    932
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
    Ei ole luukkua vaan joutuu ottamaan takapanelin pois. Laitan tämän paikalle.

    Minulla on kloonauslaite, sillä saan siirretty uudelle levylle tiedot. :cool:
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,775
    Kiitokset:
    984
    Pisteet:
    123
    Kloonaamalla siirtyy mukana myös kaikki mahdolliset ongelmat ja nykyiset asennusvirheet. Puhdas asennus on ainoa varma konsti, joka koneellesi nyt pitäisi tehdä, sillä varmistetaan, ettei ongelma siirry kloonauksen mukana.

    Asennutiedoston voi ladata Microsoftilta ja tehdä sillä asennusmedia DVD-levylle tai USB-tikulle.

    Toista vielä itseäni. Edelleen olet siis varma, että kaikki virransäätöominaisuudet ovat ok., minusta ongelmakuvauksen mukaan saattaisi hyvin olla siellä ongelma?
     
    Viimeksi muokattu: 26.07.2018
    Escaladus kiitti tästä.
  9. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    932
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
    Kaikki on tarkistettu, pitäisi olla ok. Googlasin niin moni kertoo, että lenovon kovot ovat tosi hitaaita ja moni on jouttunut vaihtamaan juuri sen takia, vaikka ei uskoisi että kovo voisi olla noin hidas, mutta "vanha tekniikka" hidas kovo 5400rpm + win10 = boom. Yksi äijä sanoi, että vaihtoi tilalle tavan HDD(7200rpm) niin ongelma korjantui, oli kuitenkin samat oireet kuin minulla.

    Jotenkin on outoa, että sellaisessa koneessa on niin hidas kovalevy, luulisi että "pelikannettavassa" pitäisi olla suht nopea kovalevy mutta ei.

    Kokeilen kuitenkin kloonata SSD levylle niin sitten selviää oliko kovossa ongelma tai sitten jossain muualla. Jos ei auta, niin kokeilen niinkuin sinä neuvosit puhdasta asennusta.

    Kiitos neuvoista ja avusta! =)
     
    Marttiini1 kiitti tästä.
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,830
    Kiitokset:
    3,753
    Pisteet:
    223
    5400 kierroksen levy on hidas, mutta ei noin hidas. Kloonaamalla saat samat ongelmat ssd:lle.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,775
    Kiitokset:
    984
    Pisteet:
    123
    Tuosta kloonauksesta yritin jo varotella, miksi siirtää ongelmat uudellen levylle.
    5400:n ja 7200:n kierroksen levyissä on nopeusero, mutta ei sitä koneen normaalikäytössä kunnolla edes huomaa, SSD:n nopeuseron kyllä huomaa.

    Käyttöjärjestelmän puhdas asennus on ihan yhtä helppo suoritus käytännössä kuin kloonaaminenkin ja mikä parasta siinä jää valmistajan blotware ja muut nykyiset ongelmat kokonaan asentamatta.

    Jos et hallitse puhdasta asennusta, niin kerro, saat siihen neuvoja täällä.

    Nuo 5400 kierroksen levyt on kannettavissa niiden paremman mekaanisen kestävyyden ja pienemmän lämmöntuoton takia käytettyjä.
     
    Escaladus kiitti tästä.
  12. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    932
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
    Jep, mutta jos käy noin niin saat nopeasti asennettua uudelleen. Ei ole ongelma, kuha tarkistan missä on vika, levyssä vai ohjelmistossa. Joka tapauksessa ilmoitan tänne miten kävi.
     
  13. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    932
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
    KOne ei käynnistyy kloonauksen jälkeen. tein usb tikulle asennus homman ja sen kauta yritin korjata mutta ei onnistuu, uudelleenasennus ei käy koska ei ole missään tuoteavainta. :/
     
  14. zipperi

    zipperi Regular member

    Liittynyt:
    29.11.2004
    Viestejä:
    638
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Otitko kloonauksen jälkeen vanhan levyn pois? Minulla kerran esti käynnistymisen. Toinen mahdollisuus on käynnistyksen korjaus, sitäkin on joskus joutunut käyttämään.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,775
    Kiitokset:
    984
    Pisteet:
    123
    Mitä monesti sinulle suosittelimme?
    Sinulla on koneessa aktivoitu Windows 10. Siinä ei pidä, eikä tule antaa asennuksen aikana tuotelisenssiä, vaan kohta ohitetaan ruksaamalla kohta "Minulla ei ole tuotelisenssiä", niin windows aktivoituu automaattisesti vanhan aktivoinnin mukaan, joka perustuu emolevyyn.
     
    Escaladus kiitti tästä.
  16. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    932
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
    KOnessa ei ole kuin yksi levy paikka. Luin vähän googles niin lukee että se aktivoi itse itsensä kuulemma kun win10 on yhdestetty emon kanssa jotenkin.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,775
    Kiitokset:
    984
    Pisteet:
    123
    Se tulikin jo edellisessä viestissäni kerrottua.
     
  18. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    932
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
    mutta jostain syystä kone ei käynnistynyt kun oli kopioitu HDD levystä ssd levylle tiedostot, ja superfetch jopa oli otettu pois päästä. Eikä korjaus boot laitteesta auttanut.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,775
    Kiitokset:
    984
    Pisteet:
    123
    Asennus bootataan käyntiin asennusmedialta (USB, DVD). Asennus "Mukautettu" muodossa, jossa kaikki levyosiot poistetaan, niin saadaan puhdas asennus. Levyn kaikki tiedot häviää asennuksessa.
    Asennus aloitetaan suoraan osioimattomalle (varaamanton) levylle.
     
  20. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    932
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
    Nyt kone on tosi nopea, en vain muistannut poista noi levyosastot.
     
  21. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    932
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
    tein uudelleen, poistin osastot yms. Nyt pitää olla kaikki ok, kone on todella nopea nyt.
     

Jaa tämä sivu