1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Kiinteään IP-osoitteeseen yhdistäminen, kun verkkosovitin hakee automaattisen ip:n

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi corolla 08.03.2016.

 1. corolla

  corolla Regular member

  Liittynyt:
  18.03.2002
  Viestejä:
  146
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Moi. Seuraavanlainen ongelma. Kotiautomaatiopalikka vaatii lähiverkossa kiinteän ip:n, jotta sen jotenkin verkosta aina löytää. Muilla laitteilla, kuten läppäreillä ja tableteilla, ei ole kiinteää ip:tä ja jos asetan kiinteän ip:n niille, häviää ulkoverkon yhteys. Mikä neuvoksi?
   
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,438
  Kiitokset:
  45
  Pisteet:
  58
  Oliskohan niin että yhteys ulkoverkkoon katoaa sen vuoksi, ettei reitittimesi enää saa yhteyttä palveluntarjoajan verkkoon, koska asetukset eivät ole oikein.

  Helpoin tapa hoitaa tämä homma olisi hankkia kiinteän IPn tarvitseville laitteille toinen reititin, jonka sitten linkittää palveluntarjoajalta saatuun reitittimeen (eli siis asettaa ISPn reitittimen tuolle kiinteälle kotiverkolle yhdyskäytäväksi).

  Kaikki muut laitteet olisivat siis yhä ISPn purkin perässä, mutta kotiautomaation purkille olisi oma kiinteä sisäverkkonsa.
   
 4. Sakke88

  Sakke88 Active member

  Liittynyt:
  11.04.2004
  Viestejä:
  1,773
  Kiitokset:
  19
  Pisteet:
  68
  Lähiverkossa kiinteän ip:n antaa oma reititin, jonka määritykset tehdään reittittimen asetuksista. Eli yleensä kaikki kodin internettiin/lähiverkkoon yhteydessä olevat laitteet hakevat ip:n automaattisesti omalta reittittimeltä, joka jakaa ne mac-osoiteen perusteella.Näin kaikki samaan reittittimeen yhteydessä olevat laitteet ovat samassa aliverkossa ja yhteydessä ulkoverkkoon. Jos lähtee itse laitekohtaisesti määrittelemeään ip-asetukset, niin hommaa menee hyvin nopeasti sekaisin eikä yhteydet toimi.

  Kysymyksestä päätelleen nyt on jollekin laitteelle määritelty ip-asetukset käsin, jotka eivät tästää reittittimen asetuksiin ja näin ollen ei ole yhteittä ulkoverkkoon tai sisäverkkoon.

  Mistä kotiautoaatiopalikasta ja reitittimestä on kyse?
   
 5. 2xkisu

  2xkisu Member

  Liittynyt:
  10.03.2009
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eikö tuossa olisi helpoin laittaa laittaa kaksi verkkokorttia ja tilata internet toimittajalta kiinteä ip. Jolloin näkyy nettiin ja lähiverkkohan voi olla esim 10/192 alkuinen. Sitten vaan nakuttelee staattiset lähiverkon osoitteet laitteisiin. Jos laitteita on satoja lähiverkossa sitten reitin väliin jossa on dhcp palvelin tai asentaa koneelle dhcp palvelin. Silloin ei tarvi säätää staattista ip osoitetta kuin lähtöpisteeseen.
   

Jaa tämä sivu