1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Keylogger ulkoisessa näppäimistössä

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Janiinsemenee 08.07.2018.

 1. Janiinsemenee

  Janiinsemenee Newbie

  Liittynyt:
  08.07.2018
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Oli laitettu kaikki yhteydet puhelimesta päälle kuten aina ennenkin. Korjaaja nimenomaan vain korosti, että johdolla vaan yhdistettävä. Ja hän tekee it-asioita työkseenkin. Langaton yhteys wifi tai bluetooth yleensä oli netin jakamisessa täysin onnistunut ennen "korjausta". Nyt en käytä enää konetta, kun en voi olla varma sen turvallisuudesta.
   
 2.  
 3. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,761
  Kiitokset:
  1,138
  Pisteet:
  223
  Tuo johdolla yhdistämisen suositus kai liittyy siihen, että Wifi ajuria ei ole jostain syystä asennetu tai löydetty valmistajan tukisivulta. Et muuten kertonut koneen merkkiä ja tyyppiä.
  Mutta jos olet hylännyt koneen, ei sitä korjaamaan pysty.
  Kerro ottiko "korjaaja" näppäimistön pois, vai irtosiko näppäimistön johto vahingossa ja jäi irti, osaatko sanoa?

  Yleensä kovalevyn vaihdossa ei tarvitse koskeakaan näppäimistöön, eikä sen johdotuksiin. Lähes poikkeuksetta kovalevy on vaihdettavissa koneen pohjan kautta.
   
 4. Janiinsemenee

  Janiinsemenee Newbie

  Liittynyt:
  08.07.2018
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  En tiedä, miksi näppis hajosi. Wifi-ajurin luulisi olleen asennettu, sillä kone löysi lukuisia naapureiden wifi-verkkoja, ei vain oman puhelimeni. Eikä toiminut oma bluetooth-yhteyskään korjauksen jälkeen. Kone on Lenovo. Lisäksi kun ilmaisin henkilölle epäilyni tästä koko prosessista, on hänellä kuitenkin ollut mahdollisuus käyttää konetta, kun en ole paikalla. Eli toisin sanoen yrittää peittää "jälkensä" jos jotain epäilyttävää oli tehty.
   
 5. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,761
  Kiitokset:
  1,138
  Pisteet:
  223
  Mikäli haluaisit tuon koneen takaisin kunnossa käyttöösi, se edellyttäisi, että siitä saataisiin tietoa kokeilemalla ja tarkastelemalla sen ongelmia ja toimintoja.
  Käyttöjärjestelmä on helppo uudelleen asentaa, joka taatusti poistaa kaikki mahdolliset ongelmaa aiheuttavat epäilyt jos vielä hankit siihen korvaavan näppäimistön aluksi.
   
 6. Janiinsemenee

  Janiinsemenee Newbie

  Liittynyt:
  08.07.2018
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Uuden koneen osto kyllä ehkä edessä. Enemmänkin olisi tarkoitus selvittää, mitä koneelle on käytännössä tehty. Oliko kovalevy oikeasti rikki (saattoi toki olla), miten voi näppis siinä yhteydessä hajota ja miksi netin jakaminen ei toiminut. Jotain hyvin hämärää tässä tapauksessa nimittäin on. Puhelimen seuranta vielä päälle (Hopeisessa Omenassa epäiltiin tuon lokin perusteella puhelimessa hyvin todennäköisesti olevan joku seuranta tms.)
   
 7. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,761
  Kiitokset:
  1,138
  Pisteet:
  223
  Sanoisin paremminkin, että korjaajan taito ja osaaminen ei välttämättä ole riittänyt erittäin vaikea kohteen, läppärin erittäin haasteelliseen purkamiseen ja korjaamiseen. Kovalevy ja näppäimistö ei ole mitenkään kovalevyn vaihdossa kytköksissä toisiinsa.
  Monille läppärin purkajille on nimenomaan käynyt niin, että läppärin toiminta on siihen loppunut ainakin osittain.

  Tämä kuva itselleni on muodostunut kertomasi perusteella sen toimattomuuksista ja puutteellisuuksista.

  Tuohon puhelimeen en osaa ottaa kantaa, mutta palautus tehdasasetuksiin taatusti poistaa kaiken epäilyttävän.
  edit: muista, että jokainen puhelin sovellus, appi sisältää nykyisin vakoiluun tarvittavat ohjelmat. Siksi ne pyytää luvan käyttää yhteys ym. muita tietoja ja vaikka lupaa ei antaisi, ei silti ole varmaa, mitä tietoja ne kerää.
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2018
 8. Janiinsemenee

  Janiinsemenee Newbie

  Liittynyt:
  08.07.2018
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Puhelimeen liittyen, tehdasasetusten palautus ei (monen luuloista poiketen) poista välttämättä esim. seurantaohjelmia. Varsinkin kun oma viimeinen palautukseni (josta kuva oli aiemmin lokista) oli hyvin hämärä sekin. Varmuuskopiointi tehdasasetustenpalautuksineen ja uudelleen latauksineen vei alle vartin, kun normaalisti siihen menee tuntikausia.

  Mutta läppäriin palatakseni, on varmasti mahdollista tutkia, mitä siellä on ollut ja mitä tehty.
   
 9. Janiinsemenee

  Janiinsemenee Newbie

  Liittynyt:
  08.07.2018
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Tulipahan mieleeni, että ehkä tarkoituksena onkin ollut asentaa keylogger (hardware) itse läppiksen näppäimistön sisään ja tässä yhteydessä hajosi näppis. Koska kyseessä on kaikenlisäksi koneet hyvin hallitseva it-alalla työskentelevä henkilö, joten perus kovalevyn vaihdon pitäisi onnistua häneltä tuosta vaan. Nyt siinä kesti viisi päivää. Ja eikö se niin ollut, että kovalevy vaihdetaan takakannen kautta?
   
 10. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,238
  Kiitokset:
  178
  Pisteet:
  93
  ^
  99,9% läppäreissä kovalevy vaihdetaan kääntämällä läppäri ylösalaisin ja avaamalla yksi ruuvi koneen pohjasta, kiintolevykelkka voidaan liu'uttaa irti. Kiintolevy on sitte ruuveilla kiinni tässä kelkassa.
  Jos on muuta tehty, pölyjen poisto läppäreistä käytännössä kunnolla tehtynä vaatii täydellisen atomeiksi purkamisen.
  Muutenkin voisit hivenen löysätä tuota foliopipoasi, vai omaatko miljardeja rahaa tai teet töitä salaiselle terroristiorganisaatiolle/paljastajille, kun olet noin sanoisimpa jopa vainoharhainen.

  T: Vesku
   
 11. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,356
  Kiitokset:
  205
  Pisteet:
  93
  AP:lla voi olla hyvä syy epäilyksilleen. Jos iphonen järjestelmäversio on tuorein mahdollinen 11.4.1, sitä ei ole varmasti(kaan) jailbreakattu. Seuranta on ilman sitä hankalaa ja sen piilottaminen vaatisi jonkin sortin konfiguraatiohallintaa ja se näkyisi iphonen valikossa:

  https://support.apple.com/en-us/ht205347

  Nuo tussaukset joista mainitsit ovat ihan normaaleja tehtaiden laadunvalvontaa. Jos kyseisessä kuvassa on joskus ollut joku keyloggeri, se olisi ollut kytkettynä piirilevyn usb-liitännässä.
   
 12. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,761
  Kiitokset:
  1,138
  Pisteet:
  223
  Ylistät hänen taitavuuttaan IT-alalla. Ala sinänsä ei anna oikeastaan minkäänlaista pätevyyttää koneiden korjaamiseen, ilman huoltopuolen koulutusta, ellei sitten ole harrastuksen kautta asiaan vihkiytynyt, kuten useimmat täällä.
  Sinänsä tuo viiden päivän korjausaika ei kerro mitään, vain se kertoisi, miten paljon tunteja siihen käytti. Laskitko mukaan tuohon korjausaikaan käyttöjärjestelmän ja ohjelmien uudelleen asennuksen? Mikä käyttäjärjestelmä koneessa on?

  Jos korjaaja olisi ammattitaitoinen, niin oletettavasti kone toimisi tänä päivänä täysin. Taitamaton korjaaja koneen saa koneen kyllä rikki kovalevyn vaihdossa.
  Sitten vielä sisältyykö elämääsi tai työhösi jotain sellaista, jota jollakin olisi syytä vahtia tai urkkia, vai olisiko pelkää mustasukkaisuutta tai vainoharhailuutta? Tämän tyyppisiä asioita on vaikeaa saattaa muiden ymmärrykseen, kun ei tiedä tai tunne henkilöiden taustaa ja olosuhteita.

  Selvitetaan nyt kuitenki yksi asia, miten Lenovo koneesi kovalevy vaihdetaan. Anna sen takia koko koneesi tyyppimerkintä tänne, niin voidaan katsoa sen huolto-ohjeesta, onko koneen pohjassa luukku, yhdellä ruuvilla kiinni, jonka avaamalla kovalevy on vaihdettavissa.

  edit: Lettas mainitsi näistä: https://www.google.fi/search?rlz=1C.......0...1c.1.64.img..0.1.102....0.6F5izFGO0KE
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2018
 13. Janiinsemenee

  Janiinsemenee Newbie

  Liittynyt:
  08.07.2018
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  On syytä epäillä tietojeni urkkimista kyllä. Koneen malli on Lenovo B50-10.
   
 14. Janiinsemenee

  Janiinsemenee Newbie

  Liittynyt:
  08.07.2018
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kyseinen korjaus lähti silloisen kumppanini aloitteesta, että hänen kaverinsa voisi tutkia koneeni, onko siinä vikaa. Hänen mielestään se kun oli hidas.
   
 15. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,761
  Kiitokset:
  1,138
  Pisteet:
  223
  Siis kaverin kaveri, joka on IT-mies, korjasi konettasi.

  Sen verran täytyy sanoa tekijän puolustukseksi, että tuo kone on todella tehty vaikeaksi, koska todella näppäimistö pitää purkaa pois, kun kovalevy vaihdetaan. Yhden luukun tekniikka tässä koneessa ei päde, joka muuten on melko yleinen.


  View: https://www.youtube.com/watch?v=HC_9j6UWU00

  Oma epäilykseni tuosta näppäimistön toimimattomuudesta on jos videon 3:22 kohdassa näkyviin tuleva oleva näppäimistön pistoke kuvan oikeassa yläkulmassa olisi jänyt auki tai vioittunut korjauksessa, jonka lukitusklipsi siinä juuri avataan. Näppäimistö on kytketty koneeseen ainoastaan tuolla yhdellä johdolla.

  Saattaa vaikuttaa myös siihen, että Wlan (WiFi) ei toimi jos sen kytkentä tapahtuu näppäimistön kautta, josta käyttöoppaassa mielestäni mainittiin. https://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles_pdf/b50-10_ug_fi.pdf
   

Jaa tämä sivu