1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Keskustelua Android käyttöjärjestelmästä, marketista, ohjelmista ja puhelimista

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi kerbo 28.09.2009.

  1. taLeksa

    taLeksa Guest

    google mabs brut on modattu versio google mapsista jossa on myös suomen navigaatio http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=630887
     
  2.  
  3. Patti12

    Patti12 Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2010
    Viestejä:
    957
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Advanced Task Killer
     
  4. johku12

    johku12 Regular member

    Liittynyt:
    02.03.2011
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Androidissa niitä softia ei kuulu sammuttaa, järjestelmä sammuttaa kyllä jos muisi on vähissä =)
     
  5. Bluejack

    Bluejack Regular member

    Liittynyt:
    02.01.2007
    Viestejä:
    377
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Juurikin näin. Taskkillereiden käyttö ei ainakaan tuo sitä haettua akun säästöä. Hyödyt jää lähinnä force-close ilmoihin..
     
  6. Fri13

    Fri13 Member

    Liittynyt:
    03.06.2009
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei kannata käyttää yhtä ainuttakaan Task Killeriä. Android ei tarvitse mitään sellaista. Ne eivät paranna tilannetta vaan päinvastoin kuluttaa akkua ja vie enemmän suoritusaikaa kun aina uudelleen luetaan tallennusmedialta (NAND/FLash) keskusmuistiin ja luodaan uusia prosesseja ym.

    Symbianin ongelma on aina ollut että siinä ei ole älykästä moniajoa vaan moniajo joka on tuttu työpöydiltä ja servereiltä missä sitä tarvitaan. Kännykällä käytetään vain yhtä sovellusta kerrallaan näytön koon vuoksi ja taustalla olevien sovelluksien prosessien ei tarvitse olla jatkuvasti suorituksessa kuten edustalla olevan vaan ainoastaan kun on ttätarvetta. Käyttäjälle on tärkeää vain että kun vaihtaa sovellukseen niin se on samassa tilassa kuin silloin kun vaihtoi toiseen sovellukseen.

    Symbianilla on tarvinnut sammutella taustalla olevia sovelluksia kun niitä ei ole mikään kunnollinen käyttöjärjestelmä hallitsemassa.

    Google teki viisaasti ottaessaan Androidin käyttöjärjestelmäksi Linuxin joka on todella kevyt ja tehokas. Se oli helppo asettaa tarjoamaan älykkään moniajon täysverisen servereihin ja työpöydille tarkoitetusta moniajosta.
    Käyttäjän ei oikeasti tarvitsisi välittää muistinhallinnasta ja prosessinhallinnasta tai muista toiminnoista. Ne tehtävät kuuluvat käyttöjärjestelmälle eli Androidissa Linuxille, iOS:ssa XNU:lle ja Symbian^3:ssa Symbianille että Windows Phone 7:ssa CE:lle.
    Käyttäjän ei siis pitäisi joutaa murehtimaan tai tarkistamaan paljonko keskusmuistia on vapaana ja onko prosessori koko ajan pyörittämässä jotain.
    Älykännyköitä moni pitää kuin työpöytäkoneita että koko ajan pitää jotain vinkslata.

    Mä vain nautin älypuhelimen "älykkyydestä" eli siitä että se laite ei ole mitenkään mun tiellä vaan tekniikka hoitaa itseään ja palvelee minua miten sitä tarvitsenkaan.
    Androidissa se on vain hoidettu kunnolla kuten iOS järjestelmässäkin ja Task Killerien käyttö vain tekee laitteista lapsen jota pitää koko ajan olla paasaamassa ja vahtimassa.
     
  7. Qmix

    Qmix Member

    Liittynyt:
    22.11.2006
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itselläni on käytössä HTC Desire HD ja ainut ohjelma mitä olen alkanut siihen kaipaamaan on kunnollinen navigaattori, pääosin tulee sitä autossa käytettyä.

    Onko tullut vastaan kokemusten kautta jotain hyvää ohjelmaa androidmarketista?
     
  8. Qmix

    Qmix Member

    Liittynyt:
    22.11.2006
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Lisätääs, että pitkän marketin penkomisen jälkeen taitaa toi NAVIGON nordic olla se paras vaihtoehto. Hintaa toki kertyy 40€, mutta mitäpä sitä paskalla navi softalla tekee.
     
  9. eLberi

    eLberi Member

    Liittynyt:
    29.08.2011
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei

    Kertokaaqpa mulle missä vika kun yritän ladata marketista HTC Incredible S:ään jotain sovelluksia ja pelejä niin se ei ala lataamaanniitä vaan siinä vaan lukee että starting dowlading... ja mitään ei tapahdu miksi näin?
     
  10. moramies

    moramies Member

    Liittynyt:
    17.11.2011
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11

    lataa ohjelma: app 2 sd, ni se kertoo, kun ohjelma on ladattu niin se ilmoittaa jos sen voi siirtää sd kortille. ite siirrän aina.


    ja kannattaa ladata ohjelma: Go launcher ex, melkeen kun uusi käyttis, mutta ei oo, se on paljon monipuolisempi ja siinä voi tehdä tai poistaa noita menu sivuja. todella kätevä.


    ps: jos haluaa jonku maksullisen ohjelman ni sen voi tietty myös warettaa, mutta se vaan on laitonta ja herra poliisi ei välttämättä tykkää :(
     
  11. luihulate

    luihulate Member

    Liittynyt:
    20.11.2011
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    MOI

    VOIKO ANDROID MARKETISTA LADATA ILMAN KÄNNYKKÄÄ (TIETOKONEEN KAUTTA).
    JOS VOI NIIN MITEN? MULLA ON SAMSUNG GIO (JOSSA EI NETTIÄ).
     
  12. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    538
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Kyllä mä kannan mukana Nokia 2700 navia vaikka häviää kartoissa ZTE Bladelle, kummassakin mun nakeille liian pienet näppäimet mutta kommarin käyn ostamassa jahka eläke tulee tilille. Se pitää olla helppokäyttöinen ja virtuaalinäppis on poissuljettu jos se ei toimi tikulla. ZTE Bladessa en saa akkua toimimaan kuin päivän ja Nokialaisessa 2vko kun kytken USB:n pois. Kyllä Nokia osaa puhelimet tehdä ja lelut tulee kiina/Korea akselilta.
     
  13. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Tietokoneen selaimen Android marketista voi ladata pelejä kännykkään, mutta se vie myös dataa. ( Sovellukset siirtyvät puhelimeen netin kautta). Yksi tapa on käyttää wlania.
     
  14. Fri13

    Fri13 Member

    Liittynyt:
    03.06.2009
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Et voi ladata suoraan APK tiedostoa marketista asentaaksesi sen mutta yhdistä WLAN verkkoon jos ei ole 3G datapakettia liittymässä. Jokin internetyhteys täytyy olla marketista hankkiaksesi ohjelmat.

    Älypuhelin ilman datayhteyttä on kuin peruspuhelin ilman tekstiviestejä.
     
  15. vvss

    vvss Member

    Liittynyt:
    22.11.2010
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tietääkö joku, että onko htc flyerille tulossa android 3 päivitys joskus, kun kesällä lupailtiin?
     
  16. kata13

    kata13 Member

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Minulla on Samsung Galaxy S ja edelleen siinä Android 2,1 = en ole päivittänyt. Ongelmana on, että suuren osan aikaa en voi käyttää sitä kotona puhelimena soittamiseen, vastaamiseen ja tekstiviesteihin, kun kenttä vaan katoaa. Miehelläni on Nokian puhelin ja se kyllä pelittää aina vaikka kenttä siinäkin vaihtelee. Saunalahti ehdottaa käyttiksen päivitystä. Tietääkö kukaan voisiko siitä todella olla apua? Onko puhelin kenties antenninsa osalta maanantaikappale? Voiko huolto tehdä asialle jotakin? Muuten olen puhelimeen enemmän kun tyytyväinen eikä tätä kenttäongelmaa esiinny muualla kuin meillä kotona. Miksikö en ole päivittänyt. a) en osaa ja b) olen ladannut puhelimeen noin 120 ohjelmaa ja pelkään, että ne katoavat päivityksessä.
     
  17. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Sinun kannattaa päivittää sen ohjelmisto Samsung Kies ohjelmalla.. Nimittäin Android 2.1 versiossa on tietoturvaongelma...
     
  18. kata13

    kata13 Member

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Minulla on AVG antivirus free puhelimessa, joka aina vakuuttaa, että puhelin on clean.
    Se ei siis riitä? Putsaako päivitys ohjelmani pois?
     
  19. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Juuri vähän aikaa sitten oli juttua siitä, että Androidin ilmaiset virustorjunta ohjelmat eivät auta paljoakaan... Mutta asiaan. Pelkkä virustorjunta ei auta, jos käyttiksessä on paikkaamattomia reikiä... Melkein sama asia Windowsissa. Jos Windows käyttistä ei päivitä, niin se muuttuu turvattomaksi. Luulen että päivitys auttaisi ongelmaan.
     
  20. Fri13

    Fri13 Member

    Liittynyt:
    03.06.2009
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Androidin käyttöjärjestelmä on Linux 2.6 sarjaa. Sille ei ole käytännössä yhtä ainuttakaan haittaohjelmaa. Tietoturva-ohjelmistot Androidille on ihan turhia, ne eivät nimittäin toimi kunnolla Androidin omien tietoturvakäytäntöjen vuoksi.
    Ja Androidin tietoturva-aukoista on pääosin tehty kärpäsestä härkänen nimittäin tähän astiset aukot on pidetty paikkaamattomina laitevalmistajien toimesta koska niitä on käytännössä mahdotonta hyödyntää.

    Se mitä käyttäjän täytyy tehdä, on pitää huoli itse että millaisia ohjelmia asentaa mihinkään laitteeseen, oli sitten pöytätietokone tai älypuhelin. Nimittäin käyttäjän idioottimaisuudelta, uteliaisuudelta tai tietämättömyydeltä ei suojele oikein mikään tietoturvaohjelma.

    Poista se AVG ja jos haluat turvaa niin asenna Droidwall (palomuuri) sekä Permission (ohjelmien hallittu oikeuksien hallinta) JOS PUHELIMESI on rootattu.
    https://market.android.com/details?id=com.googlecode.droidwall.free
    https://market.android.com/details?id=com.stericson.permissions

    Jos puhelimen tahtoo rootata (sen voi aina un-rootata myöhemmin) niin siihen helppo ohjelma on https://market.android.com/details?id=com.noshufou.android.su eli Superuser.
    Siitä saat kysyä tarkemmin apua. Käytännössä toimii siten että asennat sen, käynnistät ja käsket sen rootata puhelimen. Sen jälkeen (jos roottaus onnistuu) niin jokainen ohjelma toimii kuin ennenkin, mutta ne erikoisohjelmat jotka tarvitsee root oikeudet, tulee ponnahdusikkunalla kysyttäväksi että saako vai ei. Edellä mainitut kaksi ohjelmaa siis on sellaisia jotka tarvitsee root oikeudet. Voit sallia pysyvästi oikeudet tai väliaikaisesti (tai kieltää).

    Nimittäin noilla kahdella ohjelmalla teet kaksi asiaa.
    1) Voit määritellä jokaisen ohjelman erikseen millä on oikeus verkkoon 3G ja WLAN verkoissa.
    2) Voit määritellä jokaisen ohjelman pyytämien oikeuksien kieltäminen tai salliminen (vaikka kieltää ohjelmalta oikeuden kirjoittaa MicroSD kortille jos se sitä oikeutta on asennettaessa pyytänyt).

    Samsungin omasta päivityksestä en tiedä, mutta käytännössä muuten Androidin päivitys poistaa kaikki asennetut ohjelmat. MicroSD-kortille tallennettuja ohjelmien asetuksia taas ei päivitykset koske.
    Voit suorittaa kaikista asennetuista ohjelmista varmuuskopion ensin MicroSD-kortille -> Päivittää Android -> Palauttaa ohjelmat.
    Muista myös päivityksen yhteydessä ottaa talteen puhelulokit sekä tekstiviestit. Niille on omat ohjelmansa kanssa.
    Kuten vaikkapa

    Puhelilogien varmuuskopiointi/palautus https://market.android.com/details?id=com.riteshsahu.CallLogBackupRestore
    tekstiviestin varmuuskopiointi/palautus https://market.android.com/details?id=com.riteshsahu.SMSBackupRestore

    Ja tietenkin pitää muistaa kaikki kirjanmerkit vielä tallentaa selaimesta, ne voi kadota. Mutta kuvat, musiikki ym mitkä on MicroSD-kortilla ei katoa.

    Se että jos sinulla on puhelimen sisäinen muisti (vaikka 16Gt) eikä omaa MicroSD korttia niin silloin en tiedä yhtään tyhjeneekö se vai ei.
     
  21. Fri13

    Fri13 Member

    Liittynyt:
    03.06.2009
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Voi olla apua. Toisin kuin moni luulee, verkkotekniikka on paljon ohjelmistosta kiinni. Fyysisesti tietenkään ei jälkikäteen voida antennia muuttaa, mutta ohjelmallisesti antennin toimintaa kylläkin. Esimerkiksi antennin herkkyydestä ja signaalin vahvuudesta on ohjelmisto lähes täysin vastuussa. Eli ohjelmisto vastaa siitä että kun signaali puhelimesta mastoon heikkenee, täytyy ohjelmiston laskea lasku ja sen jälkeen vahvistaa puhelimen lähetystehoa niin että yhteys alkaa taas toimimaan.
    Mm. Applen iPhone 4 antenniongelma oli ohjelmistolla korjattavissa. Kun signaali putosi esim -27dB niin ohjelmisto laski väärin tarvittavan signaalitehon noston ja nostikin vain esim -18dB jolloin yhteys katkesi. Ja etenkin kun skaala oli vielä väärin että kun liikuttiin verkon heikoissa kentissä niin signaalitehoa ei nostettu tarpeeksi jotta yhteys säilyisi ja akkukesto säilyisi. Akku kun kuluu nopeammin kun on heikompi kenttä, joten halutaan saavuttaa sopiva signaalin teho jotta yhteys säilyy eikä katkea, mutta akkua ei turhaan kuluteta. Kaikki ohjelmistosta riippuvaisia.

    Voit testata oman puhelimesi signaalikentän monella eri ohjelmalla.
    Esimerkiksi GSM Signal monitoring https://market.android.com/details?id=com.signalmonitoring.gsmsignalmonitoring

    Voit myös kulkea ja seurata miten signaalin vahvuus muuttuu ja näet sen graafista.

    Signaalin vahvuus kerrotaan desibeleinä (dB) ja siis ? arvoina kun on kyse vaimennuksesta. Skaala on muistaakseni GSM verkoissa ?52 - ?127

    N. ?117dB kohdalla useimmissa puhelimissa katkeaa yhteys, joissakin pätkii mutta näyttää olevan vielä kunnossa. Suosiollinen on alle ?100dB

    Näet tuolla ohjelmalla mm. lähialueen solut (cell) joihin puhelimesi voi olla yhteydessä. Puhelimesi on aina (jos vain mahdollista) yhteydessä kolmeen soluun (eri mastot) mutta yhdistettynä vain vahvimman signaalin antavaan mastoon.
    Jos jostain syystä signaali katkeaa tai heikkenee, puhelin vaihtaa automaattisesti toiseen soluun yhteyden katkeamatta. Idea on juuri ollut kun ollaan liikkeessä niin solusta toiseen siirryttäessä ei yhteydet katkea. Ja eri antennitekniikoista riippuen solujen vaihtaminen on voitu suorittaa jopa eri nopeuksissa ongelmitta.
     

Jaa tämä sivu