1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kaverin kanssa rakennettu kone - näyttö ei löydä signaalia

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Pimmyjage 22.07.2014.

  1. Pimmyjage

    Pimmyjage Member

    Liittynyt:
    02.10.2013
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Rakennettiin tänään kaverin kanssa mulle tietokone (itse olen aika alkutekijöissä näiden koneiden kanssa).
    Teimme kaiken mielestämme oikein, mutta näyttöön ei saatu signaalia. Yritimme etsiä vastausta kaikkialta netistä, mutta oikeaa ratkaisua ei löytynyt. Näytössä vain lukee, ettei se löydä hdmi-signaalia.


    Osat, joista kone koottiin:
    GA-F2A88XN-WIFI Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI,
    HX318C10FWK2/8 Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Fury,
    WD10EZRX Western Digital 1TB,
    BFC-PHE-300-WWXKK-RP,
    AD785KXBJABOX AMD A10-7850K Black Edition,
    SHFS37A/120G Kingston 120GB HyperX Fury SSD,
    CP-9020076-EU Corsair 550W, CS550M,
    9H.L8RLA.TBE BenQ 24'' GW2450HM,
    0P105245 Raijintek Themis

    Apu olisi todella tarpeen ja iso kiitos niille jo etukäteen, jotka pystyvät jollain tavalla auttamaan!
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2014
  2.  
  3. Boss93

    Boss93 Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2011
    Viestejä:
    972
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    Aloitetaanpa siis ihan peruskysymyksistä:
    1) Näissä varmasti powerilta tulevat johdot kiinni?
    [​IMG]
    2)Muistikammat kunnolla kiinni?
    3) HDMI kaapeli ja näyttö varmasti kunnossa?
     
  4. Pimmyjage

    Pimmyjage Member

    Liittynyt:
    02.10.2013
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    1) kyllä johdot kiinni
    2) kyllä muistikammat kunnolla painettu pohjaan
    3) HDMI ja näyttö kyllä ok (yritetty eri näytöllä ja hdmi:llä, sama ongelma)
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Muulla ku HDMI:lla näkyy kuva?
     
  6. Pimmyjage

    Pimmyjage Member

    Liittynyt:
    02.10.2013
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En omista muuta liitäntää, mutta en usko, että se on ongelma. Kaveri, jonka kanssa kokosin, kamppailee tälläkin hetkellä samasta ongelmasta oman uuden koottunsa koneen kanssa ja hänellä ei auttanut tuo eri liitäntöjen kokeilu.
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    HDMI on selkeesti ongelmallisin noista liitännöistä. Olis hyvä tietää toimiiko muulla liitännällä. Ellei, vika jossain muualla.
     
  8. Pimmyjage

    Pimmyjage Member

    Liittynyt:
    02.10.2013
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No kävin sitten ostamassa DVI-johdon ja eipä toimi silläkään..
     
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Jotain huonosti kii tai jotain rikki, ei tossa oikeen jää muita vaihtoehtoja. Irrota prossu ja kiinnitä uusiks.
     
  10. Pimmyjage

    Pimmyjage Member

    Liittynyt:
    02.10.2013
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tsekannu kyllä kaikki muut paitti prossun liitännät ainakin kolmeen kertaan. Alan nyt vääntään tota prossua sitten.
     
  11. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Kato että pinnit on suorassa
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,237
    Kiitokset:
    1,288
    Pisteet:
    243
    Tämä se on valitettavan useassa tapauksessa syyllinen kun masiina ei toimi kuten kuuluisi toimia. Extra care tuohon hommaan. Jotkut kylläkin kuulemma vain nakkaavat prossun paikoilleen ja luukku kiinni. Toivottavasti eivät pinnit emolla ole keturallaan.
     
  13. Pimmyjage

    Pimmyjage Member

    Liittynyt:
    02.10.2013
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eipä auttanut prossun uudelleen asentaminen
     
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kone on AMD eikä Intel...

    Ota toinen muistikampa pois.
     
  15. Pimmyjage

    Pimmyjage Member

    Liittynyt:
    02.10.2013
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Piikit oli kylllä kunnossa ja laitoin varovasti takaisin
     
  16. Pimmyjage

    Pimmyjage Member

    Liittynyt:
    02.10.2013
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Oon rämplännu muistikampoi täs pari pv, mut rämplään nyt vielä.. ->
     
  17. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,248
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    onhan nyt varmasti se prosessorin luona oleva lisävirtakaapeli paikallaan emolevyllä?

    se on 4 napainen johto.

    kannattaisi kokeilla vielä jollain pci-e näytönohjaimella että tuleeko kuva dvi:n kautta siten.
     
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,237
    Kiitokset:
    1,288
    Pisteet:
    243
    My bad... näitä sattuu.

    Onko kone nyt kotelossa? Osien kasaus minimissään vaikkapas emon laatikon päälle niin saa rajattua ongelmaa.

    Poweri, emo, prossu, cooleri., ram (1kpl), näppäimistö, hyppyjohto elokuvatyyliin emon power switch-pinneihin että hurahtaa käyntiin. Rämpyttäen del-näppäintä pitäisi päästä biosiin.

    Kerro auttoiko asiaa.
     
  19. Pimmyjage

    Pimmyjage Member

    Liittynyt:
    02.10.2013
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    On kiinni lisävirtajohto. En omista erillistä näytönohjainta.
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,237
    Kiitokset:
    1,288
    Pisteet:
    243
    Teeppäs tuo #17 viestin juttu ja laita juttua sitten. Ei tarvitse edes näppäimistöä. Kovot ja muut irti niin pitäisi herjata boot devicea. Tämä kertoisi jo paljon.

    e. Onko koneessa piipparia? (Summeria, kotelon mukana tullutta pikku speakeria ja kytkettynä emolle? Käyttöohjeet...)
     
  21. Pimmyjage

    Pimmyjage Member

    Liittynyt:
    02.10.2013
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tein edellämainitun ja DVI:llä "no signal detected"

    E. Ei ole piipparia
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2014

Jaa tämä sivu