1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kasattu kone

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Miniherra 09.03.2018.

 1. Miniherra

  Miniherra Newbie

  Liittynyt:
  05.03.2018
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  voiko kasattuun koneeseen liittää netin langattomasti tai langallisesti ilman ajureita ja jos langattomaan tarttee jonku pömpelin ni sanokaa itel löytyy khyl mokkula
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,221
  Kiitokset:
  831
  Pisteet:
  193
  Onpa hieman epäselvä kysymys. Langalliseen verkkoon yhdistäminen tarvitsee verkkokortin ajurin. Langattomaan verkkoon liittämiseen tarvitaan myös erillinen wlan-kortti tai USB-wlan-laite. Wlan.kortti tarvitsee toimiakseen oman ajurinsa, USB-laitteen ajuri asentuu "itsestään". Mokkuloita on melkein tuhat erilaista ja suurin osa niistä voidaan liittää suoraan USB-porttiin, osassa on lisäksi tuo langattoman verkon wlan-mahdollisuus.

  Täytyisi tietää, millaisia laitteita olet liittämässä (=tarkat mallikoodit), jotta voisi tarkemmin vastata.
   
 4. WinLix

  WinLix Regular member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  365
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  Jos käytössä on toimiva kone kasatun lisäksi niin lataisin sillä kaikki tarvittavat ajurit/ohjelmat valmiiksi usb tikulle. Tällöin ne voi heti asentaa kasauksen/Windowsin asennuksen jälkeen eikä tarvitse lähteä penkomaan nettiä.
   
 5. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  4,088
  Kiitokset:
  849
  Pisteet:
  123
  Jos kasatun koneen emolevylle on Windows 10 valmistajan tuki (periaatteessa kaikille uusille on), ei siihen tarvitse yleensä enää asentaa ollenkaan ajureita, vaan ne haetaan asennuksen yhteydessä jos koneelle on langalillinen tai langaton yhteys olemassa. Viimeistään parin ensimäisten käynnistysten yhteydessä tulee siihen tarvittavat ajurit.
  Kaiken varoiksi voi pöytäkoneen asennukseen valmistautua LAN ajurilla, jos se ei tulisi suoraan asennuksen yhteydessä, tai sitten WLAN ajurilla jos lisälaitteena.

  Lisälaitteita varten kannattaa valmistautua ajurien asentamiseen, erityisesti näytönohjain. Microsoftin näyttisajuri ei välttämättä aina ole kaikkein uusin, vaikka MS niitä ei valmista, vaan laitteen piirivalmistaja (nvidia, amd tai intel) luovuttaa ne heille.

  edit: mokkulan asennus suoritetaan vasta käyttöjärjestelmän asennuksen jälkeen, mokkulassa pitäisi itsessään olla valmiina yhteysohjelma, joka asennetaan eka mokkulan kytkentäkerralla.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2018

Jaa tämä sivu