1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

KAON KCF-N620 TWIN TUNER DVB-C + 160G HDD

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi vilzu82 11.09.2006.

 1. tetris08

  tetris08 Guest

  Ostin itse Kaonin 2008 alussa ja täytyy sanoa, että ko. matolaatikko softaversiolla v1.1.41 (niin kuin myöskin kaikilla aiemmilla softaversioilla - kokemusta on) on täysin mätä. Sen toiminta varsinkin ajastuskäytössä on onnettoman epäluotettavaa eikä lainkaan sillä tasolla, että sen ylipäänsä voisi ajatella olevan kuluttajamyynnissä. Kaonin softankehitys-poppoo ei selvästikään osaa koodata piirun vertaa, sehän on selviö. Testauksestakaan heillä ei hajuakaan, kun perusasioita ei ole saatu kuntoon.

  Viimeinen niitti itselleni oli viime joulu, jonka aikana käskytin Kaonin ottavan talteen kolme ohjelmaa. Noh, ensimmäisen tallennus alkoi tunnin myöhässä ja tallennusta jatkuikin sitten lähes 18 tuntia. Seuraavat kaksi ohjelmaa jäivät tallentumatta ja sen jälkeen kaikki ajastintallennukset ovat epäonnistuneet ennen kuin sitten tajusin deletoida tuon 18 tunnin pätkän (levy ei ollut täynnä, syy ei ollut siinä).

  Soitin Hedengrenille ja haukuin tuotteen pystyyn. Sanoivat havainneensa "muutamia asioita" mutta muun muassa (niin hyvähän näitä on nyt paljastaa kuluttajille, eihän boksi ole ollut myynnissäkään kuin jo kolmatta vuotta), että 24h tuntia pitemmälle ajastettujen ohjelmien tallennuksessa käy justiinsa noin kuin olin kuvannut. Niin ei kai Kaonilla vaan ole tajuttu, että joku saattaa haluta talteen yli vuorokauden päässä olevia ohjelmia.

  Kysyin siinä samassa, että miten se sitten on mahdollista, että kesä- / talviaikaan siirryttäessä kaikki ajastetut ohjelmat heittävät tunnilla. Sanoivat vaan, että joo se on myös tässä esityslistalla.

  Niin, esityslistalla minne? Lupasivat Hedengrenillä 2009 viimeisellä viikolla, että Korean poijilta tulisi Kaoniin uusi softa tuon heidän esityslistan perusteella, jossa nämä em. asiat olisi korjattu. Epäilin tuota vahvasti ja eipä ole tosiaan mitään kuulunut. Muutenkin on perin omituista, että maahantuojalla itsellään ei ole harmainta aavistusta siitä, milloin softapäivityksiä tulee. Ihme touhua jo tuokin. Varmaan korean tulkki puuttuu tai jotain.

  Jatkoin asian selvittämistä ja selvisi monen puhelun jälkeen, että KAONIN KAUPAN VOI PURKAA 3 VUODEN SISÄLLÄ OSTOSTA KUITTIA VASTAAN OSTOPAIKASSA. Rahojen palautusmekanismi on sellainen, että koska digiboksin tulee kestää 3 vuotta, saa rahoistaan takaisin siinä suhteessa vastaavan määrän. Jos siis palauttaa vuoden vanhan Kaonin, saa rahoistaan 2/3 takaisin.

  Itse en kyllä koskaan aio enää minkäänlaisia Kaon-merkkisiä kilkkeitä ostaa ja mustamaalaan merkin tehokkaasti kyllä kaikille tuntemilleni ihmisille. Sen verran onneton esitys tuo heidän "Huippuluokan tallentavaksi digiboksikseen" kutsuma (ks. ohjekirjan ensimmäinen sivu) romurauta on.
   
 2.  
 3. moikari

  moikari Member

  Liittynyt:
  09.05.2007
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11

  Kyllä, aion boikotoida KAON-merkkisiä laitteita jatkossa itsekin. Käyttöliittymän on suunnitellut joku käytännöstä vieraantunut nörtti ja boxiin ei todellakaan voi luottaa.
   
 4. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,332
  Kiitokset:
  17
  Pisteet:
  68
  Noiden kahden edellisen, ja muutaman aiemmankin viestin perusteella täytyy todeta, että näissä on jotain kummallisia yksilövikoja. Itselläni boksi on ollut käytössä jo yli kaksi vuotta. Käytetyt softat ollut muistaakseni 35, 37 ja nyt viimeisimpänä 41. Ensimmäisen softan kanssa oli jotain tyhmiä bugeja, mutta 2 viimeisintä toiminut moitteettomasti (toistaiseksi ainakin). En tiedä mikä näissä mättäää. Omaani olen ollut kuitenkin erittäin tyytyväinen, mutta harmittaa helevetisti muiden puolesta.
   
 5. BatGuano

  BatGuano Member

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  84
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Yhdyn ylläolevaan, itselläni ollut tämä laite kolmisen vuotta ja tallennus pettänyt alle 5 kertaa, tosin tallennan melko harvoin. Onneksi nykyään tulee paljon uusintoja... Aina uusin päivitys käytössä. Ilmeisesti Kaonilla on laadun tasaisuudessa toivomisen varaa, tosin moni käyttäjä kirjoittaa tänne herjan ennen kuin on edes avannut käyttöohjetta...
  Tämä värkki oli aikoinaan testivoittaja, joten tuskin muut samanikäiset digiboxit ovat virheettömämpiä. Täysin uuden laitetyypin pioneereja kuitenkin.
   
 6. trkj

  trkj Member

  Liittynyt:
  09.01.2010
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tulipa hommattua Kaon KCF-N620:n "sisarmalli", eli Salora PVR S600C. Aiemmin threadissa oli kerrottu kaukosäädinongelmista, jossa säätimen komennot eivät mene perille ennen kuin TV (lcd) on lämmennyt joitain minuutteja. Tämä Salora kärsii samasta ongelmasta.

  Onko tuolle olemassa jokin ratkaisu, vai pitääkö laittaa boksi kiertoon ja hommata jokin muu tilalle?
   
 7. pelpro

  pelpro Member

  Liittynyt:
  12.03.2007
  Viestejä:
  91
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Olen jostain palstoilta ollut ymmärtävinäni, että kyseessä on yleisempikin ominaisuus, ei vain KAONin. Itselläni ei tuota ongelmaa ole esiintynyt muuten kuin viime syksynä, kun asuin tilapäisesti asunnossa, jonka olohuone oli pieni, televisiota vastapäätä oli vielä kookas peili (mahtoiko vaikuttaa asiaan) siellä meni aina pari minuuttia television käynnistyksestä ennenkuin KAON rupesi vastaanottamaan käskyjä. Oletan siis että kylmillään käyvän LCDn aiheuttama häiriösäteily heijastui lähellä olevasta seinästä/peilistä ja aiheutti ongelman. Kookkaammissa huoneissa ei moista ole esiintynyt, KAON minulla on melko syvällä TV-tason hyllyllä, joten pöytälevy estää paneelin säteilyn suoran vaikutuksen boxiin.
   
 8. trkj

  trkj Member

  Liittynyt:
  09.01.2010
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Löysin ongelmaan ratkaisun. Leikkasin ja taittelin 3,5" disketin "magneettikiekosta" filtterin, jonka kiinnitin lopulta kaksipuoleisellä teipillä boksin sisälle IR-silmän eteen. Tämä estää tehokkaasti LCD:n häiriöt mutta päästää kaukosäätimen IR:n läpi. Enää ei siis tarvitse odotella telkun lämpiämistä.

  Jotkut ovat todenneet mm. sähköteipin toimivan vastaavalla tavalla. Itse en teippiä kokeillut, koska tuo disketin materiaali toimi suoraan halutulla tavalla. Testaamista varten ei boksia tarvitse avata ja purkaa, vaan riittää että laittaa "filtterin" boksin ulkopuolelle IR-silmän eteen.
   
 9. Ronning

  Ronning Member

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  51
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Onko kellään muulla ollut ongelmia EPG:n kanssa? Kun käynnistän boksin, niin kestää tuhottoman kauan että MTV3:n ja Nelosen ohjelmat näkyvät EPG:ssä.
   
 10. turonen

  turonen Regular member

  Liittynyt:
  08.04.2005
  Viestejä:
  130
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Normi ajalta tuntuu (noin 30-60 sekuntia).
   
 11. pelpro

  pelpro Member

  Liittynyt:
  12.03.2007
  Viestejä:
  91
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Vaihtelevasti, toisinaan kestää hyvinkin pitkään ennekuin jonkun yksittäisen kanavan tiedot ilmaantuvat näkyviin. Eikä apua tunnu olevan ko. kanavalla käynnistä/katselustakaan. Turha on siis haaveilla että jos hoksaa boxin ollessa sammuksissa hetkeä ennen ohjelman alkua että sen haluaa tallentaa, niin saisi EPG:stä tallennuksen asettaa.
   
 12. jsinisalo

  jsinisalo Member

  Liittynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt alkaa taas olla boxin vaihto mielessä. .42 softa ei suostunut minulle tallentamaan jos kone oli ollut sammuksissa. Vaihto .37 antoi mahdollisuuden taas tehdä tallennuksia. Nyt on vain tullut seuraava riemu. Kone hukkaa itsensä aina silloin tällöin, eli vähintään kuukausittain löhtee automaattinen uudelleenasennus. Täytyy varmaan koettaa vielä kerran formatoida koko paska, ennen kuin telotan sen porakoneella.

  Onko olemassa yhtään boxia johon väki olisi 85% tyytyväisiä? Jonkun vipstaaki-himmenlin puuttumisen sietää, jos saisi vain toimivan laitteen...
   
 13. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,332
  Kiitokset:
  17
  Pisteet:
  68
  Kerrotko paljonko sulla on kovalevystä käytössä? Jotkut ovat nimittäin sanoneet, että kun kovalevytilaa on jäljellä alle 50Gb, boksi saattaa alkaa tekemään omiaan... Itse tosin en tuollaiseen ole törmännyt, sillä olen siirrellyt ohjelmat koneelle arkistoon yleensä siinä vaiheessa kun kovalevystö on n.100Gb jäljellä.
   
 14. tetris08

  tetris08 Guest

  No mutta kyllä tämäkin rajoitus on aivan älytön. 50 Gb on todella paljon levytilaa ja mihin ihmeeseen muka tarvitaan enemmän, jotta toiminta voisi olla normaalia. Taas malliesimerkki rajoituksesta, joka osoittaa, miten täysin onneton Kaon on.

  Voisin melkein veikata, että kyllä nykyään jo kaikkien ns. merkkiboksien omistajat ovat ainakin Kaonin omistajia tyytyväisempiä. Sen verran on näitä softapuolen asioita tässä vuosien ajan jo ehtineet viilailla.

  Mikä ylipäänsä on tuo softa .42? Eikös 1.1.41 ole viimeisin ainakin maahantuojan sivuilla...
   
 15. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,332
  Kiitokset:
  17
  Pisteet:
  68
  En kai mää niin väittänyt, että siinä joku rajoitus olisi?
   
 16. BatGuano

  BatGuano Member

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  84
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Taas malliesimerkki keskustelun tasosta. Tuo 50Gb rajoitus on huhupuhetta, vai onko joku muka nähnyt asiasta muuta kuin mutu-tietoa??? Jokaisella laitemerkillä on omat valittajansa.
   
 17. jsinisalo

  jsinisalo Member

  Liittynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Levyllä on ihan hyvin tilaa, sellaiset 75gigaa, eikä minulla ole ajansiirtoa käytössä.


  Se oli sitten tuo .41 mikä oli uusin, eikä toiminut minulla.
   
 18. tetris08

  tetris08 Guest

  En väittänytkään kyseessä olevan minkään tekemällä tehdyn rajoituksen, mutta jos ihmisillä on ongelmia kun 50 gigan alle mennään, niin kyllä se joku laitteen rajoitus on - tarkoituksella tehty tai ei.

  Kyllä Kaonista on täysin aiheellista valittaa ja ylipäänsä kuluttajien pitäisi tuotteista enemmän valittaa jos aihetta on. On syytä pitää kiinni oikeuksistaan ettei annettaisi maahantuojien kipata mitä tahansa sontaa ihmisten riesaksi.

  Jos luette nämä keskutelut täällä lävitse niin varmasti Kaonin ongelmalista on kaikkien boksien suurimpia - sitä ei voi kukaan kiistää. Niin, ja mistäköhän se mahtaisi johtua...
   
 19. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,332
  Kiitokset:
  17
  Pisteet:
  68
  Ei tässä kukaan olekaan yrittänyt kiistää mitään ongelmia. Ratkaista kylläkin.
   
 20. BatGuano

  BatGuano Member

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  84
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuolla joku kirjoitti että "jotkut ovat sanoneet"... Se ei tarkoita että "ihmisillä on ongelmia", vaan että se on muutaman satunnaisen ihmisen arvaus ongelman syystä.
   
 21. jsinisalo

  jsinisalo Member

  Liittynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En tiedä mikä tämän on aiheuttanut, varmaan tuo väkivaltaisen suuren poranterän tuominen digiboxin viereen. Päivitin vielä kerran tuon boxin, kaikki tehdasasetukset, IVO-bootit ja siihen päälle vielä kovalevyn formatointi. Samat ohjelmat menivät takaisin, joten vapaa levytila ei vaikuta tähän. Nyt se kuitenkin on toiminut 2vko kuin ei mitään ongelmia olisi koskaan ollutkaan. Usko palasi hetkeksi tuohon laitteeseen.
   

Jaa tämä sivu