1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Kannettavaan tietokoneeseen uusi kiintolevy

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Zcof 04.12.2014.

  1. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Täällä koneesi ajureita: http://www.asus.com/my/Notebooks_Ultrabooks/A55VM/HelpDesk_Download/
    Win7 on saattanut asentaa joitakin yleisajureita, mutta suosittelen ainakin seuraavia ajureita asennettavaksi:

    Chipset
    Audio
    Vga (valitse nVidia tai Intel sen mukaan, kumpi koneessasi on)
    Lan
    Card Reader
    TouchPad (Kolme vaihtoehtoa, valitse) Jos toimii, ei tarvitse.
    Wireless (Atheros tai Intel, valitse)
    Blue Tooth (Atheros tai Intel)
     
    BPVest ja Zcof kiittävät tästä.
  2.  
  3. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    toimii :D

    Mites tuon office-paketin laita on? Olen ostanut kaupasta ja ei muistaakseni levyä ollut asennuspaketissa, avainluku löytyy mistäköhän sen saisi ladattua?
     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2014
  4. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,466
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
  5. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    mitäs tälle tehään?

    Untitled.
    Valittaa että koodi jonka winukalle annoin on invalid. mitös nyt?
    mustatun alla numeroita...
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2014
  6. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Kokeilitko soittaa tuohon 0800-numeroon? Se on ilmainen ja automaattinen. Pyytää syöttämään mustatun osan alla olevat numerot ja vastineeksi saat numerot jotka syötät noihin A-H -kenttiin.

    E: Voit soittaa sinne vaikka Skypellä.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,482
    Kiitokset:
    1,091
    Pisteet:
    243
    Viimeksi muokattu: 13.12.2014
  8. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    onnistui
     
  9. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    No jo on. Ja ongelmat sen kun jatkuvat... Ei ole meikäläistä onnella lahjottu ilmeisesti.

    Uusi winukka toimi ihan jees. Kunnes winukka tekee jotain configure päivitystä ~> avaa työpöydän mustana ja painelen alt crt del ~> samainen virheilmoitus kuin vanhalla kovalevyllä. Missäköhän nyt mahtaa olla vikaa? Onko winukan päivityksen ongelman ydin?

    Nyt ei suostu käynnistymään ollenkaan vaan asuksen avaussivun jälkeen tulee musta näyttö jossa vasemmassa yläkulmassa vilkkuu ns. Tulevan kirjaimen paikka. Jos painelee crtl alt del ~> kone käynnistää itsensä sammuttamatta uudelleen ja päätyy samaan mustaan ruutuun
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2014
  10. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Pakko kyllä kysyä tuosta "mitäs tälle tehään?" -kysymyksen kuvasta, että miksi tuo käyttöjärjestelmäsi on englanninkielinen?

    Itse mustan ruudun ongelmaan: Todennäköisesti joku päivitys ei ole mennyt sisään ihan oikein (Microsoftilla oli hiljattain ongelmia jonkun päivityksen kanssa) ja käyttöjärjestelmään pitäisi palauttaa viimeisin toiminut kokoonpano painelemalla F8 kun kone käynnistyy ja valitsemalla se listalta (Last Known Good Configuration). Jos käyttöjärjestelmän olet saanut jotenkin niin jumiin ettei se käynnisty enää lainkaan, niin pitää todennäköisesti asentaa se (taas) uudestaan. Voit samalla pistää sinne suomenkielisen käyttöjärjestelmän.
     
  11. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Englannin kielinen koska en nähnyt ogelmaksi/liian suuri laiskuuden sivuun vierittäminen että jaksaisin kielen asentaa, ei kuitenkaan käyttöön vaikuta?

    Ja tosiaan suht 100% varma olen että tuosta jostakin winukan päivityksestä johtui... Eli ilmeisesti uudestaan asentamaan koko hoitoa koska hoiti itsensä kyllä melko hyvin jumiin...

    Juuh eli sain tuosta tikulle asennetusta winukka jutusta sen korjauksen käyntiin ja se palauttaa koneen eiliseen. Mites jatkossa osaan välttää näitä "huonoja" päivityksiä?

    Eipä näyttäny palautus onnistuvan -> uudelleen asennukseen menee
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2014
  12. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Lähinnä siksi ihmettelen, kun löytyy tuosta ihan puhtaasti suomenkielinen versio samasta paikasta mistä se englanninkielinenkin versio löytyy. Eli oletko ladannut digitalriveriltä tuon imagen vai mistä? Onhan kuitenkin SP1 (media refresh/update) 2012 versio kyseessä?

    http://www.mydigitallife.info/official-windows-7-sp1-iso-from-digital-river/

    Vaikka käyttöjärjestelmäsi olisikin alunperin Home Premium tai joku muu kuin Professional. Voit silti ladata tuon Professional version ja poistaa sources-kansiosta ei.cfg -tiedoston kun olet tehnyt boottaavan USB-tikun. Näin voit asentaa avaintasi vastaavan version winkkarista koneeseen.
    Ei tuohon oikein mitään tapaa ole.


    E: Huonolla tuurilla winkkarin sekoaminen voi johtua ihan rautaviastakin (muisti/prosessori/tms.) Perehdytään tarkemmin jos uudelleenasennuksen jälkeenkin sekoilee.
     
  13. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Sain koneen uudelleen käyttöön nyt asentelee jo jotain winukan päivityksiä... Kyllä on uusin tuo versio windosista ja ei itseä englanti haittaa joten en jaksa vaivautua. Olen tuosta päivitysten huonoudesta melko varma ja lueskelin että yleisesti ollut tietyillä päivityksillä ongelmia ja koitan ne spotata jos sattuvat asennuslistaan osumaan eikai juuri muuta voi.

    Ja kyllä tietokoneen sekoaminen voi johtua aivan mistä tahansa, tätä tässä kokoajan lisää oppiessaan ja käyttäessään rupeaa pikkuhiljaa toivomaan ettei koko laitosta olisi keksitty kun ongelmia pulppuaa toisensa perään. Ei ole ensimmäinen laite jossa ongelmia ja TUSKIN viimeinen.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Uutta taas vaihteeksi. Winukka failaa päivityksiä ja ehkä tästä syystä myös täyttää tuota uutta ssd-levyä aika hyvää tahtia. Voisin tuon professionaalin suomiversion vieläkin latailla? Varmaan näin olisi helpoin kun alkanut taas temppuilemaan. Eikös asennuksen yhteydessä kun levyn formatoi niin pitäisi poistaa kaikki tiedot levyltä = tyhjä levy?

    Täytyykö tuosta pistaa se yksi tiedosto sisällöstä? kuinka se onnistuu kun windosin burneri aukeaa automaattisesti?

    2009 malli ilmeisesti :eek: tällähetkellä 7


    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Asentelin tuon professionaalin nytten. Haittaako kun ei hyväksynyt winukan koodia asentaessa? ohitin vain tuon asennusvaiheen asennuksessa nyt kuitenkin toimii mutta kuinka kauan?
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2014
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Saitkin jo vastauksen, että asennettavan version pitää vastata tuoteavaimesi versiota.

    Täältä voit ladata suomenkielisen Win7 Prof, jonka voit muuttaa Windows 7 Home Premium 64bit versioksi.

    edit: asennuksen yhteydessä voit tyhjentää koko levyn.

    Laitan ohjeen vielä tänne:
    Siirrä Win7 Pro alla olevalla ohjelmalla USB tikulle ja poista sen jälkeen tikun sources kansiosta ei.cfg tiedosto, voit Windowsin asennuksen alkupuolella valita sen version, joka sinulla on käytössä, johon sinulla on tuoteavain.

    Tällä ohjelmalla voi tehdä boottaavan Win7 USB-asennusmedian.
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2014
    Nanna_86 kiitti tästä.
  15. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    30 päivää toimii ilman asennusavainta. Manuaalinen OEM aktivointi onnistuu seuraavasti:

    1) Lataa esim. tuolta ftp://ftp.link-spb.ru/pub/win7/SLIC 2.1 BINS/ (tai täältä) koneesi valmistajaa vastaava sertifikaatti.
    Koska kyseessä on Asuksen läppäri, löytyy se kansiosta ASUS/2.1 BIN & 2.1 Certificate/~Certificate~ ja sieltä tiedosto ASUS-_ASUS_-2.1.XRM-MS. Kopioi tiedosto vaikka C-osion juureen.

    2) Avaa Komentokehote järjestelmänvalvojana (hiiren oikealla ja valitse listalta "suorita järjestelmänvalvojana").

    3) Kirjoita komentokehotteeseen komento "slmgr.vbs -ilc C:\ASUS-_ASUS_-2.1.XRM-MS" ja paina entteriä. (korvaa sertifikaatti ja polku jos ovat eri). Odota hetki ja tulee ruutu, jossa sanotaan sertifikaatin asentuneen onnistuneesti.

    4) Kirjoita komentokehotteeseen komento "slmgr.vbs -ipk asennusavain" ja paina entteriä (esim. slmgr.vbs -ipk 12345-12345-12345-12345-12345). Tässä pitää odotella vähän pidempään, että tulee ruutu jossa kerrotaan että avain on asennettu.

    5) Käynnistä kone uudelleen ja paina winkkarissa esim. WIN+PAUSE tai tietokoneesta hiiren oikealla ja ominaisuudet tai ohjauspaneelista avaa järjestelmä. Windowsin pitäisi olla aktivoitu. Jos ei ole, niin seuraa ohjeita ja soittele 0800 numeroihin kun se pyytää.

    Ohjelmat kuten Windows Loader (sivu 1887) tekevät kaiken tuon automaattisesti, mutta käyttävät oletuksena valmistajan yleisavainta aktivoinnissa jolloin käyttöjärjestelmä varmasti aktivoituu.
     
  16. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Sain tuon home prem toimimaan. Suomenkielisenä taas. Onko normaalia että SSD levy täyttyy hurjaa vauhtia vaikka koneelle ei ole kuin vasta yksi peli + kaikki ajurit ja päivitykset ja tuntuu tilaa menevän vaikka kone ei tee muuta kuin päivitä windosia normaalia? Vai onko vain lumetta kuin en ole tottunut näin pieniin levyihin kyseessä kuitenkin tuon 256 ja tilaa mennyt jo lähemmäs 80G.
     
  17. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Asennetuista päivityksistä jää jonkin verran turhia tiedostoja ja temppiin menee myös runsaasti dataa päivityksiä, pelejä ja ohjelmia asennettaessa. Voit poistella turhat tiedostot esim. ccleanerilla ja winkkarista c-osion ominaisuudet -> järjestä uudelleen -> valitse poistettavat kohteet ja paina ok. Itselläni Windows päivityksien ja muutaman ohjelmiston kanssa vie vähän yli 80 gigaa.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,223
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243
    Laitampas itsekin hieman kuvaa kuinka winukka 7 hp 64x täyttyy. Kaikki päivitykset asennettu, no eräs hiiri/näppäin ajuri poistettu päivityksistä.
    Tuossapa pikku ohjelmia mitä koneella on
    Käyttöaste c-asemalla
    Tosiaan CCleaneria tulee useinkin käyteltyä. Pelit saattavat hyvinkin täyttää ssd-lättyä. No onhan sulla vielä tilaa vaikka kuinka. Älä päästä kokonaan täyteen... :rolleyes:
     
  19. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Juu ccleaneria on tullu käytettyä ja levyn uudelleen järjestämistä mutta kai ne sitten viel tilaa :confused:
     
  20. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Levyn uudelleenjärjestämistä (Defrag) ei pidä tehdä SSD-levylle.
     
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,223
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243

Jaa tämä sivu