1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Kannettavaa konetta kevyeen pelikäyttöön ja kouluun

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Computerbuild 08.10.2014.

 1. Computerbuild

  Computerbuild Member

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  Terve!
  Olen tässä tyttöystävän puolesta kyselemässä millaista kannettavaa suosittelisitte otsikossa mainittuihin käyttötarkoituksiin. Tarkoitus olisikin saada mahdollisimman edullinen kannettava.
  Peleinä mm. Sims 4 ja GTA IV ei tarvitse pyöriä täysillä grafiikoilla ja maksimi FPS, mutta jos kohtuullisen hyvin toimii se on OK. Sekä tietysti normaali konekäyttö esim. nettisurffailu ja youtube.
  Mitään minimi speksejä en näe tarpeelliseksi antaa, ne voi arvioida, kuitenkin mielestäni koneessa voisi olla neliytiminen suoritin jos mahdollista. Mieluusti Suomesta, mut jos ylivoimanen löytyy muualta pistetään harkintaan. Koneen hankinta sijoittuisi Jouluksi. Kiitän jo etukäteen jälleen! :)
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,471
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Lähes sama kysymys kuin edellinen, joten vastauksenikin on lähes sama (täytyyhän olla johdonmukainen). Koulukäyttö ja nettisurffailu ei konetta paljoa kuormita, mutta pelit vaativat ominaisuuksia, jotka läppäreissä maksavat. Ja Simsiäkään ei varsinaisesti voine pitää "kevyenä pelikäyttönä". Prosessoritehon lisäksi pelit vaativat kunnon näytön ja näytönohjaimen ja muistiakin olisi hyvä olla yli 4 Gt. Kun vaatimuksiin lisätään neliytiminen i7-prosessori, täytyy pelikoneesta varautua maksamaan yli 1000 €. Minä olen jotenkin jämähtänyt Lenovoon, joten tässä ehdotukseni:

  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...5-6-Full-HD-Core-i7-4700MQ-12-GB-GT-755M-2-GB

  Tuo täyttää kaikki esitetyt vaatimukset, mutta koulukäyttöä ajatellen se on tietysti kovin hintava. Toisaalta se on paljon kätevämpi kuljetettava kuin 17-tuumaiset pelikannettavat. Jos tyydytään tuplaytimiseen i5-prosessoriin ja tingitään hieman muistista sekä luovutaan kiintolevyn SSD-välimuistista, saadaan saman mallin hinta painumaan alle 1000 euron:

  http://www.gigantti.fi/product/tiet...enovo-ideapad-y510p-15-6-kannettava#tab-specs
   
  Computerbuild kiitti tästä.

Jaa tämä sivu