1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kannettava valmistuvalle

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi graduilija 23.01.2017.

 1. graduilija

  graduilija Newbie

  Liittynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  moikka!

  eli kannettavani hajosi juuri tai oikeastaan latausjohto. olen pari kopiolaturia ostanut koska oman merkin laturia ei ollut saatavilla. päätin ostaa uuden kannettavan, koska hermot menee jatkuvaan hajoiluun. edellinen kiinajojto kesti viikon..Minulla oli ennen Asuksen x553ma. muuten tyytyväinen kannettavaan, mutta hieman iso oli makuuni.

  Katselen sarjoja ja elokuvia koneelta. pääasia eli teen gradua nyt, joten kirjoitus on tärkeää ja tämän hoitaa varmaan perusläppärikin. ongelmaksi tulee, että teen hieman kuvankäsittelyä, mahdollisesti myös lyhyiden videoiden editiointi koska teen valmistuttua sosiaalisen mediaan sisältöä.

  suurin rajoite: koska teen nyt gradua, rahaa ei pahemmin ole. olen ostanut juuri puhelimen joten suuret kk-maksut ei huvita. tulen olemaan varmaan myös freelancer. eli ostanko nyt peruskannettavan jotta saan gradun tehtyä ja sitten myöhemmin paremman joka sopii työhön vai löytyykö minibudjetilla työkannettavia?

  Lähinnä siis tarvitsen tukea, minkä n. 400 euron kannettava valitsen koska vertailu merkkien sisällä ja välillä on vaikeaa koska vaihtoehtoja on monia. tuntuu että joka kaupassa on samat merkit mutta eri mallit, joten vertailu samanmerkkien välilläkin vaikeaa.

  Mikä on budjettisi?
  n. 400, max 500e
  Näytön koko ja laatu
  tekstinkäsittely onnistuu tihrustamatta, oisko 14-15
  Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua?
  surfailu netissä, gradun kirjoittaminen, kuvankäsittely, musan kuuntelu ja sarjojen katselu
  Aiotko pelata kannettavallasi?
  enpä taida
  ”Kannettava vai raahattava”?

  kannettava, vaikka ei nyt jika paikkaan tarvitse
  Millainen akkukesto tarvitaan?
  4h?
  Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy?
  mahtuu kuvia, muuten en osaa sanoa
  Tarvitsetko sisäisen optisen aseman?
  ei tietoa
  Onko sinulla suosikkimerkkejä tai merkkejä, joita haluat välttää
  haluan laadukkaan vaikka tiiän et aika mahdoton tällä budjetilla. hiljainen saisi olla. kestävä. eli onko halpakoneiden välillä eroa vai otanko jonkun vai löytyykö selkeä ykkönen?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Koitin pohdiskella asiaa antamiesi lähtökohtien perusteella löytämättä ilmiselvää ratkaisua. Vaikka vaatimukset eivät ole suuria, on niitä vaikea sovittaa yhteen tuolla budjetilla. Ensisijaisesti kirjoitustyöhön löytyisi kestävä ja laadukaskin ratkaisu, jolla kyllä surffailisi netissä ja katsoisi elokuviakin, eli ThinkPad 13. Sen halvimmassa versiossa on vaatimaton Celeron-prosessori, (jollainen kyllä taitaa olla vanhassa läppärissäsikin,) jolla nuo perustehtävät hoituisivat. Mutta kannattaako maksaa testatusta kestävyydestä, jos koneen teho ei riitä opiskelun jälkeisiin tehtäviin?

  Kerrot myös kuvankäsittely- ja videoeditointitarpeesta ja sellaisiin tehtäviin tai yleensäkään mediatöihin Celeron-suoritinta ei kannata edes ajatella. Niinpä ehdotankin, että nykyisellä budjetilla etsisit läppärin vain loppuopiskelua silmällä pitäen ja varsinaisiin työtehtäviin valitsit sitten uuden ja paremman. Freelancerina voit sitten vähentää läppärihankinnan verotuksessakin. Idea siis olisi, että tässä vaiheessa vain etsitään kohtuullisen suorituskykyinen läppäri tarjoushintaan odottamattakaan, että sillä pitäisi pärjätä pitkälle vielä töissäkin.

  Nyt olisi Powerilla tällainen tarjous:
  https://www.power.fi/tietotekniikka/kannettavat-tietokoneet/hp-14-am004no-14/p-453401/
  Hintaansa nähden tuossa on hyvät ominaisuudet: hyvä 14 tuuman Full HD-näyttö, keskitasoinen 2 GHz taajuudella toimiva i3-suoritin ja 128 Gt SSD-kiintolevy.

  Edit. Piti vielä sanomani, että onnea lopputyön tekoon!
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2017
 4. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,985
  Kiitokset:
  3,085
  Pisteet:
  223
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 5. graduilija

  graduilija Newbie

  Liittynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  kiitoksia kommenteista. Itsekin olen tullut tulokseen, että nyt tärkeää on hankkia peruskannettava ja sitten valmistuttua töihin sopivan.

  Käytettyä en haluaisi hankkia, koska tuurillani sellainen kosahtaa nopeasti. Jotenkin en vaan luota käytettyihin tietotekniikassa, vaikka sitäkin kautta voisi helmi löytyä kun perehtyisi.

  Lenovon Thinkpad 13 vaikutti hyvltä, 14 päivän toimitus taas ei. vierastin myös tätä kokoa itse -mallia, jossa saan itse valita ominaisuudet, jos vaikka jätän pois jotain tärkeää, tuskin haha.

  HP:n kannettava vaikutti aika halvalta muovilta verrattuna Asukseen. Toki tekniset tiedot vaikutti hyvältä, tosin googlettaessa kerrotut negatiiviset kokemukset hieman verotti fiilistä. Harkitsen kyllä edelleen.

  Tässä omat mitä harkitsen

  Acer Aspire E5-575 15.6" 399e tarjous. huono että toimittaa vasta 31.1
  http://www.gigantti.fi/product/tiet...cid=ext_criteo#tab-store-availability-trigger

  Asus 14" VivoBook E403SA

  https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...4-vivobook-e403sa-kannettava-tietokone-harmaa

  Asuksen E403sa vaikuttaa hyvälle, mutta epäilyttää muistin riittävyys. eli voiko sille ladata lightroomia (tai vastaavaa) tai pyörittääkö sitä? rajoittaako toi 14 koko jotakin?

  mulla on ollut aina myös aika iso kannettava, 15 tuuman, joten mietityttää että pystyykö sitä gradua tekemään siinä. Tosin nykynen läppäri vaikuttaa hieman isolta.

  Täytyy sanoa, että alan ymmärtää miksi Apple on niin suosittu. Kannettavien malleja on ihan liikaa. Jokaisella merkillä samalla hintatasollakin ja vertailu tulee vaikeaksi kun mallit ovat samoilla malleilla erit liikkeessä. Googlettaessa joistakin malleista ei tule edes mitään tietoa muuta kuin ruotsalaisten ketjujen...Pitänee harkita Macia valmistumisen jälkee. Nyt haluan kuitenkin tutun käyttöjärjestelmän, jossa word toimii ongelmitta.

  Kiitokset myös tsempistä, kyllä tämä kirjoittaminen tästä, heti kun saan tehyä päätöksen.
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Olet hyvin oikeassa tuosta lukuisien mallimerkintöjen ja eri liikkeiden tarjoamien vaihtoehtojen viidakosta. Apple on varmaan syystäkin suosittu, mutta kyllä Windows-mallistostakin löytyy oikea läppäri joka tarkoitukseen ja monesti jopa Applea halvemmalla. Ensin pitäisi kuitenkin selvittää, mitä hakee ja mitä on valmis maksamaan.

  Ensimmäisen viestisi perusteella ajattelin, että toiveissasi olisi 15,6-tuumaista pienempi, kevyempi ja helpommin mukana kulkeva vaihtoehto ja siksi päädyin 14 tuuman kokoon, joka on hyvä kompromissi näytön koon ja kannettavuuden suhteen.

  Sitten piti valita yritys-tai kuluttajamalli. Koska hintakatto oli 500€, yritysmalleissa ei juuri valinnanvaraa ollut, mutta mainitsin kuitenkin ThinkPad 13:n, vaikka sen näyttö olikin vain 13,3-tuumainen, koska ThinkPadin 14-tuumaiset karsiutuivat hintansa takia ja ThinkPad 13:ssakin on täysikokoinen ja hyvä näppäimistö. "Kokoa itse" -ongelmia ei pitänyt olla, koska vain "hinta alkaen" -malli heikoimmalla prosessorilla oli ainoa, joka budjettiin mahtui.

  ThinkPadin Edge-sarjan 14-tuumaisista näyttää vielä olevan saatavilla E450 550 euron hintaan:
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...o-14-thinkpad-e450-kannettava-tietokone-musta
  Tänä vuonna ilmestynyt uusin malli E470 on kalliimpi, mutta siinä pääsee valitsemaan mieleisensä kokoonpanon:
  http://shop.lenovo.com/fi/fi/laptops/thinkpad/edge-series/e470/

  Vaikka tuo Edge-sarja on yritysläppäreiden budjettimallistoa, sieltä löytyisi kyllä versio, jolla pärjäisi hyvin myös työelämässä. Budjettirajan takia päädyin kuitenkin ehdottamaan tuota HP:tä, jota ei ole tarkoitettukaan työkäyttöön. Selvemmin kuin vain rivien välistä piti selvästi ilmetä myös epäilykseni HP:n kestävyyteen yritysmalleihin verrattuna. Sama epäilys koskee myös tuota Aceria.

  Tuo Asus 14" VivoBook E403SA oli kyllä mukana tarkastelussani, mutta jätin sen pois listalta, koska se oli ominaisuuksiltaan HP:tä heikompi ja hinnaltaan kalliimpi. Luotettavuudeltaan Asus on parempi kuin HP:n ja Acerin halvat mallit, mutta tässä vaiheessa olin enää etsimässä suorituskykyistä tarjousläppäriä 2-3 vuodeksi. (Ja ettei jäisi epäselväksi - HP tekee hyviä yritysläppäreitä, mutta ne ovat eri sarjassa ja hintaluokassa.)

  Kysymyksestäsi muistin riittävyydestä haluaisin tarkennuksen, tarkoitatko käyttömuistia eli RAMmia vai kiintolevyn tilaa, jota jotkut myös kutsuvat "muistiksi". Käyttömuistina 4GB on toimiva minimi, joka mainiosti riittää kirjoitushommiin ja enempäänkin, mutta editointityöt tarvitsisivat enemmän. Kiintolevyn kokona 128GB riittää "normaalikäytössä", mutta suuri valokuvamäärä, videoista puhumattakaan, vaatii lisätilaa.

  Joka tapauksessa - pidä huoli siitä, että gradustasi on aina tuore varmuuskopio jossakin muualla kuin läppärin kiintolevyllä.
   

Jaa tämä sivu