1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kannettava toisen asteen opiskeluun

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Apsi 22.08.2015.

 1. Apsi

  Apsi Newbie

  Liittynyt:
  22.08.2015
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,478
  Kiitokset:
  650
  Pisteet:
  173
  Kaikissa noissa malleissa on saman kokoinen SSD-asema eikä yhteenkään kuulu sisäistä CD/DVD-asemaa. Kussakin on erilainen prosessori, joiden suorituskyky kasvaa samassa järjestyksessä kuin mallien hinnat. Tuo Celeron-prosessori on kuitenkin 4-ytiminen, joten se suoriutuu 2-ytimisiä paremmin monista samanaikaisista tehtävistä. Täytyy myös ottaa huomioon, että Celeron-prosessorin tehontarve on suorituskykyyn verrattuna muita pienempi. Valmistaja on kuitenkin ulosmitannut tämän edun sijoittamalla tuohon malliin muita pienemmän akun. Näin kaikkien mallien akkukesto on vaatimaton 4 h. Kaikissa on 15,6-tuuman kokoinen näyttö, mutta keskimmäisessä mallissa se on täysi Full HD.

  Tuon viimeisen mallin i5-prosessori on noista kolmesta uusin ja tehokkain malli. Silti sen tehontarve ei ole i3:a suurempi. Toisaalta voi todeta, että jos opiskelu ei edellytä tavallista suurempaa suorituskykyä vaativien ohjelmien ajoa, ei tehokkaammalle prosessorille ole oikeaa tarvetta. Sama koskee myös muistia, eli peruskäyttöön 4Gt riittää.

  SSD-asema tekee kaikista em. malleista nopean käyttää. 128Gt on aika pieni asema, mutta riittää kyllä peruskäyttöön hyvin. Mainittakoon vielä, että ensimmäinen malli (IdeaPad 100) ei tue uusinta ja nopeinta WLAN-standardia, mutta se ei liene merkittävä puute, koska kaikki tukiasemat toimivat kuitenkin myös vanhemmilla standardeilla.

  Näyttää viikkotarjous olevan päättymässä.
   

Jaa tämä sivu