1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kannettava pelitietokone hakusessa

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Jonttule 01.01.2017.

 1. Jonttule

  Jonttule Newbie

  Liittynyt:
  01.01.2017
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Mikä on budjettisi? 1600-1900e

  Näytön koko ja laatu: 15-17 tuumaa

  Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua?
  Pelaaminen, Building information modelling ja muiden suurien ohjelmien pyöritys, videoiden editointi yms.
  Myös opiskelua varten kouluun, joten akun pitäisi mieluiten kestää noin 6tuntia ainakin.

  Aiotko pelata kannettavallasi? kyllä

  ”Kannettava vai raahattava”? Ei väliä

  Millainen akkukesto tarvitaan? ainakin 6h, mieluiten enemmän

  Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy? SDD tai hybridi?


  Tarvitsetko sisäisen optisen aseman? en tarvitse

  Onko sinulla suosikkimerkkejä tai merkkejä, joita haluat välttää?
  Aceria aspirea olen käyttänyt, mutta tietokone ei jaksa pyörittää isoja ohjelmia.

  Mikä vaihtoehto paras, vai onko muita vaihtoehtoja?
  http://www.gigantti.fi/product/tiet...r-6rd-056ne-dominator-pro-17-3-pelikannettava
  http://www.gigantti.fi/product/tiet...D001/acer-predator-g9-793-17-3-pelikannettava

  http://www.gigantti.fi/product/tiet...s-6qe-655ne-dominator-pro-17-3-pelikannettava
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...apad-Y900-17-3-kannettava-Win-10-64-bit-musta

  En tiedä koneista juuri mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2017
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Onpa aika pulma ja Gigantin viikkotarjouskin on juuri päättymässä. Nuo pelikoneet ovat varsinaisia akkusyöppöjä, joten mikään noista ei toimi akulla lähellekään haluamaasi kuutta tuntia. Lenovossa on 90 Wh akku, jonka voi odottaa kevyessä käytössä kestävän 5 tuntia, kun muut jäävät alle 4 tunnin. Siis kevyessä käytössä, sillä vaikka akkukäytössä suorituskyky pakotetaan heikommaksi, pelaaminen imaisee akun tyhjäksi noin 1,5 tunnissa.

  BIM-töissä käytetään työasemakannettavia, joissa on kestävämmät akut. Niissä on lisäksi tekniseen käyttöön optimoidut näytönohjaimet, jotka ovet pelikäytössä huonompia. Lisäksi työasematyyppisten läppäreiden hinnat alkavat vasta 2000 eurosta.

  Pelkästään pelillisen suorituskykynsä perusteella nuo mainitsemasi olisi ehkä helppo laittaa paremmuusjärjestykseen näytönohjaimensa mukaisesti, koska kaikissa on sama prosessori. Kaikissa on myös sama resoluutio, mutta MSI:n paneelit eivät ole IPS-tyyppiä.
  Acer Predator G9-793
  MSI GT72VR 6RD-056NE
  Lenovo Ideapad Y900
  MSI GT72S 6QE-655NE

  Jotain outoa tuossa on tai sitten minulta jäi jotakin oleellista huomaamatta. En ymmärrä, miten MSI GT72S, jossa on GTX 980M näytönohjain, voi olla kalliimpi kuin MSI GT72VR, jossa on GTX 1060 näytönohjain, kun koneet muutoin näyttävät varsin samanlaisilta ja jälkimmäinen on uudempikin.
   
 4. Jonttule

  Jonttule Newbie

  Liittynyt:
  01.01.2017
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hei, voitko antaa hyviä esimerkkejä näistä BIM-töissä käytettävistä työasemakannettavista? Saako 2000-2200e sellaista? Tämä BIM-ohjelmien käyttö on kuitenkin minulle tärkemämpää kuin pelailu. Pelaaminen olisi kuitenkin hyvä plussa koneelle.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Ensinnäkin minun täytyy todeta, että en itse pelaa tietokoneella ja "CAD-kokemukseni" rajoittuvat nekin Tinkercad-ohjelmaan. Eli en ole ollenkaan oikea henkilö neuvomaan asiassa. Otin esille nuo kannettavat työasemat siksi, että niissä on huomattavasti paremmat akkukestot kuin tehokkaissa pelikannettavissa. Painotit kovasti pitkän akkukeston tärkeyttä ja halusin tuoja esille, että merkittävä suorituskyky ja hyvä akkukesto eivät tavallisissa läppäreissä kohtaa.

  Tosin Asuksella oli nyttemmin loppuun myyty G501-malli, jossa yhdistyivät tehokas 4-ydin suoritin, ylemmän keskitason näytönohjain ja 96 Wh akku, jolla läppäri toimi tehoonsa nähden huomattavan kauan. En ole huomannut, että vastaavaa kannettavaa tehopakettia olisi tullut tilalle.

  Nuo työasemien Quadro-näytönohjaimet eivät ymmärtääkseni rakenteeltaan merkittävästi poikkea tavallisista GeForce-näytönohjaimista, mutta niissä on erityisesti 3d-mallinnukseen tehty firmware ja omat CAD-ohjelmistoille viritetyt ajurit. Tuloksena on kokonaisuus joka piirtää näytölle erittäin tarkkaa kuvaa. Toki laskentanopeus on niissäkin tärkeää, mutta tarkkuus on frame-nopeutta merkittävämpää, josta syystä ne eivät ole hyviä peleissä.

  Pelinäyttikset eivät puolestaan ole omiaan CAD-käyttöön, mutta taloudellisista syistä varsinkin alan opiskelijoiden valinta päätyy yleisesti pelikoneeseen, sillä Quardo-sarjan näytönohjaimilla on pienet markkinat ja hinnat ovat siksi älyttömän korkeat. Toki hinnoitteluun voi vaikuttaa sekin, että kannettavia työasemia ostavat yleensä yritykset tai "firman piikkiin" asioivat yksityiset.
  http://shop.lenovo.com/fi/fi/laptops/thinkpad/p-series/

  Tämän pitkän alustuksen jälkeen varsinainen asia. Peliläppäri sopii CAD-tyyppisiin tehtäviin ja niitä käytetäänkin sellaiseen, vaikka ne eivät siinä parhaimmillaan olekaan. Peliläppäriä ja "oikeaa kannettavaa" eli mukana kuljetettavaa läppäriä, jonka akku kestää työ- tai koulupäivän ajan, ei ole olemassa. Valinta on siten tehtävä suorituskyvyn ja kannettavuuden sekä akkukeston välillä. Jos pelaaminen ei ole etusijalla, ratkaisu voisi löytyä kannettavasta, jossa on 2-ytiminen matalammalla jännitteellä toimiva ja siten pienitehoisempi suoritin yhdistettynä erilliseen keskitason näytönohjaimeen.

  Edit. Unohtui Dellin vaihtoehto XPS 15, jossa kannettavuuteen yhdistyvät sekä suorituskyky että hyvä akkukesto. Tässä 15,6" läppärissä on 4-ytiminen i7-6700HQ-suoritin, ylemmän keskitason GTX 960M näytönohjain, 16GB RAM ja 512GB SSD. Sen 1920 x 1080 näytöllä varustetun mallin akkukesto on 10 h luokkaa ja 3840 x 2160 UHD-näyttöpaneelillakin akkukestoksi tulee reilu 6 h kevyellä kuormituksella.

  UHD-näytöllä hinta on n. 2500 euroa ja Full HD-näytöllä alle 2000. Jälkimmäinen näyttää tuolta myyjältä olevan tilapäisesti loppu, mutta tulossa tässä kuussa.
  https://www.dustinhome.fi/product/5010915574/xps-15-infinity
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2017

Jaa tämä sivu