1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kannettava Opiskeluun

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi rommi27 09.09.2015.

 1. rommi27

  rommi27 Member

  Liittynyt:
  16.01.2014
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tarvitsisin kannettavan Opiskelua varten. Käyttäisin sitä siis Officen pyörittämiseen (ne saan koululta) netin selailuun ja videopuheluihin. Koko saisi olla suurin piirtein reppuun mahtuva eli 13'' varmaan hyvä voi olla pienempikin. tällä budjetilla ei kauheasti varmaan valinnan varaa.

  Budjetti on 200 - 300e, jos SSD on mahdollinen tähän hintaan niin olisi hyvä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.09.2015
 2.  
 3. rommi27

  rommi27 Member

  Liittynyt:
  16.01.2014
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,504
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Minulla ei ole mitään kokemusta tuon kokoluokan laitteista, mutta kommentoin silti nettitietojen perusteella. Ensimmäiseksi taas täytyy sanoa, että Expert-ketjun esittelyteksteihin täytyy edelleen suhtautua varauksella. Mielestäni 1,2 kg painavaa laitetta ei ole oikein sanoa "alle kilon painoiseksi". Toki se varsinaisiin läppäreihin verrattuna on kevyt. Toinen juttu on, että eMMC ei ole sama kuin SSD. Kyseessä on ehkä pikemminkin muistikortti-tyyppinen tallennusväline eikä levyasema. Tallennustila on hyvin pieni (64GB) eikä nopeus ole SSD-luokkaa, mutta toki selvästi suurempi kuin perinteisellä HD:llä. Laitteessa ei suinkaan ole "Erillinen näytönohjain", vaan Atom-prosessoriin integroitu vaatimaton "HD Graphics".

  Laitteen prosessori on Intelin Atom Z3735F, jota pääasiassa käytetään tableteissa. Siitä johtuu "huima" akkukesto, mutta suorituskyky jää vaatimattomaksi. Toisaalta kertomasi käyttötarpeet eli Officen pyörittäminen ja nettiselaaminen hoituvat laitteella ongelmitta. Mutta noiden videopuheluiden kanssa voi tulla ongelmia. Expertin esite ei kerro kamerasta mitään, mutta netistä selviää, että kyse on vanhentuneella resoluutiolla 640x480 pixeliä varustettu kamera, jonka muutkin ominaisuudet ovat surkeat.

  Vaikka laitteessa siis on varsinaisesti tabletteihin suunniteltu prosessori, on kyseessä kuitenkin läppäri, jossa on Windows-käyttöjärjestelmä, tosin sen Bing-versio. Kun Bing on oletusselaimena, Windows myydään halvemmalla, mutta Bingin tilalle voi itse vaihtaa haluamansa hakukoneen. Käyttöjärjestelmä on 32-bittinen ja käyttömuistia on vain 2 Gt eikä sitä voi lisätä.

  Jos tulee toimeen hyvin rajallisen tallennustilan kanssa (ja hyväksyy tuon surkean web-kameran) on kyseessä nimenomaan hintaansa suhteutettuna aivan käyttökelpoinen peli. Sen suorituskyky ei mitenkään häikäise, mutta niille, jotka eivät erityistä prosessori- tai grafiikkatehoa tarvitse, tässä näyttää olevan vähintäänkin hintansa arvoinen laite.

  Edit: Vertailun vuoksi linkki saman kokoluokan "oikeaan läppäriin", jossa on Celeron-prosessori, 4Gt muistia ja 500 Gt kovalevy. Siis HDD ei SSD.
  https://www.hobbyhall.fi/elektronii...koneet/lenovo-s20-30-kannettava-tietokone-116
  Laite ei ole linkattu siksi, että pitäisin sitä selvästi edellistä parempana, vaan vaihtoehtona, jossa on selvästi suurempi (ja samalla hitaampi) talletustila. Nettitietojen mukaan Asuksessa on parempi näyttö kuin tässä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.09.2015

Jaa tämä sivu