1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kannettava kaverille

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Sacuzel 04.08.2016.

 1. Sacuzel

  Sacuzel Member

  Liittynyt:
  06.06.2016
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  8
  Moi! Ystäväni kysyi että löytyisikö hänelle hyvää kannettavaa. Hän ei tiedä mitään tietokoneista tai specseistä joten pyysi minua ottamaan asiasta selvää. Kaverini täytti kaavakkeen kanssani ja se on tässä:

  Mikä on budjettisi?
  - Max 1700€

  Näytön koko ja laatu.
  - Full HD ja miellään matta koska ei heijasta. Ips näyttö olisi myös toivottavaa.

  Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua?
  - Pääasiassa se tulee lukiota varten eli perus word ja exel juttuja sillä teen. Myös kirjoitan paljon ja ehkä muokkailen kuvia ja videoita.

  Aiotko pelata kannettavallasi?
  - Kyllä aion, ja painotan pelaamista melko paljon. Kannettavaa käytetään 60% opiskeluun ja 40% pelaamiseen.

  Useimmat pelit ovat erilaiset MMORPG pelit ja muut online pelit. Peliään myös CS:s. Grafiikkojen ei tarvitse hipoa taivaita mutta kuitenkin melko lähelle max asetuksia.

  ”Kannettava vai raahattava”?
  - 17" näyttö olisi houkutteleva. Kannettava saa painaa reippaasti koska en etsi kevyttä lelua vaan järeää konetta joka kestää kauan.

  Millainen akkukesto tarvitaan?
  - Akun olisi hyvä kestää se 5 tuntia ainakin. Huom. Mielellään tietokone josta löytyy kaksi näytönohjainta, toinen integroitu ja toinen erillinen ja mahdollisuus vaihtaa näytönohjainten välillä. Optimus-niminen sovellus olisi siis toivottavaa.

  Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy?
  - SSD asema olisi toiveena, koska en oikeastaan tarvitse isoa muistia vaan pikemminkin nopeutta. 500gt olisi hyvä määrä.

  Tarvitsetko sisäisen optisen aseman?
  - Ei ole välttämätön mutta hyvä lisä.

  Onko sinulla suosikkimerkkejä tai merkkejä, joita haluat välttää?
  - Huonoja kokemuksia acerista on... Asus olisi tähtäimessä, kuulemma tekevät laadukkaita osia. Mutta asusin rog-mallistosta puuttuu tuo näytönohjainten välillä hyppely...

  Lisätietoja:

  Kannettavan täytyy kestää siis yo-tutkintoihin asti eli ainakin sen 3 vuotta. Mielellään pidemmäksikin aikaa. Budjetti saattaa venyä hiukan eli satasen...
   
 2.  
 3. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  237
  Pisteet:
  123
  Tuolla budjetilla täytyy heittää ilmoille kysymys kahden koneen hankkimisesta. Jos päivittäin haluaa kantaa läppäriä kodin ja koulun välillä, niin eiköhän se kone saisi kuitenkin olla melko kevyt ja näppärän kokoinen eikä pelitehosta paljon koulussa ole iloa.

  Kotiin taas tehokas pöytäkone, jolla pelaaminen ja editointi hoituisi. Tonnilla hyvä pöytäkone, (reilu) satanen ok-laatuiseen näyttöön ja 600-700 eurolla näppärä läppäri koulukäyttöön. Näin itse tekisin, koska peliläppärin raahaaminen kodin ja koulun välillä on suoraan sanottuna hölmön kuuloista ja peliläppäri vanhenee tekniikkaansa puolesta nopeasti olemattoman päivitettävyyden takia.
   
 4. Sacuzel

  Sacuzel Member

  Liittynyt:
  06.06.2016
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  8
  Ei haittaa koska ei kaveri mitään vaativia pelejä pelaa. Sanoin itsekin samaa mutta hän haluaa pelkän kannettavan kun perheessä kuitenkin on tietokone. Joten hyvä kannettava ja se siitä. Ja mitä päivittämiseen tulee, takuun jälkeen voi kikkailla koneen kanssa ;)
   
 5. Daxud

  Daxud Member

  Liittynyt:
  04.10.2011
  Viestejä:
  88
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Olen Axu_ kanssa täysin samaa mieltä. Itse tein aikoinaan sen "virheen", että ostin 1500e luokan kannettavan lukioon. Siinä kävi sitten niin, että kannettavasta ei ollut oikein mihinkään. Kouluun se oli liian iso, ja pelikokemus ei ollut pöytäkoneen tasoa.

  Jos olet kuitenkin tehnyt päätöksesi tässä pari vaihtoehtoa:

  Tuossa vähän halvempi hyvä vaihtoehto: http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/GL752VW-T4383T.html
  Sitten vähän kalliimpi: http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/MSI/GS70 6QE-014NE.html

  Erona koneissa on näyttis. Maksimi grafiikoilla pyörii pelit molemmilla, mutta 970 näyttiksellä saa kyllä kovemmat frame/sec.

  Ja akunkestosta sen verran, että neljä tuntia voi kestää juuri ja juuri jos käyttää wordia pienellä kirkkaudella. Pelatessa kuitenkin max. 2 tuntia.
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Kookkaan peliläppärin huonosta soveltuvuudesta koulukäyttöön olen samaa mieltä kun edelliset kirjoittajat. Nostan esiin vielä yhden näkökohdan. Esimerkiksi tuon MSI GS70:n tuplatuuletin pitää kuormittamattomanakin sellaista ääntä, että sääliksi käy, jos joku ylioppilaskokelas tahtomattaan joutuu sitä kirjoitusten ajan viereiseltä paikalta kuuntelemaan.

  Toisaalta, vieläkin kalliimpia läppäreitä myydään pelikäyttöön, joten joidenkin mielestä on OK hankkia sellainen ja kanniskella sitä edestakaisin. Mielipiteitä on erilaisia ja pitää ymmärtää, että jotkut ajattelevat eri tavalla kuin itse, ja ovat valintaansa tyytyväisiä: http://keskustelu.afterdawn.com/threads/pelikannettava-kannattaako.762013/#post-5104337

  Silti en malta lopettaa ilman omaa ehdotusta, joka siis on 15,6 tuumainen. Tuhti akku kestää perussurffailua reilusti yli 5 tuntia, mikä on pelikoneelle poikkeuksellisen hyvä tulos. Toisaalta kevyt ja pienikokoinen laite käy pelatessa huomattavan kuumana, minkä joutuu hyväksymään parantuneen kannettavuuden lisähintana.
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/37128/gvxrx/Asus-GL502VT-15-6-kannettava-Windows-10-musta
   

Jaa tämä sivu