1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Kannettava kasuaaliseen pelailuun/yliopisto-opiskeluun

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi F0rzen 09.10.2017.

 1. F0rzen

  F0rzen Member

  Liittynyt:
  12.02.2012
  Viestejä:
  65
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  18
  Moro!

  Nainen tarvitsisi uutta rautaa kannettavassa muodossa ulkomaille yliopisto-opiskelujaan varten.
  Itse en ole koskaan opiskeluläppäriä omistanut ja hiljattain vasta pelkkään pelaamiseenkin yhden hommasin, mutta nyt tarvisi saada vähän enempi "multitasking" -tyyppistä masiinaa, jolla ajoittainen casual gaming myös olisi mahdollista.
  Siksi siis turvaudun teidän enempi asiasta tietävien apuun. Kaikki neuvot ja ehdotukset otetaan lämpimästi vastaan! :)


  Mikä on budjettisi?
  1000 - 1300 €:n tietämillä. Mielellään ei saisi enään tuosta 1300 € mennä yli (on jo aika yläkantissa muutenkin jo)

  Näytön koko ja laatu
  Ihanne tuumissa oltaisiin siinä 15", jota vielä kehtaa ja voi roudata mukanaan. Resona suositeltavaa Full HD. Muuten suurempia rajatekijöitä ei juuri ole.

  Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua?
  Kannettavan pääasiallisin käyttötarkoitus on toimia työpisteenä yliopisto-opiskeluissa. Paljon naputeltavaa ja "multitaskausta", sekä pitkää batterin käyttöikää pitkillä luennoilla ja koulupäivillä.
  Siinä ohessa kannettava tietty tulee olemaan tavallisessa "viihdekäytössä" ja lisäksi sen tulisi pystyä pyörittämään myös "medium-rangen" pelejä mukavasti (mm. Sims 4).

  Aiotko pelata kannettavallasi?
  Kyllä, mutta satunnaisesti. Vaatimustaso koneelta pelien suhteen korkeimmillaan joka tapauksessa yltää vain tasolle: Sims 4. Eli ei juurikaan mitään High-end pelejä tulla pelaileen tällä läppärillä.

  ”Kannettava vai raahattava”?
  Kannettava, jotta kulkee mukana opistolla.

  Millainen akkukesto tarvitaan?
  Mitä pidempi, sen parempi. Pitkiä opistopäiviä varten tarvittaisiin ainakin vähintään 6h kestoa jatkuvassa koulukäytössä. Tästä pidemmät akkukestot ovat vain plussaa.

  Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy?
  Ei suuremmin väliä. Tietty koneeseen sisältyvä SSD olisi suurta plussaa nopeuden/tehokkuuden suhteen.

  Tarvitsetko sisäisen optisen aseman?
  En.

  Onko sinulla suosikkimerkkejä tai merkkejä, joita haluat välttää?
  Ei olla omena-ihmisiä, if you know what I mean.  Kiitos heille, jotka viestin lukaisevat läpi ja jakavat ajatuksiaan/ehdotuksiaan! :D
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2017
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,459
  Kiitokset:
  644
  Pisteet:
  173
  Olen monta kertaa aikaisemminkin todennut, että kannettavuus (keveys, koko ja akkukesto) ja peliominaisuudet (suorityskyky, näytönohjain) eivät ole yhteensovitettavissa mitenkään kohtuullisella hinnalla. Itse tunnen parhaiten ThinkPad-mallistoa, joten otan esimerkit siitä.

  L570. Keskimmäinen ja "keskiluokkainen" mallisarja, joka tarjoaa luotettavana kokonaisuutena tavalliset kannettavan tietokoneen ominaisuudet yhdistettynä hyvään akkukestoon.
  https://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Lenovo/20J8001YMX.html
  Käytettävyydeltään mainio kokoonpano, josta kuitenkin puuttuu pelissä vaadittavaa graafista suorituskykyä. Sims 4 on kyllä pelattavissa, mutta ei todennäköisesti aivan parhailla asetuksilla.

  E570. ThinkPad sarjan "karvalakkimalli", jossa on käyttöä kestävä rakenne ja riittävästi suorituskykyä hieman vaatavampiinkin työtehtäviin ja jopa kevyeen pelaamiseen. Sims 4 pyörii mainiosti, mutta pienemmälläkin kuormituksella akkukesto jää selvästi edellisestä, vaikka riittääkin hyvin 7 tunnin työskentelyyn.
  https://www.kannettavatietokone.fi/Tuotteet/20H5006VMX.html


  T570. Varsinainen yritysmalli, jonka hinnat vasta alkavat 1300 eurosta. Mainio yhdistelmä laatua ja kannettavuutta, mutta ilman peliominaisuuksia. Painoa alle 2 kiloa ja akku kestää enemmän kuin kellon ympäri. Simsiin pätee sama, mitä sanoin L570:n kohdalla.
  https://www.dustinhome.fi/product/5011020695/thinkpad-t570

  Kaikissa edellä käsetellyissä malleissa on erittäin hyvä näppäimistä, tuossa halvimmassakin. Lisäksi noissa linkatuissa versioissa on kaikissa laadukas IPS-tekniikan näyttöpaneeli. Vaikka ThinkPad-sarja on luokiteltu "yrityskannettaviksi", sitä on paljon myös opiskelijoden käytössä. Saksassa siitä on myynnissä omia versioita ilman käyttöjärjestelmää opiskelijoille, jotka saavat korkeakoulustaan Windowsin edullisella ryhmälisenssillä.
   
  F0rzen kiitti tästä.
 4. F0rzen

  F0rzen Member

  Liittynyt:
  12.02.2012
  Viestejä:
  65
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  18
  Kiitos kattavasta ja avaavasta viestistä!

  Ja kyllä, pelkäsin itsekkin tuota jo valmiiksi, että kun noinkin monipuolista myllyä ollaan etsimässä, ei rahan mässäillyltä paljoakaan voida säästyä..

  Katselin jo viime illasta hieman myös noita Lenovon Yoga 720 ja Dellin XPS malleja, mutta nekin jo menevät meidän budjetin ylitse parilla saturaisella... o_O
   

Jaa tämä sivu