1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kannettava hyvällä akun kestolla ja melko sujuvaan pelaamiseen, onko näitä?

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi venomio 06.01.2017.

 1. venomio

  venomio Member

  Liittynyt:
  05.04.2013
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mikä on budjettisi?
  600-700e
  Näytön koko ja laatu
  14 tuumaa.
  Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua?
  Opiskelu, pelaaminen kirjoittaminen = kirjoittamiseen sopiva iso näppis välttämätön. Pelaan sellaisia pelejä kuin sims3, dark souls, civilization ja skyrim. Olisi kiva että nämä pyörisivät suht takuttomasti, en vaadi mitään huippuluokan suorituskykyä (tuolla rahalla ei voi olettaakaan) mutta silleen ettei kone jumiudu kun sims pyörii viidettä tuntia koneella... Kuitenkin pelaamista tärkeämpää on se, että konetta on helppo kuljettaa mukana ja akku kestää pitkään. Joo jos haluaa pelata kunnolla niin kannattaisi pelata pöytäkoneella (joka mulla on käytössä, muttei jatkuvassa omassa käytössä). Budjetti ei tällä hetkellä kestä sekä pelikannettavan että opiskeluläppärin ostamista, joten välimalli olisi kiva.
  ”Kannettava vai raahattava”?
  Kannettava, max. 2kg.
  Millainen akkukesto tarvitaan?
  6h eteenpäin. Tämä on tärkeää, koska aion roikkua kirjastoilla ja yliopistoilla päivät pitkät enkä voi istua pistorasian vieressä. Akun ei toki tarvitse kestää näin pitkään pelikäytössä, vaikkakaan en ole varma tarkoittaako raskaampi käyttö nopeampaa akun hupenemista. Kai?
  Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy?
  En osaa sanoa.
  Tarvitsetko sisäisen optisen aseman?
  En välttämättä, mutta plussaa
  Onko sinulla suosikkimerkkejä tai merkkejä, joita haluat välttää?
  Ei väliä
   
 2.  
 3. Zhark

  Zhark Regular member

  Liittynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  386
  Kiitokset:
  47
  Pisteet:
  38
  Mitä raskaampaa koneen käyttö sen nopeammin akku hupenee joten ihan oikein päättelit. Pitkä akkukesto vaatii vähävirtaisia komponentteja jotka taas eivät pelikäyttöön sovellu. Joku enempi kannettavista perillä oleva voi ehdottaa sopivaa konetta. Tuolla budjetilla tosin pelaaminen tulee olemaan aika heikkoa.
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,502
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Kuten vähän aavistelet, tuollaista yhdistelmää "hyvä akkukesto ja sujuva pelaaminen" ei ole. Pelaaminen imaisee akun äkkiä tyhjäksi, mutta kone, joka on tarpeeksi tehokas pelaamiseen, kuluttaa paljon virtaa kevyessäkin käytössä. Akkukesto on yleensä parempi työkäyttöön suunnitelluissa yritysmalleissa, mutta niistä puuttuu pelaamisen vaatima tehokas erillinen näytönohjain.

  Jos budjetti vähän joustaisi, ehdottaisin tällaista mallia, joka on erityisen hyvä kirjoittamiseen, ja jonka akkukin kestää, varsinkin kun sammutat WLANin silloin, kun et sitä käytä.
  https://www.dustinhome.fi/product/5010901148/thinkpad-e460

  Tuo läppäri on omiaan opiskelukäyttöön ja jonkinlainen kompromissi myös pelaamisen suhteen. Nuo mainitsemasi pelit pitäisi pyöriä ainakin kohtuullisesti, mutta Dark Souls 3 näyttää olevan vaatimuksiltaan aivan eri luokkaa kuin aiemmat eikä toimi ollenkaan tämän tasoisilla läppäreillä. Aiemmasta kyselystä on jäänyt mieleen, että myös Civilization 6 on aikaisempia versioita tuntuvasti vaativampi ja koittelee näin vaatimattoman näytönohjaimen rajoja.

  Edit. Luin tuon Zharkin kommentin vasta kirjoitukseni julkaisemisen jälkeen, joten tuli samaa asiaa toiseen kertaan.
   
 5. venomio

  venomio Member

  Liittynyt:
  05.04.2013
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Voin joustaa budjetista, mutta voin joustaa siitä pelaamisestakin... Miltä alla olevat vaikuttaisi, vastaako edes suunnilleen sitä mitä haen?

  https://www.power.fi/tietotekniikka...eet/asus-vivobook-e403sa-fa0064t-14/p-429296/
  tämä ensimmäinen ei ilmeisesti juuri pelejä pyöritä?

  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/21403/gxhgg/Acer-Aspire-V3-372-13-3-kannettava-Win-10-musta

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...otebook-14-am011no-14-kannettava-Win-10-hopea

  Mitä käytännössä tarkoittaa "kevyt pelaaminen" niin kuin moni i5 -prosessorin läppäri jaksaa mainostaa?
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,502
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Minulle ei enää ole selvää, mitä haet, kun kerrot voivasi joustaa sekä budjetista että pelaamisesta.
  No ei tosiaankaan.
  Tämä on suorituskykyisempi kuin tuo Lenovo, akkukeston kustannuksella. Näyttö pienempi.
  Erillinen näytönohjain puuttuu. Ilmoitettu akkukesto vaikuttaa silti ylioptimistiselta.
  "Oikea pelaaminen" vaatii nykyisin 4-ytimisen normaalijännitteellä toimivan suorittimen, jollaista Intelin Core i-sarjassa kuvaa tyyppimerkinnän lopussa kirjaimet HQ. 2-ytimisissä matalalla jännitteellä ja pienemmällä tehonkulutuksella toimivien Core i-suorittimien tyyppimerkintä puolestaan päättyy kirjaimeen U. Tavallisissa kannettavissa tietokoneissa käytetään yleisesti U-sarjan suorittimia juuri pienemmän tehonkulutuksen vuoksi.

  "Kevyt pelaaminen" prosessorista puhuttaessa tarkoittanee siis U-tyypin suorittimella onnistuvaa pelaamista silloin, kun peli ei vaadi erityistä suoritintehoa. Jotkut tällaiset pelit ovat pelattavissa suorittimeen integroidulla näytönohjaimellakin, mutta "kevytkin pelaaminen" vaatii usein myös erillisen näytönohjaimen.

  Edit. Selvennykseksi vielä: Myöskään tuossa Acerissa ei ole erillistä näytönohjainta, mutta siinä on erityyppinen suoritin, johon integroitu näytönohjain on tehokkaampi kuin HP:ssä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2017
 7. venomio

  venomio Member

  Liittynyt:
  05.04.2013
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
   
 8. venomio

  venomio Member

  Liittynyt:
  05.04.2013
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Miten erityyppinen? Acer on siis parempi pelaamiseen, vaikka erillinen näytönohjain puuttuu?
   
 9. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,502
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Lenovon näppäimistö ja sen kirjoitustuntuma on todella hyvä, myös tässä halvemman hintaluokan sarjassa se on aivan omaa luokkaansa. Myös laadultaan ja kestävyydeltään Lenovo on luotettava. Acer sen sijaan tarjoaa hieman paremman pelisuorituskyvyn. Siinä on tehokkaampi suoritin, (joka myös kuluttaa enemmän virtaa,) ja suorittimeen integroitu näytönohjain on peliominaisuuksiltaan parempi kuin tuo AMD:n erillinen Radeon R7 M360.

  Tuota pelisuorituskykyä voisi havainnollistaa siten, että uusin Civilization 6 on kummallakin läppärillä pelattavissa vain Low-asetuksella, mutta Sims 4 on Acerilla pelattavissa myös High-asetuksin, kun taas Lenovolla joutuu tyytymään Medium-asetukseen. Vastakkain ovat siis ammattilaismallin läppärin mainio näppäimistö ja käyttökestävyys sekä toisaalta kuluttajamallin hieman paremmat peliominaisuudet. Itsekin luin käyttökokemuksia tuosta Acerista ja joku kuvasi sen näppäimistöä sanalla "shitty" eikä varmaan tarkoittanut likaisuutta.
   
 10. venomio

  venomio Member

  Liittynyt:
  05.04.2013
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En saanut vielä ostettua tuota Levonoa, jonka puolelle kallistuin. Aloin katsomaan mitä tuota uudempi versio pitää sisällään: http://shop.lenovo.com/fi/fi/laptops/thinkpad/edge-series/e470/#SYSTEM
  Tuolta alhaalta hintaan 766e i5-7200U prosessorilla ja NVIDIA GeForce 940MX 2GB näytönohjaimella. Suoritin on inasen parempi, entä näytönohjain? Onko ylempänä mainittu E470 parempi/huonompi valinta. Hintaero on niin pieni, ettei sillä ole nyt väliä...
   
 11. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,502
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Näytönohjainkin on selvästi parempi. Tuo prosessori-näytönohjain-yhdistelmä täyttää Sims 4:lle suositellut järjestelmävaatimukset, eli peli pyörii High-asetuksin. Samalla se ylittää Civilization 6:en minimivaatimukset, eli se pelikin on pelattavissa ainakin Medium-asetuksin. Tuo E470 on tullut aivan äskettäin eikä sitä vielä taida olla suomalaisilla jälleenmyyjillä. Kannattaa huomioida, että tuossa Lenovo Shopin 766 euroa maksavassa versiossa on pienempi muisti (4 Gt) ja hitaampi, mutta suurempi levyasema kuin tuossa linkkaamassani E460-versiossa. Jos uuden version varustelutason nostaa samaksi, hinta menee yli 800 euron.

  Toki tuo uusi E470 on varsin hyvä kokoonpano jo tuolla 766 hinnallakin.
   
  venomio kiitti tästä.
 12. venomio

  venomio Member

  Liittynyt:
  05.04.2013
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos paljon tuosta muistin määrän huomiosta, oon niin noob näiden kanssa välillä etten huomannut ottaa niinkin olennaista asiaa kuin muistia huomioon. :D
  Kun tallennan muutamat pelit koneelle, riittääkö kovalevyllä 180ssd vai laitanko 256? Helvetti että on kallista muistia.

  Mikä ero on 8GB (4+4) ja 8GB muisteilla? Hinta ainakin sama.
   
 13. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  13,018
  Kiitokset:
  3,092
  Pisteet:
  223
  Kovalevytilaa kannattaa ottaa mahdollisimman paljon, liikaa sitä ei ole koskaan. Itellä on 6 teraa ja alkaa jo olla vähän ahdasta. Muisti on nopeampaa kahdella palikalla.
   
 14. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,502
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Lisätään vielä, että muistin nopeudella ei ns. normaalikäytössä ole merkitystä eli käytännössä et huomaa eroa siinä, onko koneessa yksi vai kaksi muistikampaa (single channel vai dual channel memory). Jos muistin laajentaminen myöhemmin tulisi tarpeelliseksi, jättää 1 x 8GB toisen muistipaikan vapaaksi.

  Korjataan myös edellä antamani tieto E470:n saatavuudesta: se on jo myynnissä Suomessakin.
   
 15. venomio

  venomio Member

  Liittynyt:
  05.04.2013
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Lisää hämmentäviä hetkiä. Otanko 65W vai 90W adapterin? Onko väliä? Googletin, mutta löysin vain juu/ei väittelyä keskustelupalstoilla. Ehdin jo törmätä muutaman kerran väitteeseen, että 65W olisi akun pitkäikäisyyden kannalta parempi. Voiko olla näin?

  Ja onko väliä kumman näistä valitsen?
  • Intel Dual Band Wireless AC(2x2) 8265, Bluetooth Version 4.1
  • QCA Wireless AC(2x2) QCNFA344A, Bluetooth Version 4.1
   
 16. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,502
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Enpä ole itse törmännyt noihin ongelmiin, vaan valinnan on kohdallani tehnyt IBM tai Lenovo. Läppärin mukana tulee laturi ja E470:n mukana se on oletuksena 65 W. Kaupassa ei siis kysellä Lenovo Shopin tapaan, kumman laturin haluat. Mukana kuljetettavaksi 65 wattinen on näppärämmän kokoinen kuin 90 W malli. Jälkimmäinen pystyy puolestaan lataamaan akun tarvittaessa nopeammin ja lämpenee samalla vähemmän.

  En tiedä, onko akun kestävyyden kannalta ole suurtakaan merkitystä sillä, kumpaa laturia käyttää, varsinkin kun akut ovat eri tyyppisiä kuin ennen. Vanhojen akkutyyppien ns. "pikalaturit", jotka latasivat nikkeli-cadmium-akut tunnissa, lyhensivät varmasti akkujen kestoikää, mutta tässä ei ole kyse läheskään vastaavasta erosta latausvirrassa ja nykyiset laturit ovat muutenkin "älykkäämpiä". Rehellisyyden nimissä: edellä tässä kappaleessa kertomani on mutua eikä tietoa.

  Tuon WLAN/Bluetooth-kortin kohdalla tyytyisin kanssa siihen, joka on oletuksena. On mahdollista, että toinen laite on herkempi kuin toinen ja toimii paremmin heikossa signaalikentässä, mutta minulla ei ole mitään mahdollisuutta selvittää, kumpi olisi parempi. Olen siis hyväksynyt sen, jonka valmistaja on "arponut" ostamaani laitteeseen.
   

Jaa tämä sivu