1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kannettava ei salli nettiyhteyttä

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi Aeropilot 15.03.2015.

 1. Aeropilot

  Aeropilot Member

  Liittynyt:
  02.03.2009
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  ...vai mitä tuohon nyt oikein otsikoksi laittaisi. Joka tapauksessa pari päivää sitten läppäri toimi illalla, mutta aamulla ei päässyt nettiin. Epäilin DNA:n mokkulaa tai ruuhkaa, vaikka palkit oli ylhäällä ja kenttää löytyi. Illalla sain yhteyden vanhalla mokkulalla, mutta tämän jälkeen hyvin satunnaisesti. Soitin jopa operaattorille, kaikki kuitenkin näyttäisi sieltä katsoen olevan ok ja kävin liikkeessä varuilta vaihtamassa uuden SIM-kortin.

  Mokkulan "näytöstä" selviää, että kun vika on päällä yhteys on edelleen hyvä ja dataa kulkee koneesta ulos, mutta ei toiseen suuntaan. Windowsin yhteysanalyysi kertoo "Windows ei pysty vaihtamaan tietoja laitteen tai resurssin (ensisijainen DNS-palvelin) kanssa". CCleanerin mukaan rekisteriongelmiin ilmestyy aina 4-5 Active-/COM-ongelmaa + virheelinen tiedostoviittaus liittyen jotenkin Avastiin.
  Avastin tarkistusohjelmat eivät löytäneet mitään. Ei myöskään MBAM (joka tosin tarkasti koneen tosi paljon normaalia nopeammin), mutta nyt pari päivää myöhemmin MBAM-tarkastus tökkää heti alkuunsa (1-2 s). Silloin kun yhteys on ok, kone toimii mielestäni kokolailla kuten ennenkin.

  Kone on entinen toimistokone Lenovo T61, johon vuosi sitten asennettiin Windows 7 ja muut romppeet puhtaalta pöydältä. Ja suojana siis ilmaisversion Avast. Viime aikoina tosin kone on ollut kaikin puolin hitaampi ja Avast on yllyttänyt lisäämään maksullisen Crimefighter-ohjelman, ilmoittaen "5 turhaa ohjelmaa, 10 virhettä järjestelmäasetuksissa, voimme vapauttaa 477M tilaa" - mites tuohon ilmoitukseen pitäis suhtautua?

  Olisko kuitenkin joku pöpö kaiken takana? Kiitti jo etukäteen jos joku viitsii ottaa ongelmaan kantaa. Ja mahd. neuvot sitten yksityiskohtaisesti please - en todellakaan ole mikään haka näissä hommissa.
   
 2.  
 3. verovanki

  verovanki Regular member

  Liittynyt:
  15.08.2007
  Viestejä:
  594
  Kiitokset:
  86
  Pisteet:
  38
  mikä mokkula on kyseessä?

  win nappi
  cmd.exe
  ipconfig /release
  ipconfig /flushdns
  ipconfig /renew
   
 4. Aeropilot

  Aeropilot Member

  Liittynyt:
  02.03.2009
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Molemmat on DNA:n logolla: normaalisti käytössä ollut on Huawei E367 ja mielestäni nyt paremmin toimiva on Nokia RD-13, josta siis näkee sisään/ulos dataliikenteen.
   
 5. Aeropilot

  Aeropilot Member

  Liittynyt:
  02.03.2009
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Siis Nokian malli lienee CS-17.
   
 6. G0lden_Kebab

  G0lden_Kebab Member

  Liittynyt:
  21.12.2011
  Viestejä:
  89
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  18
  Koitappas ottaa kaikki palomuurit/virustorjunnat ihan kokonaan pois päältä hetkeksi. Josko olisi estänyt tulevan liikenteen vahingossa.

  Koita usb tikkua eri usb porttiin ja/tai asenna mahd. ajurit uudelleen.

  Mainitsit että mbam teki tarkistuksen hyvin ja nyt tökkii tarkituskin? virusskannin toimivuudella ei ole kyllä mitään tekemistä netin kanssa eikä toisin päinkään, noh.

  Koitetaan nyt näillä. Riippuu tosin kuinka pahasti kone mahtaa olla "sekaisin", jos ei virus skannitkaan pelitä, että mahtaako olla windowsin uudelleen asennus paikallaan. Itse henk.koht vetäisin windowsin uusiksi koneeseen jollei ala ongelmat ratkeamaan nyt kohta. Kuulostaa että nyt tökkii jokin muukin kuin nettiyhteys.
   

Jaa tämä sivu