1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kannettava ei pelitä... (Toshiba Satellite)

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi niksotus 09.09.2021.

  1. niksotus

    niksotus Member

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    78
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Koneen malli: Toshiba Satellite L500D-16L
    Prosessori: AMD Athlon II Dual-Core
    Win7 Home Premium ja kiintolevy 500 GB
    Speksit tarkemmin: icecat.biz/p/toshiba/pslt9e-018013en/notebooks-satellite+l500d-16l-3969714.html

    Eli melko vanha Windows 7 kone. Haluaisin saada pyörimään ihan vain uteliaana, ja että ylläpitäisin tuota huvikkäytössä vaikkakaan mikään tosiaan uuden uutukainen ole kymppijärjestelmällä.

    Ongelmana ettei lähde päälle. Virtavalot palaa kyllä. Olen koittanut jo irroittaa monesti akkua, ja testattu sekin että laittaisin takaisin akun, sitten virrat normaalisti - ei auttanut sekään. Eli pelkällä verkkovirralla - ei toiminut valitettavasti. Silloin tällöin onnistunut kyllä kun näyttö vilahtaakin päälle, muuten pysyy "mykkänä" vaikka kone muuten raksuttaa. Kokeilin tällöin toisella näytöllä ja kuva lähtikin pyörimään.

    Ongelma lähti aikoinaan ihan yllättäen. Mikähän neuvoksi? En haluaisi ostaa mitään uutta kun varaa ei ole tällähetkellä tosiaan, joten ei-toivottuina mitkään "vinkkinä osta uusi" / remppaa itse yms. (varaa ei ole mitään komponenttejakaan ostaa nyt).

    Eli jos tulee jotain vinkkiä miten saisi eloon kotikonstein - otetaan vihjeet vastaan, kiitos etukäteen.
     
    Viimeksi muokattu: 08.10.2021
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,446
    Kiitokset:
    1,087
    Pisteet:
    243
    En nyt oikein saanut selvää, että eikö kone aina käynnisty, vai jääkö pelkästään näyttö pimeäksi, mutta ulkoiseen näyttöön kuva tulee.
     
  4. niksotus

    niksotus Member

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    78
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tulee virta mutta näyttö jää pimeäksi kummassakin tapauksessa. Silloin tällöin herää näyttökin ulkoisen näytön kautta. Mutta tätäkään en itsekään oikeen osaa sanoa että miten tämä mahdollista

    Olen kokeillut ainakin kahden eri tyyppisen näytön kautta ja kahden piuhan...En vaan muista oliko se tuo HDMI-johto jonka kytkin tuoho mun littunäyttöön..tai en tiiä mikä oli se ratkaisevin kun puolisen v. sit heräsi näyttökin...
     
    Viimeksi muokattu: 08.10.2021
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,446
    Kiitokset:
    1,087
    Pisteet:
    243
    Eipä tuo tullut yhtään selvemmäksi. Jos oma näyttö on pääasiassa pimeänä, mutta välillä toimii, viittaa se katkokseen näyttökaapelissa tai sen liittimessä. Katkos voi myös olla näytön taustavalossa. Ulkoisen näytön pitäisi tällaisissa tapauksissa toimia ongelmitta.

    Toshibassa aktiivisen näytön vaihto ja valinta tapahtuu näppäinyhdistelmällä Fn+F5. Niiden painaminen samanaikaisesti valitsee näytöksi vuorotellen läppärin oman näytön, ulkoisen näytön tai molemmat yhtä aikaa.
     
  6. niksotus

    niksotus Member

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    78
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Niin.
    En osannut vain yksinkertaisest tarkentaa kun vikakin niin sellainen mitä en ole aiemmin missään koneessa kohdannut. Sekä tosiaan tiedä tässä itsekään kun ei tuosta otakkaan enempää selvää muutakun sen että välil toimii - välillä taas näyttö pimeän. Ja noi harvat kerran kun on heränny on satunnaisia sitte ulkoisen näytön kytkemisestäkin huolimatta.
     
    Viimeksi muokattu: 11.10.2021
  7. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,332
    Kiitokset:
    199
    Pisteet:
    93
    Rautavialta vaikuttaa. Jos näytön taustavalo prakaa, osoita näyttöä taskulampulla sen ollessa päällä. Kuva pitäisi erottua sen verran että näet toimiiko muuten.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,446
    Kiitokset:
    1,087
    Pisteet:
    243
    Miten sinä asettaisit sanasi, jos pitäisi taustatiedoiksi saada vastaukset tällaisiin kysymyksiin: Näyttääkö kone muuten toimivan, mutta näyttö jää pimeäksi? Toimiiko ulkoinen näyttö kuitenkin, vaikka oma näyttö on pimeä? Vaikuttaako aktiivisen näytön valinta toimintaan, vai onko oma näyttö pimeä valinnasta riippumatta?

    Tuollaiset seikat pitäisi tietää, jotta voisi yrittää vastata. Me emme kuitenkaan näytä ymmärtävän toistemme kirjoituksia, joten minä vetäydyn enemmistä vastauksista
     
    tarantella kiitti tästä.
  9. niksotus

    niksotus Member

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    78
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Okei..
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,666
    Kiitokset:
    1,121
    Pisteet:
    223
    Anteeksi nyt, mutta pitää sanoa, että @1perti on yksi auttajien parhaita läppärien asiantuntijoita. Hän käyttäytyy mielestäni aina hyvin korrektisti, eikä loukkaa kysyjiä. Sivuston auttajat tekevät tätä vapaaehtoistyönä.
    Kirjoitan tämän siksi, että hänen selvityspyynnöissään ei ollut mitään kysyjää loukkaavaa tai siksi tarkoitettua, vaan kuuluvat normaaliin vianselvittely kysymyksiin, jota ilman ei auttaminen onnistu.

    Koneiden ongelmien vian paikantaminen ja korjaus edellyttää täsmentäviä ja tarkentavia kysymyksiä ongelmasta. Siinä ei ole mitään epäasiallista, koska arvaamalla ongelmia ei hoideta.
    Siksi kysyjän pitäisi keskittyä vastaamaan kysyttyihin asioihin mahdollisimman täydentävästi.
    Jos ei kykene vastaamaan, niin hyökkäys auttajaa kohden vie loputkin auttajat pois.

    Kysyjä voi tietysti viedä koneen kivijalkakorjaamoon maksulliseen korjaukseen, jos apu täällä ei ilman loukkaamista kelpaa.
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2021
    zipperi kiitti tästä.
  11. PeLako

    PeLako Member

    Liittynyt:
    05.01.2019
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mode edit: Poistettu asiaton kommentti.
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 19.09.2021
  12. niksotus

    niksotus Member

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    78
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En osannut tarkemmin kuvailla, parhaani mukaan ainakin yritin. En halunnut myöskään olla ketään hyökkäävästi tai sanoen täällä mitään loukkaavia ainakaan itse, anteeksi käytöstäni. Ja tiedän kyllä ettei arvailemalla voi... on taas menny vähän aikaa kun postannut mitään kirjoittamalla tietokoneongelmista palstoille täällä, ja silleen. Rahat vähissä ja näin, en aio kyllä lähteä korjauttamaan missään , siksi juuri tänne myös kirjoittanut. Sori siis..ei olut tarkoitus @1pertti . Ja tottakai arvostan auttajaa auttajana, ei siinä mitään, valitsin omat sanani vain väärin.
     
  13. niksotus

    niksotus Member

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    78
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Jaahas, nyt sitten heräsikin taas käyntiin. Siis tuo on ihan päivästä kiinni. Kokeilin vain saman prosessin siinä että otan virrat pois (virtakaapelia myöten seinästä) plus akun irti., sitten 30 sek virtanappia . Sitte taas uusiks päälle, ja jos ei lähe, tutulla kaavalla sama eli virrat ja akku pois jne. sitte taas uus yritys. Mutta nyt myös painoin sitä näppäinyhistelmää kuten tuossa ylhäällä @1pertti mainitsi FN + F5. Oli kakkosnäyttö kiinni jota en sattumoisin edes aukassu täl kertaa powernapist päälle kun nyt sit lähtikin käyntiin niin että koneen oma näyttökin pelittää. Ja kyllä se kakkosnäyttökin jolla testaan toki niin lähtee aina päälle, kokeiltu siis tosiaan kolmella eri piuhalla ja minulla on kolmaskin näyttö mahollisuutena joka siis näyttäisi toimivan kun kytken tuohon, nyt kun tuo itse kone oman näytön "sai henkiin".

    Mutta nii..mysteeri on..en ollu siis vuosiin tuota ees kehtan kokeilla. Että vaikea sanoa edes kyllä mikä ollut se ratkaisevin..Mutta kiitos tosiaan tähän astisista neuvoista. Ja pyrin siis olemaan vastedes asiallisempi, jos esim. joku kysyjä ottaa huomioon asioita ja yrittää auttaa, niin en enää heti panikoidu. Mutta tässä pitää huomata että kaikilla on omat ongelmansa ja näin. Se kyllä sitten taas eri asia mutta niin ..kun on ollut raskasta muutenkin, mikä vaan asian hoito, toiseen asiaan keskittyminen tuntuu vielä raskaammalta. Mutten nyt aio tässä toki yksityisasioista.
     
    Viimeksi muokattu: 11.10.2021
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,622
    Kiitokset:
    1,016
    Pisteet:
    223
    Hyvä jos power reset auttoi. Paha sanoa mikä olisi ollut ongelma. Sekin voi olla mahdollista, että koneen liitännöissä on vikaa varsinkin näytönohjaimen ja tai näytön kun kerran kone kuitenkin käynnistyi muta ei antanut kuvaa. Kannattaa myös vilkaista tapahtumienvalvonnasta, ettei siellä ole mitään huomion arvoista.
     
    niksotus kiitti tästä.
  15. niksotus

    niksotus Member

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    78
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuota tuota... Taas otti takapakkia. Siinä tuon jälkeen samana iltana, en ehtinyt enää tänne raportoia , mut ei se sitten käynnistykään enää normaalisti taas kun on kerran sammuttanu. Että tuokin sitten..en osaa ja selittää miks se tuolleen just tekee, ikäänku käynnistyy kiertoteitä lähinnä, ja sit pitäs jällee "resetoia" kuten tuossa tehty aiemmin, että korjaa tuon mysteerivian.
    Lepotilassa pysyy kyllä päällä siten että näyttökin on vielä toiminnassa kun aktivoituu siitä pois normaaliin tilaan vaikka esim. kun ei ole käyttänyt konetta ja jättää sen siis siihen lepotilaan joksikin aikaa.
    Eli mahdollisesti tilapäinen ainoastaan korjaus sitten tuo resetointikin. Ja okei, varmaankin sitten noin kuten sanoit @*Trinity*. Mitä muuten tapahtumienvalvonnasta tarkalleen, pystytkö eritellä vielä lisää tuohon neuvoa? Mahdolliset virhetilanteet mitkä näkyy esim. lokissa vai? En ole kauheasti joutunut senkään kanssa tekemisiin kyllä nykykoneissa.
     
    Viimeksi muokattu: 11.10.2021
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,622
    Kiitokset:
    1,016
    Pisteet:
    223
    Vähän siltä vaikuttaisi, että laitevika siellä on. Esim. kontakti jossain kohdin saattaa hävitä hetkittäin ja sen seurauksena kuva häviää.

    En varsinaisesti osaa sanoa mitä tapahtumienvalvonnasta olisi tämän kohdalla hyvä katsoa. Voi olla, että siellä ei näy mitään erikoista jos on laitevika joka ei kuitenkaan vaikuta suoranaisesti windowsin toimintaan. Katse kuitenkin sen ajankohdan molemmin puolin kun kuva on hävinnyt. Näkyykö varoituksia, (keltainen kolmio huutomerkillä) tai virheitä (punainen ympyrä huutomerkillä). Ja ylipäänsäkin näkyykö jotain joka mietityttää. Voit tänne sitten vaikka laittaa kuvankaappauksia tarvittaessa.
     
    niksotus kiitti tästä.

Jaa tämä sivu