1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kannattaisiko päivittää konetta

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi lautanen9 29.12.2017.

  1. lautanen9

    lautanen9 Regular member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
    Varmistan vielä että menee oikein, gigabyten sivulta biospäivitys tikulle ja tikku reikään, käynnistys ja biossissa asennus tikulta ?
     
  2.  
  3. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Active member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    53
    Jep, ilmeisesti lataustiedosto on zip-tiedosto, joka pitää purkaa tikulle, eli sitä zippiä itsessään ei siirretä sinne tikulle
     
  4. lautanen9

    lautanen9 Regular member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
    Juu, huomasi, ja purin tikulle tuon tiedoston ja sinne tuli purettuna kaksi tiedostoa. ensin neuvoa antavat torkut :p ja sitten hommiin :D jos tulee ongelmia kyselen lisää, en ole biossia päivittänyt sitten vuoden miekka ja kilpi, taisi olla joku 486 tai pentium :rolleyes:
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,381
    Kiitokset:
    3,444
    Pisteet:
    223
    Itse kyllä päivittäisin biosin vasta kun kone on todettu toimivaksi. Jos sattuu tuore levy olemaan niin en välttämättä sittenkään.
     
    lyyri kiitti tästä.
  6. lautanen9

    lautanen9 Regular member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
    Tuli pari muuttujaa ja sain kasattua vasta nyt, muistit napsati biospäivityksen jälkeen nätisti 2933 täältä löytyvillä ohjeilla. huomena wintoosan asennukseen ja prossusta pitäis ottaa vielä löysät pois :rolleyes::D
     
  7. lautanen9

    lautanen9 Regular member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
    Mistäs kohtaa kellotan prossua biossissa :confused:o_O
     
  8. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,802
    Kiitokset:
    555
    Pisteet:
    123
    Mikäs emolevy sulla on
     
  9. lautanen9

    lautanen9 Regular member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
  10. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,802
    Kiitokset:
    555
    Pisteet:
    123
    kellotaajuus:
    -> M.I.T.
    -> Advanced CPU Core Settings
    -> CPU Clock Ratio

    Voltit:

    -> M.I.T.
    ->Advanced Voltage Settings
    -> Dynamic vcore

    Järki käteen sitten kellottaessa. 3.7ghz on sellainen mistä on hyvä lähteä, voltit voisi alkuun laittaa vaikka 1.375 ja lähteä siiitä laskemaan sitä myöden kun toteaa vakaaksi.

    Prime on hyvä vakaustesti ja sieltä smallfft: http://www.guru3d.com/files-details/prime95-download.html

    e: ja siihen dynamic vcore SOC älä koske, anna olla autolla
     
  11. lautanen9

    lautanen9 Regular member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
    ok, kokeilempa nuita, ei ole tarkoitus hirveesti kellottaa, kuin ottaa vaan löysät pois prossusta :rolleyes:
     
  12. lautanen9

    lautanen9 Regular member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
    ei anna vaihtaa nuita suoraan, eikä ekaa riviä ole valikossa :eek:
     
    Viimeksi muokattu: 01.02.2018
  13. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,802
    Kiitokset:
    555
    Pisteet:
    123
    Juu tuohon ekaan advanced frequency settings ja siitä core clock ratio, voltit tulee kyllä noin kun laitoin
     
  14. lautanen9

    lautanen9 Regular member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
    Ny jotain onkelmaa, ei anna valita, tutkin kohta lissää
     
  15. lautanen9

    lautanen9 Regular member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
    No niin hiukan säädätti mutta nyt toimii jutut, prossu nyt 3,7ghz ja voltit 1,344, testattukin pari tuntii eikä tullut virheitä ja lämmöt on siinä 72 - 73 onko pahat, kun ei ole kokemusta näiden nykyisten prossujen lämmönkestosta
     
  16. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,802
    Kiitokset:
    555
    Pisteet:
    123
    Ihan hyvät lämmöt on, voltteja kannattaa toki laskea niin alas kuin vakaana pysyy. Toki nuokin voltit on ihan turvallisella alueella.
     
  17. lautanen9

    lautanen9 Regular member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
    uskaltaisko pikkusen nostaa kelloja :rolleyes:
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,381
    Kiitokset:
    3,444
    Pisteet:
    223
    Mikseipä uskaltaisi kun kerran alkuun pääsit. 3,9 pitäisi mennä helposti.
     
  19. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,802
    Kiitokset:
    555
    Pisteet:
    123
    Jep niitä kellojahan voi ruuvata niin paljon kun menee, ei siinä ole mitään riskiä. Kunhan ei hölmöile jännitteen kanssa.
     
  20. lautanen9

    lautanen9 Regular member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
    testaampa huomenna lisää kellotusta, poika pelaa täyttä häkää, nyt teen toisen ketjun kun päätin kellottaa tätä käyttökonettakin :D;)
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2018
  21. lautanen9

    lautanen9 Regular member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    28
    Nyt kun päivitin biossin uusimpaan, muistit kulkee samoilla latensseilla 3066 ja toimii vakaana mustanaamion testillä testattuna :rolleyes:
     

Jaa tämä sivu