1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kannattaako vaihtaa PC:stä iMaciin?

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi eukkoprkl 28.11.2005.

 1. NorttiBoy

  NorttiBoy Active member

  Liittynyt:
  19.07.2005
  Viestejä:
  1,817
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Onko tuossa 20" iMacissa muka niin paljon tehoa, että pelit pyörii? Kun sehän on niin pienikin.
   
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Näytönohjaimesta kiinni, iMac:issa speksien mukaan Radeon X1600 graphics jolla pitäisi kyllä pystyä pelaamaan suunnilleen kaikkia Windows pelejä ihan OK asetuksilla, mikään megaluokan pelikone kyseessä ei ole.
  Mac Mini:ssä on Intel GMA950 jolla ei kyllä hirveästi halua mitään pelailla.
  Tuota "työpöytäkonetta"/power sarjan seuraajaa odotellessa tuossa nykyisessä Power Mac G5 on saatavilla NVIDIA GeForce 7800 GT näytönohjaimella, oletuksena 6600. Joten kunhan tuollekkin koneelle saadaan Intel sydän niin 7900 GT ja 7600 sarjan ohjaimia voisi povata niille kaveriksi, jolloin nuo sopisivat myös kovempaan pelaamiseen.
  Unohtui tuosta edellisestä mainita että tuo Bootcamp pelioptio on siis vain noille uusille Intel pohjaisille Mac koneille, mutta kaikkihan tämän varmaan tajusivat.
   
 4. Jannejt

  Jannejt Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  5,049
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  118
  Agent_007 on ainakin hyvin perillä applen raudausta, omistatko muitakin kuin (windows??)pöytäkoneita ?

  itse haaveilen tulevasta ibookista intelin prossulla, akkukesto jne.. ois kiva.. mut taitaa rahatilanne olla ny sen verran heikko et ehkä sitten "joskus" :)
   
 5. mvnet

  mvnet Regular member

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  179
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itsekin odotan mielenkiinnolla tuota uutta intelin rossulla rullaavaa iBookia. Nykyinen iBook 12", jota käyttelen on jo lähes täydellinen (verrattuna aiempaan PC-kannettavaani/raahattavaani tämä on aivan toiselta planeetalta). Akkukesto, design, toimivuus, helppous, kevyt, äänetön ... hyviä ominaisuuksia voisi varmaan luetella loputtomiin.
   
 6. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Ei ole Omenaa eikä muutenkaan rautaa nurkissa kun opiskelijan budjetti rajoittaa kovasti hankintoja, en tosin panisi pahakseni jos noita laitteita postiluukusta tipahtaisi *wink* *wink*

  slashdot opettaa paljon kun sitä jaksaa vähän ahkerammin seurata.
  EDIT: Offtopic olen taas...
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2006
 7. dOnki

  dOnki Regular member

  Liittynyt:
  07.09.2005
  Viestejä:
  138
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  onko tosta tietoja millon sen ibookin intel versio kaupoista löytyy..?
   
 8. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
 9. dOnki

  dOnki Regular member

  Liittynyt:
  07.09.2005
  Viestejä:
  138
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  eimut eikös tuo macbook korvaa powerbook sarjaa? vai?
   
 10. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
 11. Jannejt

  Jannejt Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  5,049
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  118
  jokos joku on macbookin hommannut ja vois kertoo siitä ;-) siis hätäisimmillähän tollanen varmaan jo on, ihan tyylikkään näköinen
  mut itse kun mietin macin ja linuxin välil niin tiedä onko niin tarpeellista ikinä vaihtaa, pc-rautaakin kun saa oikeestaan halvemmalla.. =)

  mut katsoo kun rikastuu, ei ihan vuoteen tai pariin varmaan sitä tapahdu kyl =D
   
 12. Hz4

  Hz4 Guest

  MITÄ PC VOISI OPPIA MACISTÄ?

  Ulkonäkö:
  Monopoliasemansa puuduttama Microsoft ei ole kehittänyt Windowsin ulkonäköä sitten vuoden 2001 XP-julkistuksen, joten MACiin verrattuna Windowsin työpöytä näyttää harmaalta ja ankealta.

  Äänet:
  Kaikissa PC:issä on pieni kaijutin, mutta sitä ei käytetä muihin kuin virhepiippauksiin. MACin pintä kaijutinta voi käyttää myös musiikin soittamiseen. Miksi PC vaatii ulkoisenkaijuttimen ääntä varten?

  Kielet:
  Käyttöönoton yhteydessä MAC kysyy,mikä kieliversion käyttöjärjestelmästä asennetaan. Windows-Käyttäjä joutuu yleensä valitsemaan kielen jo PC:tä tilatessaan. Miksei Windowsin kieliversio voisi olla yhtä hyvin valittavissa kaikissa mahdollisista vaihtoehdoista ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä?

  Apuohjelmat:
  Windowsin apuojelmat ovat perin vaatimattomia MAC-vastineidensa rinnalla. Esimerkiksi Mail-sähköposti sisältää oppivan roskapostisuodattimen, jollaista Outlook Expressissä ei ole. Videoiden editointiohjelma on MACissa yllättävän heppoinen, mutta osaa sentään polttaa lopputuloksen DVD-Levylle, mihin vastaava Windows-editori ei pysy.

  DVD:
  Windows XP tukee kirjoittamista vain CD-Levyille, vaikka lähes kaikissa nykyään myytävissä koneissa on jo kirjoittava DVD-asema. MAC tukee kirjoittavia DVD-Asemia.

  Käyttöönotto:
  Kun uusi MAC otetaan käyttöön, se kysyy, halutaanko työtiedostot ja asetukset siirtää automaattisesti vanhasta koneesta uuteen. PC-maailmassa työtiedostot on siirrettävä uuteen koneeseen työläästi käsin.

  Oikoluku:
  MACissä oikoluku on käyttöjärjestelmänpalvelu, joten mikä tahansa uudehko sovellus osaa käyttää sitä. Jos MACiin asentaa ilmaisen Soikon, sekä Textedit että sähköposti osaavat suomenkielisen oikoluvun jo kirjoituksen aikana.

  MIHIN "MÄKKI" SOPII

  Toimistokäyttö:
  MAC: * * *
  WIN: * * * *
  -Microsoft Office 2004 on tekstin käsittelyyn paras valinta, mutta siitä on MACiin saatavissa vain englannin kielinen versio. Lisäksi Office-paketti maksaa puolet MAC mini-koneen hinnasta. Openofficesta on macille tarjolla muistia eikä sisällä oikolukua.
  Taulukkolaskennassa ja esitysgrafiikassa erot ovat vähäiset. Erityisen näyttävä esitysohjelma on Applen oma Iworks Keynote.

  Kuvankäsittely:
  MAC: * * * *
  WIN: * * *
  -Kuvankäsittely on macin ominta aluetta. monet taitto- ja grafiikkaohjelmat on kehitetty alunperin MACille ja ne myös hyötyvät täysimääräisesti MACin ominaisuuksista. Esimerkiksi värinhallinta ja näytön kalibrointi on MACissa helpompaa kuin MS Windowsissa. Kuva- ja mainostoiminnoista löytyy lähes poikkeuksetta MACeja, mikä vaikuttaa joissain tapauksissa myös yhteensopivuuteen asiakkaiden päässä.

  Digiviihde:
  MAC: * *
  WIN: * * * *
  -Usein digiviihteen käyttäjä on harrastaja, joka haluaa itse viritellä laitteensä aina kaukosäädintä myöten. Tällöin suljetty Itunes ei ole paras ratkaisu. Lisäksi Digi-TV:tä varten Macciin saa vain Applen oman virittimen, jonka ohjelmisto ei tue YLEn tekstityksiä.
  MAcilla on kuitenkin yksi yllättävä etu: Useimmat suojatut CD, äänilevyt toimivat siinä ongelmitta, koska suojausohjelmasta on äänilevyllä vain MS windows-versio.

  Kotikäyttö:
  MAC: * * * *
  WIN: * *
  -MAC sopii mainiosti kotikäyttöön. Se on sovelluksia myöten käyttövalmis heti paketista otettuna, eikä haittaohjelmista tarvitse kärsiä. Myös ylläpitovaiva on minimaalinen. Windows vaatii jatkuvaa ylläpitoa, mutta toisaalta siihen liittyvää tietotaitoa löytyy yleensä lähipiiristä.

  "Nörtteily:"
  MAC: *
  WIN: * * * *
  -Siinä missä PC:tä voi virittää ja säätää koko sydämmen kyllyydestä, MAC on tarkoitettu työkaluksi ja arkipäiväiseksi käyttökoneeksi. Useimmat sovellukset ja eksoottisimmmat apuohjelmat tehdään niin ikään windowsiin. "Nörtit" ovat usein opiskelijoita, joten jokainen PC:llä säästetty euro on heille tärkeä!

  Statuskäyttö:
  MAC: * * * *
  WIN: *
  -Mac kone kertoo paljon käyttäjästään; hän on itsenäinen, omien polkujen kulkija, joka ei pelkää erottua joukosta ja jolle tyyli on arvo sinänsä.

  Lähde:Tietkone-lehti, Helmikuu/2006
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 04.07.2006
 13. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Omenoiden vertailu ikkunoihin tuolla tavalla on epäreilua, varsinkin kun viimeisin virallinen työpöytäikkuna on vuodelta 2001 ja työpöytäomena viime vuodelta.

  Eli noita kohtia vertaisi mielummin tulevaan Vistaan. Ja tuo ulkonäkö kohta on ollut jo pitkän aikaa itse valittavissa jos jaksaa hiukan säätää (Omenan etu on siis paketista valmis ulkonäkö).

  PC Speakerit ovat usein niin luokattoman huonoja äänen toistamiseen, jossain koteloissahan noita kunnollisia kaiuttimia on sisällä ja se on lähinnä PC valmistajien oma laiskuutta, ei siis softa ongelma.

  XP:ssä on myös The Files and Setting Transfer Wizard, tosin sitä ei suoraan tarjota käynnistyksessä käyttäjälle.

  DVD polttamisen olisi tietenkin voinut lisätä jossain Service Packissa mukaan, Vistan Movie Maker osaa DVD levylle tuotokset polttaa.

  Ja Microsoftilla on ollut ongelmia selaimen ja mediasoittimen markkina-aseman kanssa. Kunnollinen sähköpostiohjelma aiheuttaisi varmaan täysin samat reaktiot. Plugarina saa outlookkiin myös Bayesian filtteröinnin spammille jos tarvetta (omenalla tämä valmiina paketissa).

  Tuo oikoluku voisi todellakin pelastaa muutamat keskustelufoorumit ja sitä ei taida olla Vistaan tulossa.

  Tuolta useamman kielen tuki pitäisi olla Vistassa. Tietenkin se on myös XP:lle saatavissa, mutta ei ole ilmainen ominaisuus.
   
 14. Hz4

  Hz4 Guest

  Minä en ole tuota kirjoittanut:) joten vertailusta en vastaa mitään:D
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 05.07.2006
 15. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,403
  Kiitokset:
  218
  Pisteet:
  93
  Oudolta kalskahtaa tuo väite, kai nyt soikon saa asennettua tai lisättyä valikoiden kautta linux-versioiden tapaan.
   
 16. timonsteri

  timonsteri Regular member

  Liittynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  600
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  http://www.apple.com/fi/getamac/

  Tuolla lisää syitä, miksi mac on niin mukava. :D Tulis vain meromit äkkiä MacBook Pro:lle. Vai meneeköhän siinä ensi vuoden alkuun, kun Santa Rosa ilmestyy?
   
 17. Hz4

  Hz4 Guest

 18. Ysf

  Ysf Active member

  Liittynyt:
  02.10.2005
  Viestejä:
  1,954
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  68
  Hyvvee propagandaa. Puolella noista "pointeista" ei ole mitään tekemistä itse laitteen kanssa ;-D

  Tuskin kovinkaan hyvää rokkia saa tehtyä tuolla Macin GarageBand:illä jos käyttäjä ei osaa soittaa tai säveltää. Sama vika noissa leffan editoinissa, ei kovin kummoista jälkeä tule jos kuvaus/editointi lähtee siitä että otetaan softa ja aletaan tekemään ilman teoriaa/harjoittelua ;-)

  ja vielä päivän kevennys: http://www.geekculture.com/joyoftech/joyarchives/502.html
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2006
 19. Sycret

  Sycret Regular member

  Liittynyt:
  28.01.2006
  Viestejä:
  124
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  macissa on se hyvä puoli(vaikka on paljon muitakin) että siihen ei tuu viiruksia
   
 20. tyson

  tyson Regular member

  Liittynyt:
  09.02.2006
  Viestejä:
  806
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kuulemma Macit ovat hitaampia esim. kuvankäsittelyssä,kuin PC:t. Mutta Macit ovat paljon tyylikkäämpiä - omasta mielestäni
   
 21. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,403
  Kiitokset:
  218
  Pisteet:
  93
  Juuri toisin päin. Applella on vain hyvin vähän rautaa, joten se pystyy optimoimaan käyttiksensä paljon paremmin kuin MS. Samantehoisilla spekseillä Apple voittaa Microsoftin 10-0.

  Jos tarkoitit verrata samanhintaista Mac:ia ja Pc:tä, pc luultavimmin vie voiton.
   

Jaa tämä sivu