1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kanavat? ja kaapeli antenni?

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi avuton5 23.09.2013.

 1. avuton5

  avuton5 Member

  Liittynyt:
  06.11.2012
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Noniin. Hei vaan kaikille.

  niin tuota minulla on semmoinen dna kaapeli laajakaista 2M

  ja nyt ajattelin ostaa televisioon, jossa on vain antenni viritys..

  kysymys kuuluukin, että mitä kanavia tulen näkemään? mitkä peruskanavat? ja tuonhan pystyy laittamaan kuitenkin kaapelitalouteen.

  ja onko järkevämpää ottaa suoraan kaapeli liitännällä oleva tv? mitkä kanavat silloin näkyisi?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,752
  Kiitokset:
  1,149
  Pisteet:
  243
  Epäilen, että nyt on käsitteissä sekaannuksia. Kaapelitelevisio on järjestelmä, jossa kaikki televisiokanavat tuodaan taloon ja jaetaan kaikkiin huoneistoihin kaapeliverkossa. Talolla ei siis ole omaa tv-antennia ollenkaan. Kaikki television katselijat tarvitsevat joko kaapelivirittimellä varustetun television tai digiboksin (DVB-C) tai ns. hybriditelevision, jossa on sekä kaapeli- että antenniverkon viritin.

  Kaapeliverkon internetyhteyttä varten tarvitaan kaapelimodeemi, joka liitetään kaapelitelevision antennirasiaan yleensä sellaisen haaroittimen avulla, joka jakaa kaapelitv-verkosta tulevan tv-signaalin televisiolle/digiboksille ja internetyhteyden modeemille.

  Tuo 2 M laajakaista, joka sinulla ilmeisesti on, on pelkkä laajakaistaliittymä eikä sen kautta jaeta kaapelitelevisiota. Television katselua varten tarvitset joko omaan tai keskusantenniin liitetyn antennivirittimellä varustetun television (DVB-T). Kunnon antennilla näkyy kaikki paikkakunnalla näkyvät ilmaiskanavat ja maksukortilla maksullisetkin.
   
 4. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Jos taloyhtiössäsi on kaapeli-TV, tarvitset kaapelivirittimellä varustetun television katsellaksesi televisiota. Vain antennivirittimellä varustetulla televisiolla (harvemmin myynnissä enää, useimmat ovat jo hybridimalleja) et voi katsella televisiota lainkaan, koska kanavia ei löydy lainkaan. Hybridivirittimellä varustettu televisio(sis. sekä kaapeli- että antenniviritin) toimii sekä antenniverkossa että kaapeliverkossa.

  Jos sinulla on DNAn kaapelimodeemi (joka siis kytketään telkkarin rinnalle antennirasiaan, eikä puhelinpistokkeeseen, niinkuin normaali laajakaistamodeemi) on hyvin mahdollista että taloyhtiössäsi on kaapeliverkko. DNA ei tarjoa Kaapeli-TVtä, joten TV-palvelu on mahdollisesti jonkin muun palveluntarjoajan harteilla. Sonera ja Elisa tarjoavat kaapeli-TV-palveluita, joten TV-kanavat luultavasti ovat asuinpaikassasi jomman kumman vastuulla, tai sitten toimittajana on joku paikallinen yhtiö. Mikäli haluat ottaa selville kuka asuinpaikassasi toimittaa kaapeli-TV-palveluita, ota yhteys isännöitsijääsi ja pyydä häntä selvittämään asia.
   

Jaa tämä sivu